pečenie piškóty
Pozrite si aj
zalezi, aky mas stupen teploty,klasicky plech,peciem na 180stopnoch...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
I think this board is the proper place to ask you about the activation proccess. My link is not working properly, do you know why it is happening? http://www.tortyodmamy.sk/?26816cc7db12c939ab2986ae942,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
asi pečieš na vysokej teplote, skús znížiť teplotu a piecť dlhšie. Alebo si rozdeľ cesto na viac plechov a každý plát upeč zvlášť...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak sa dotkneš cesta prstami a cesto je nepružné, urobia sa jamky je nedopečené, tak zníž teplotu a dopeč na miernejšej, ak by už zvrchu bolo, prikry alobalom a dopeč, ja používam na skúšku hrubšieho platu špajdlu ako na bábovku ak je vlhká tak znížim teplotu. Hlavne to rob rýchlo aby ti cesto nespadlo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ivka, ja robím korpusy podľa tohoto receptu a rád, ver nikdy ma nesklanmal. Jeho výhoda je v tom, že sa tam nedáva práš. do peč., deti by ho nemali jesť, krásne narastie, aj chuťovo je super.
http://www.peceni.info/peceni
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robim piskotu tak, ze ju najprv takych 5-10min peciem na 240stupnoch ked ma krasnu farbu brch znizim na 150 a peciem dalsis asi 10min... skusam tak ze do stredu pichnem sparatko, aj je suche, pisota je hotova ak su na nom zvyksy cesta alebo je mokre peciem dalej ale len na 150stupnoch drzim palec
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ivka ja tiež robím korpusy ako napísala Alena R robím ich už 20 rokov na všetko torty, rezy iný postup ani nepoužívam som spokojná no a na tvoj problém nemôže biť na vine aj rúra?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja cesto pečiem na 180 a skoro 25 min,cesto mi pekne vyskočí,len je ťažké,robila som aj redšie cesto ale to nepomohlo a rúru vôbec neotváram lebo cesto mi hneď spadne len som chcela radu ...ale aj ja si myslím že to môže byť aj rúrou,lebo predtým sa mi to vôbec nestalo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte ženičky - tak ja Ivankyn problém veľmi dobre poznám - tiež mi to takto pečie a hlavne, keď pečiem okrúhle korpusy, je to des.
Ešte k tomu mi moja rúra strašne pečie zospodu a z jedého boku, takže dosť často mám krivé cesto.
Potom kým sa mi to upečie zo stredu, tak je všetko na kraji pripálené a orezujem alebo oškrabujem. Podľa mňa je to tou rúrou, ale mám elektrickú, tak neviem kde je problém. Na mojej sa napr. nedá vypnúť spodné pečenie, ale horné sa dá. Tak zatiaľ len skúšam a experimentujem a možno raz na to prídem, že ako na nej správne piecť. Ale určite Ďakujem za dobrú inšpiráciu na korpus.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Určite je to pečením. Podľa mňa máš privysokú teplotu, preto máš okraje upečené, suché a stred neprepečený. A asi príliš rýchlo pečieš, daj tomu cestu čas, aby sa nadvihlo a aj upieklo. Treba si s rúrou "potykať" aby ti dobre slúžila. Nedaj sa odradiť spotrebičom, ty si pani v kuchyni, nie? Držím palce.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosím poraďte mi,nedarí sa mi upiecť piškótové cesto,pre niekoho ľahké pre mňa ťažké,rúru mám predhriatu,robím podľa receptov a cesto mám vstrede akoby neprepečené surové ťažké,vrch aj spodok mám upečený,kde robím chybu