Ja pouzivam mrazenu verziu snehoveho korpusu plneneho slahackou a ovocim.
6 | kusy | bielok |
420 | gramov | práškový cukor |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
štipka | soľ | |
700 | millilitrov | šľahačková smotana |
600 | gramov | ovocie |
zmrzlina |
Postup:
Plech vylozime papierom na pecenie. Nakreslime velkost kruhu a papier potrieme Cerou. Ciste bielka /ked je tam kusok zltka, neda sa vyslahat/ najprv slahame na nizsom stupni. Pridame sol, polovicu cukru a z bielkov uslahame tuhy sneh. Potom pridame druhu polovicku cukru a opatrne doslahame. Ked sa sneh da doslova krajat - to znamena, ze ked zarezeme nozom zostane v snehu zretelne vidiet rez.
Bielkovu hmotu dame do cukrarskeho sacku s hviezdicovitym otvorom.
Na plech nastriekame vonkajsi okruh a potom zaplnime aj stred. Pokracujeme kym mame bielkovu hmotu a davame ju aj do vysky.
Ruru predhrejeme na 150°C, horkovzdusnu na 120°C plech vlozime na strednu priecku. Po 6 minutach znizime teplotu na 130°C, hork. 100°C. Dvere 15 min. neotvarame. Pecieme/susime/ ju a davame pozor aby ostala biela/ kazda si pozna svoju ruru/ Pecieme cca 1 - 1 1/2 hodinu.
Upeceny /ususeny/ korpus je z vrchu aj zo spodu suchy. Na druhy den ho plnim.
V originalnom recepte sa da na vrch vyslahana slahacka a na nu sa pouklada lubovolne ovocie. Ja som si to zmenila. Ulozim snehovy korpus na misu. Zoberiem /poodlamem/ vrch dole, Na spodok dam vrstvu vyslahanej slahacky potom ovocie /ribezle, maliny, jahody... male kusky, najlepsie kyselkave/. Zas slahacku a ovocie. Posledna je slahacka. Poprikryvam ju rozlamanymi kuskami korpusu a dam ju do mrazaku na 24 hodin. Obcas vrstvy striedam Viennettou. Podavaj ju nakrajanu na tortove rezy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty