
Irma | Pavlovovej torta
Ja používam mrazenú verziu snehového korpusu, ktorý je plnený šľahačkou a ovocím.
6 | kusy | bielok |
420 | gramov | práškový cukor |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
štipka | soľ | |
700 | millilitrov | šľahačková smotana |
600 | gramov | ovocie |
zmrzlina |
Plech vyložíme papierom na pečenie. Nakreslíme kruh a papier potrieme Cerou.
Čisté bielky najprv šľaháme na nižšom stupni. Pridáme soľ, polovicu cukru a z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Potom pridáme druhú polovicu cukru a opatrne došľaháme. Keď sa sneh dá doslova krájať, je hotovo. Znamená to, že keď zarežeme nožom do snehu, zostane v ňom viditeľný rez.
Bielkovú hmotu dáme do cukrárskeho vrecka s hviezdicovitým otvorom.
Na plech nastriekame vonkajší okruh a potom zaplníme aj stred. Pokračujeme kým máme bielkovú hmotu, dávame ju aj do výšky.
Rúru predhrejeme na 150 °C, teplovzdušnú na 120 °C. Plech vložíme na strednú priečku. Po 6 minútach znížime teplotu na 130 °C, v teplovzdušnej na 100 °C. Dvere 15 minút neotvárame. Pečieme (sušíme) korpus a dávame pozor, aby ostalo biele. Pečieme cca 60 - 90 minút.
Upečený korpus je z vrchu aj zospodu suchý. Plníme ho až na druhý deň.
V originálnom recepte sa da na vrch vyšľahaná šľahačka a na ňu sa poukladá ovocie. Ja som si to zmenila, uložím snehový korpus na misu, odlomím vrch, na spodok dám vrstvu vyšľahanej šľahačky, potom ovocie ako ríbezle, maliny, jahody, zas šľahačku a potom ovocie. Posledná je opäť šľahačka. Poprikrývaj to rozlámanými kúskami korpusu a dáme do mrazničky na 24 hodín.
Občas to robím tak, že vrstvy striedam so zmrzlinou Viennettou. Podávam ju nakrájanú na tortové rezy

Irma
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty