Parížske trojhránky
Pozrite si aj
Mám jeden recept,al neviem,či hľadáš práve toto:
Parížske rezy trojuholníkové:
CESTO: 12DG práškového cukru
8 dg krupicovej múky
5 dg masla
3 vajcia
2 žľtky
2 dg kakaa
2 bielky
1 vanil.cukor
Celé vajcia,žľtky,cukor a van,cukor vložíme v nádobe do vriaceho kúpeľa,a šľaháme dotiaľ,až začne hustnúť.Vyberieme z vody,necháme vychladnúť a primiešame
múku,kakao,rozpustené,ale nie horúce maslo a ušľahaný sneh z 2 bielkov.Pečieme na vymastenom a vysypanom plechu v miernej rúre.Upečené a vychladnuté rozrežeme a plníme krémom,ktorým potrieme aj vrch .Potom potrieme čokoládoou polevou.Po stuhnutí prekrájame na pásy cca ž-ý cm,a tie na trojuholníky cca 3-4 cm široké, Každý trojuholník ozdobíme ružičkou z plnky.
Plnka:1/2l hustej sladkej smotany
2 žľtky
15 dg čokolády
Do wsladkej smotany primiešame žľtky,postrúhanú čokoládu,dáme na mierny oheň a privedieme do varu.Uvaríme na hustý krém a necháme vychladnúť.
Tento recept som našla v starej knižke Múčniky z r.1057.Snáď je to ono.Prajem nech sa podarí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
I think this board is the proper place to ask you about the activation proccess. My link is not working properly, do you know why it is happening? http://www.tortyodmamy.sk/?70fb5d1067ab6483c5234009a8b,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ešte som zabudla:Najlepšie je plniť až na druhý deň.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ešte som zabudla:Najlepšie je plniť až na druhý deň.a TEN ROK 1957-TIE MOJE PREKLEPY číSEL!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem, vyskúšam a dám vedieť. Ja som myslela, že tam ide parížsky krém, ale vydrží to trochu dlhšie, len neviem ten krém. Inak, na pohľad je to podobné "doboške".
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte šikulky a šikulkovia.

Prosím, prosím, rada by som vedieť recept na tento zákusok.
Má ho niekto?
Ďakujem