reklama

Parížske trojhránky

lia6 , 18. 05. 2009 - 21:04

reklama

Ahojte šikulky a šikulkovia.
Prosím, prosím, rada by som vedieť recept na tento zákusok.
Má ho niekto?
ĎakujemZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce


reklama


reklama

AnaP, Ut, 19. 05. 2009 - 00:34

Mám jeden recept,al neviem,či hľadáš práve toto:

Parížske rezy trojuholníkové:
CESTO: 12DG práškového cukru
8 dg krupicovej múky
5 dg masla
3 vajcia
2 žľtky
2 dg kakaa
2 bielky
1 vanil.cukor
Celé vajcia,žľtky,cukor a van,cukor vložíme v nádobe do vriaceho kúpeľa,a šľaháme dotiaľ,až začne hustnúť.Vyberieme z vody,necháme vychladnúť a primiešame
múku,kakao,rozpustené,ale nie horúce maslo a ušľahaný sneh z 2 bielkov.Pečieme na vymastenom a vysypanom plechu v miernej rúre.Upečené a vychladnuté rozrežeme a plníme krémom,ktorým potrieme aj vrch .Potom potrieme čokoládoou polevou.Po stuhnutí prekrájame na pásy cca ž-ý cm,a tie na trojuholníky cca 3-4 cm široké, Každý trojuholník ozdobíme ružičkou z plnky.
Plnka:1/2l hustej sladkej smotany
2 žľtky
15 dg čokolády
Do wsladkej smotany primiešame žľtky,postrúhanú čokoládu,dáme na mierny oheň a privedieme do varu.Uvaríme na hustý krém a necháme vychladnúť.

Tento recept som našla v starej knižke Múčniky z r.1057.Snáď je to ono.Prajem nech sa podarí.

AnaP, Ut, 19. 05. 2009 - 00:40

Ešte som zabudla:Najlepšie je plniť až na druhý deň.

AnaP, Ut, 19. 05. 2009 - 00:44

Ešte som zabudla:Najlepšie je plniť až na druhý deň.a TEN ROK 1957-TIE MOJE PREKLEPY číSEL!!

lia6, Ut, 19. 05. 2009 - 20:30

Ďakujem, vyskúšam a dám vedieť. Ja som myslela, že tam ide parížsky krém, ale vydrží to trochu dlhšie, len neviem ten krém. Inak, na pohľad je to podobné "doboške".

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama