Ovocná šarlota
Pozrite si aj
Ahoj, ja som robila takú jednoduchú...
Obyčajná piškóta sa natrie kyslastým džemom, stočí sa do rolády... Nakrájame na kolieska a vyložíme misku.
Do misky si dáme jogurt, kúsok odoberieme a dáme napučať želatínu, pomiešasme aj s drobným ovocím a vylejeme do misky na piškóty. Na druhý deň obrežeme zvyšky piškóty a vyklopíme na tanier.
Ja som dala aj na spodnú časť a bolo to fajné.
V originál recepte je písaný biely jogurt s cukrom a farbou, ja som dala jahodový a bolo to veľmi dobré...
Dúfam, že osm pomohla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Želatinu si dala napučať do jogurtu? Chcela by som robiť s jahodovým kompótom, ten jogurt sa mi páči, asi aké množstvo si použila? MOžno by sa dal nejako využiť aj sirup z kompótu, len či by to nepokazilo jogurt.... Ďakujem určite vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem za recept určite skúsim.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ano napučať do jogurtu, kusok ho zohriat a dat do toho zelatinu... skus aj jahody ale nakrajaj ich na malicke kusky aby nebol problem s krájaním a tú etavu by osm dala bud na piskotu, aby nebola sucha, alebo urobit nejaky krem zo stavy atym natreit piskotu...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mám zas overený tento recept:
6 vajec, 200g prášk. cukru, 1 vanil. cukor, 120g hlad. múky 1 čl kypr. prášku džem
PLNKA: 500g krémového tvarohu /alebo 250g mascarpone+250g krém. tvarohu/, 250g šľahačkov. smotany, šťava z 1 citróna, 6 plátkov želatíny, 50 g prášk. cukru /podľa chuti aj viac/, 1 vanil. cukor, 100g ovocia.
Upečiem piškótu na papieri na pečenie, natriem džemom, pevne stočím a nechám vychladnúť. Medzitým si pripravím plnku: mascarpone, tvaroh /alebo len tvaroh/, citrónovú šťavu a vanilínový cukor vymiešam. Želatínu namočím do malého množstva studenej vody, po chvíľke vyžmýkam, dám nad parou /alebo v mikrovlnke/ pomaly roztopiť. Za stáleho miešania vmiešam želatínu do tvarohovej masy, šľahačku vyšľahám dotuha a pridám tiež. Nakoniec zľahka primiešam ovocie. Vychladnutú roládu nakrájam asi na 1 cm kúsky. Misu vyložím potravinárskou fóliu a dno i boky vyložím roládkami, opatrne vlejem plnku a vrch znovu obložím roládkami. Nechám minimálne 8 hodín v chladničke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj dievčatá, nemáte niektorá "zaručene dobrý" recept?