otázka pre cukrárov
Pozrite si aj
sestra je profi cukrárka...vypýtam origoš recept a napíšem ti ho
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aderiarleenka, však ho mapíš aj sem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
urob nám radosť a daj recept tu prosííím
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som robila takto: http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/variacie-na-kavove-zrna a mne chutili ako z cukrárne. Aj tieto si už skúšala a neboli také ako si si predstavovala? A tu je recept od JankyT http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/kavovy-dezert-kavove-zrna podľa cukr. technológie, ktorý som si ja upravila tak, ako som uviedla vyššie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja tiez nemam recept na prave cukr.zrna no viem ako sme ich robili.Do falosneho parizskeho kremu sme primiesali kavu dobre vyslahali a hladkou trubickou striekali na papiel male piskotky.Nechat zatuhnut a obalovat v marcipane.Marcipan aky kolvek no najlepsie chuti pravy marcipan.Po obaleni sme ich vtlacali do foriem.Viem ze take formy nie su ja som si pomohla ruckou z varesky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ja mám takýto recept.250 g masla, 250g práš.cukru, 2 balíčky BB pudingu, 2 žltky, 4 vrchovaté lyžičky mletej kávy, rum, čokoládova poleva.Prísady zmiesime, vyformujeme asi 3 cm dlhé valčeky,rúčkou varešky vytlačíme jarček.Zrná máčame do čok.polevy a necháme stuhnúť.Z cukrárne som ešte zrná nejedla tak neviem porovnať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som práve pozerala do jednej knihy a tam je presne tento istý recept.... Chcela som však k tomu povedať toľko, že ja väčšinou kávové zrná robím z odrezkov-teda z punčoviny, keď jej mám viacej a už mám aj kokosové guľky, tak tú zvyšnú punčovinu dochutím na kávovo a potom z toho tvarujem zrná....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá a chlapci, hlavne cukrári, prosila by som, či by ste tu nemohli hodiť receptík na kávové zrná, také ako predávajú v cukrárni. Mám strašne veľa receptov, aj tu som ich našla hneď niekoľko, ale ani jeden nie je taký. Tie cukrárenské "kávy" sú asi 5cm veľké a vo vnútri vyzerajú skôr ako nejaký čokoládový krém, alebo hmota neviem z čoho a kávou to cítiť len tak ako z arómy. Nič z toho, čo som skúšala sa tomu ani nepodobá, aj keď sú chuťou dobré. Viem, že pre cukrárske výrobne sú recepty vo veľkých množstvách, ale to by mi nevadilo. Tiež by som potrebovala vedieť, z akého množstva koľko kusov vyjde (priemerne). Vopred vám všetkým ďakujem.