reklama

Orechove stanglicky

Zora , 22. 12. 2009 - 11:28

reklama

..ako mala som ich jedla rada by som ich urobila...ale nemam recept.
Bolo to nejake orechove cesto a na vrchu zltkova poleva...ale tie stanglicky boli take tvrdsie..nie ako piskota...poznate to niekto?
Dakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

fani, Ut, 22. 12. 2009 - 13:13

Samozrejma že poznám. Ale do vianoc ti už nezmaknú. Jedine ak máš dobrú špajzu.Zlomené srdce Zlomené srdce

Zora, Ut, 22. 12. 2009 - 14:34

Byvam v UK...takze tu to nie je problem..ak to potrebuje vlhkost...Slnko Slnko Slnko Slnko

ja som robila štangličky a nie sú tvrdé...len na povrch sa nedáva žĺtková poleva( tá je pri jarných tuhách) tu ide bielková...ale sa si ju môžeš prispôsobiť, len s tým rozdielom, že tu sa bielková pečie a žĺtková sa dáva na upečené...ak chceš vyskúšaj.
ORECHOVÉ ŠTANGLIČKY

20dkg práškového cukru, 20dkg mletých orechov, 1 žĺtok, 1 PL ríbezľového lekváru-zmiesiť GLAZÚRA: 1 bielok, 10dkg práškového cukru, 1 PL citrónovej šťavy-vyšľahať
cesto rozdeliť na dve časti a vytvoríme valček a vyvaľkáme na obdľžnik, na ktorý rozotrieme do tuha vyšľahanú glazúru, pokrájať mokrým nožom na tyčinky, preložiť na plech vyložený papierom a piecť/sušit v rúre pri 130°,potom znížiť na 110°C Z uvedenej dávky by vám malo vyjsť aspoň 40 kusov, záleží na hrúbke cestíčka a aké široké ich nakrájaš.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama