Obdiv a úcta - klobúk dolu
Pozrite si aj
no to urcite sa nebudeme hnevat,lebo tu su sikovne a ochotne pomoct,aj tie ktore este nemaju az take skusenosti ako niektore ,ja jedna z tych slabsich ja som uz vselicim presla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vieš čo, väčšina sme tu amatérky, ktoré vďaka tejto stránke postúpili o nejaký ten level...ale jedno ti poviem, chce to trpezlivosť a skúšať a skúšať, ja som odskúšala aj marcipán podľa rôznych receptov, aj želatínovú hmotu,MMF, teraz kupujem poťahové../ono s kvalitou stúpa aj dopyt./ a môžem povedať, že asi každý musí sám prísť na to, čo a ako, a s čím sa mu najlepšie pracuje..chcem tým povedať, že praxou získaš to správne oko na pomer jednotlivých surovín poťahoviek, aj aký krém a ako na korpus,lebo každá rúra pečie inak...Prajem ti veľa veľa zdaru a neobávam sa, žeby si tie prsia nezvládla, vdaka radám tu /nájdi si v diskusii, prsia sa tu preberali viac krát/ale hlavné je to, že chceš, máš cieľ...funguje to tak ako vo všetkom, dá sa nájsť 1000 dôvodov, ako niečo neurobiť, ale stačí jeden správny na to, aby sa to dokázalo..a ty ho máš.....
inak, aj mne sa marcipán po pridaní vodou zriedenej práškovej farby drobil, skús zmiešať pr. farbu s bielkom, alebo s alkoholom, a veľmi málo tekutiny daj...alebo v lídli predávajú také gélové farby 4 ks v tube, ak ešte nechceš objednať gélové
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
..tukny ,dole v lavom rohu,dortomanie cz.tam najdes tiez vela,ako piect, kremy,navody...
ja peciem tortu ,priemer 26 z 10 vajec na 150 stupnov,
jednu aj stvrt hodinu,torta sa pecie pomali...
ako pise Ketrin,musime si aj same vychytat muchy,ide to,ja milujem tuto stranku,som amater a uz sa mi podarilo, par kuskov ,vdaka tu zenickam a zasa im DIIIK...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Držím Ti prsty, nech sa Ti darí!!!! Len sa ozvi a poradíme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte
Nedá mi ešte raz nenapísať môj obdiv. Keby som mala dať hodnotenie ku každej tortičke tak by som tu strávila asi tak týždeň a aj potom by som mohla začať od začiatku, elbo tu podávate nové fotky tých svojich nádher.
Chcela by som sa podeližť aj o zážitky z mojej prvej torty - možno mi poviete, kde som robila chyby. Najrpv sa mi nedopieklo cesto, potom sa mi jeden krém zhrčkavel a druhý zrazil no a keď som chcela urobiť ružičku, tak sa mi marcipán (cukor, mlieko, cera - už sa mi neche písať presne koľko, ale recept mám odtiaľ) po pridaní celého balíčka červenej fabry začal rozsypávať a nebola som schopná urobiť ani len jeden lupienok. Tak mi potom pomohla kámoška - urobila mi trochu toho s olejom no a výsledok ste už niektoré videli
Dokončovaná bola narýchlo, ale aj v škôlke sa páčila a zjedla sa celá. Tak o dva mesiace má manžel narodeniny a to by som mu chcela darovať "svoje" prsia, tak sa ešte čo to musím naučiť. Veľmi vám ďakujem za povzbudivé slová a dúfam, že sa nebudete hnevať, keď vás budem otravovať svojimi otázkami
