Nugátovo-maslová náplň vhodná na plnenie tortových korpusov.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod, 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
150 | mililitrov | mlieko |
1 | polievková lyžica | hladká múka |
2 | kusy | žĺtok |
20 | gramov | cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
50 | gramov | čokoláda |
1 | čajová lyžička | kakao |
50 | gramov | mleté mandle |
180 | gramov | maslo |
80 | gramov | práškový cukor |
Inštrukcie
Cukor s hladkou mukou, vanilinovym cukrom, preosiatym kakaom a posekanou cokoladou zmiesame. Na to nalejeme mlieko, v kotom sme rozhabarkovali zltky. Varime za staleho miesania vo vodnom kupeli az do zhustnutia.
Ak pouzijeme hotovy nugat, tak ho pridame do vodneho kupela namiesto cokolady a kakaa (mandle uz nepridavame). Potom dame uvareny krem vychladnut.
Maslo s pras. cukrom dobre vymiesame. Postupne primiesavame uvareny krem a mandle.
Podla chute mozte primiesat do plnky lyzicku rumu resp. pol lyzicky uvarenej kavy...
Plnit nou mozete hociake piskotove aj cokoladove korpusy ;)
Poznámky
* suroviny medzi hviezdickami mozete nahradit nugatovou masou resp. nugatovou cokoladou...
Recepty:
- prečítané 9040x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (1)