Nie je to drahé ?
Pozrite si aj
Koľko hodín si strávila s modelovaním kvetov ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja si myslim ze kludne mas peknu pracu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podla mna co som si pozrala tvoje torty máš veľmi peknú a čistu robotu, určite sa s ozdobami veľa nahráš takže čas ktorý vynaložíš na torty je drahý, suroviny tiež a ked chceš na tom aj trošičku zarobiť tak tá cena je namieste.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Keď mám pravdu povedať, tak s kvetmi som sa veeelmi narobila, lebo to boli moje prvé kvety, takže som to skúšala dlho a mám malé dieťa, takže som to robila len po večeroch keď už malý spal, asi dva večery dlho do noci.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
10.- Eur je východzia cena.
Zrátaj si presne suroviny, alebo aspoň približne, povedzme 15 Eur.
K tomu sa ráta cca 25% náklady (elektrika, plyn, voda, material, robota....)
To máš doteraz 15+3.75=18.75 Eur. Ružičky, lístočky... a iná výzdoba je ešte +Eur k tomu.
Kde máš zisk?
Nehádžte ceny z brucha, prerátajte si to a potom si budete isté, že to čo pýtate je správne. Už potom si budete vedieť obhájiť pred zákazníkom aj sebou svoju cenu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Irma, prosím ťa, ako si to myslela, že 10 € je východzia cena?
Tých 18,75 € ( teda suroviny + 25%náklady ) to je na celú váhu torty, že?
Koľko si dávaš zisk? Koľko % z celkovej ceny?
Prepáč, viem, mám veľa otázok, ale doteraz som piekla zadarmo pre rodinu, no rysuje sa mi prvá zákazka a mám si určiť cenu, no a ako uvažujem a počítam, tak tých "paušálnych " 10 €/kg, ktoré tu mnohé dievčatá odporúčajú sa mi zdá málo, nakoľko mávam vysoké náklady na potraviny.
Napr. pri poslednej torte ( slimák ) ma suroviny stáli 21 € a torta celkovo vážila 2,4 kg.
Alebo 24 € za 3D tortu je OK ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem vám, prepočítam si to.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neviem aky je rozmer,ale podla podnosu asi ako my,len neviem pochopit,preco ma taku vahu,na ten rozmer je dost tazka,takuto vahu mame knihy otvorene,a taketo nam vazia najviac 3,5kg max.do 4kg
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som zo začiatku kupovala tiež drahé suroviny a dá sa povedať že som robila zadarmo.Teraz si pokúpim aj v akcii do zásoby, a je to v pohode.Lebo keď som si to zrátala,tak všetko išlo na suroviny a robota bola zadarmo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No problém je v tom, že ja pečiem zatiaľ len bezlepkové torty bez mlieka a sóje a tam sú ceny bezlepkových surovín omnoho drahšie - hlavne náhrady múky. Ale napr. aj čokolády nemôžem vyberať hocijaké, len také, ktoré neobsahujú mlieko a sóju a tie sú drahšie ako klasika várové,...
Takže moc si nenavyberám, lebo tieto potraviny nebývajú v akcii a ak náhodou áno, tak to len výnimočne.
Ale to zatiaľ pečiem len pre nás a pre rodinu, pre cudzích som ešte nepiekla a zatiaľ to vyzerá tak, že v blízkej dobe ani nebudem. Moja prvá zákazka bude zasa len bezlepková.
Jasné, že keby som mala piecť normálne lepkové, s mliekom, tak behám po obchodoch a kupujem akciové potraviny.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prednedávnom som Ti posielala mail, ale si mi neodpísala. Pýtala som sa, aký margarín používaš, keď nemôžeš použiť potraviny, ktoré obsahujú mlieko. Patrím, tiež medzi takto postihnutých, už som vyskúšala Lando, Palmelu Prvé sa po vymiešaní zrazilo a doslova z neho tiekla voda. Od toho druhého mám problémy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nič mi nedošlo
Používam Palmelu, zatiaľ sme nemali s ňou problémy ... hoci aj tá obsahuje sójový lecitín ( malý je aj na sóju alergický ), no vzdala som to a používam ju,lebo nič normálne čo by sme mohli neviem zohnať.
Lando je otrasné, to sa aj mne zrazilo a tiekla z neho voda a chuťovo je hnusný.
Ešte som v Lidli objavila PROMIENNA - je tam napísané baking margarine 70% - to je bez mlieka ( ale tiež obsahuje sójový lecitín ) ... aj som ho vyskúšala, no zmiešala som ho s Palmelou ( nemala som odvahu použiť ho samostatne ) a nič sa nestalo, žiadna zrazenina, voda,... neviem ako by sa choval samostatne.
Jediný margarín, čo neobsahuje mlieko a ani sóju je Alsan-S, ale neviem ho zohnať ... vraj ho mávajú v BA v nejakých BIO obchodoch ale iba niekedy. V internetových obchodoch som ho nevidela.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem Ti veľmi pekne, si zlatá, že si mi poradila, vyskúšam aj ja ten z Lidla a zmiešam s Palmelou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zlatka, pošli mi prosím Tvoj mail cez kontakt, našla som na nete, kde ten ALSAN predávajú.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vôbec by som tu nepočitala naše naklady a pod.zákazníci to tu čitaju a každy má veľké oči!!poviem len tolko -už každa vieme ,že orientačná cena je 10€ za kilogram torty.Ale dievčatá je torta a torta a ja sama viem ,že ked sa mi torta nepozdáva a sama uznám ,že si nemôžem toľko pytať tak dam lacnejšie,a zas su torty pri ktorych sa namakam a aj tak dám za 10€,chcem len povedať ,že nie su to len čísla!!!!Ide o to aby bol aj vlk syty a aj koza celá a dalšia vec je tá ,v akej lokalite byvame.Suma sumárom potrebujeme aby sa nam zakazik s radosťou vracal a odporúčal nás dalej.Sandram musi to isť z tvojho srdca ak sa ti zdá veľa pytaj menej,ale pod 45€ nechod.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, viem, že táto téma tu už bola veľakrát, ale chcem sa predsa opýtať. Poradili ste mi tu, že si mám pýtať 10 Eur za kilo torty. Túto http://www.tortyodmamy.sk/?q=narodeninove/narodeninova-moje-prve-kvety som robila zadarmo, ale vážila 5,8 kg, takže cena by bola 58 Eur. Nie je to veľa? Mne sa to zdá dosť. Dali by mi za ňu toľko keby to bolo na objednávku?