reklama

neviem čo je K2


reklama

Baby všetky tu píšete o voľajakej K2,ICINGU,MMF možno to znie blbo, ale ja som o tom ešte vôbec nepočula ,čo to vlastne je a kde to dostanem kúpiť?Možno v okrese LM.
Tak sa mi nesmejte a rýchlo z radou sem.Hambím sa Hambím sa Hambím sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Slnko

Pozrite si aj


reklama


reklama

andika, St, 23. 07. 2008 - 22:47

všetko sú hmoty na potahovanie a modelovanie...K2je myslím cukrová hmota MMF je z marsmelov cukríkov a icing je bielkovýá hmota Teda ak sa nemýlimVáľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

Irma, St, 23. 07. 2008 - 23:35

Úsmev milé nové príspevkyne,Plačem neurazte sa ani jedna, ale keby ste trošku čítali príspevky ostatných Prekvapenie "tortičkárok aj tortičkárov", tak niektoré pomenovania by sa nemuseli stať pre vás až tak neznáme,Tlieskam prelistujte si výtvori a komentáre k tomu,Pohoda prajem svätu trpezlivosť, ktorá ruže "prináša" Hambím sa

erikaja, Št, 24. 07. 2008 - 15:53

Ja som pochopila že je to hmota na poťahovanie tort ,ale som chcela vedieť kde ju môžem zohnať kúpiť a či je to niečo podobné ako marcipán.Mrkám Mrkám pivo

ZuzkaV, Št, 24. 07. 2008 - 21:48

K2 je biela poťahovacia hmota, má madľovú príchuť. White icing je tiež biela poťahovacia hmota, má chuť takú vanilkovú a je tuhšia ako K2. Obe hmoty kúpiš napr. v KorunaPlus Levice. Je tu na stránkach niekde kontakť na p. Stana, ktorý to predáva. K2 u neho stojí 136 Sk, White Icing myslím 250,-/kg. MMF je marshmallow fondant - robí sa doma z cukríkov marshmallow. Recept aj s diskusiou nájdeš tu: http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/marschmellows-fondant

mitana, Št, 24. 07. 2008 - 00:28

vie niekto poradiť ako sa robí ťahaný karamel a ako sa sním pracuje?

erikaja, Pi, 25. 07. 2008 - 13:57

Ak máš knižku Julkine netradičné TORTY tam je napísaný návod ak nie posielam ti ho.Tlieskam Tlieskam ( Ťahaný karamel sa robí tak že 1 kg kr.cukru, 0,40 kg glukózy /alebo môže byť aj glukopur-dostať v lekárni/a 4 dcl vody dáš variť do nerezového hrnca. Musíš vložiť teplomer a sledovať teplotu . Zbieraš penu ktorá sa ti vytvorila. Pri teplote 120°C pridáš na špicu noža kyselinu vínnu alebo hydrogén vínanu draselného/zvláčňujúce látky/a varíš to ďalej. Pri teplote 146°C získaš ŤAHANÝ KARAMEL.Uvarený karamel vyleješ na mramorový stôl alebo niečo podobné a špachtľou obraciaš. Na ruky si musíš dať gumenné rukavice s tepelnou vložkou aby si sa nepopálila a
miešaš pomocou kovovej špachtle . Keď už tú hmotu budeš môcť chytiť do rúk v rukaviciach ,tak ju budeš naťahovať a stláčať tak získa karamel perleť.Potom to ešte vypracuješ holými rukami.Hmota musí byť nahrievaná aby ti nestvrdla ak stvrdne tak ju zohreješ jednoducho v mikrovlnke.Tvaruješ z nej rôzne kvietky,lístky,stuhy a pod.Úsmev Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok Slnko Slnko Slnko

anet, Ut, 30. 09. 2008 - 12:45

Dobrý deň, rada by som sa spýtala na zvláčňujúce látky vínanu draselného. Kde by som ho mohla zohnať? Mám aj iné recepty s touto pomocnou látkou, a neviem sa naňho dostať. Ďakujem za odpoveď. Anet

Radkam, Št, 24. 07. 2008 - 21:59

Koľko K2 potrebujem na 3poschodovú tortu? Ešte nikdy som s K2 nerobila a chcem to vyskúšať ale neviem koľko si toho mám objednať.Hambím sa

mitana, St, 06. 08. 2008 - 21:18

veľmi pekne ti Erika ďakujem za radu skusim to a dam vedieť či to višlo...ešte by som potrebovala poradiť ako sa karamel farbí na bielo?

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama