reklama

nedari sa mi patchwork


reklama

Ahojte sikulky, prosim vas, objednala som si rozne veci z patchworku, ale akosi sa mi s tym neda robit. Robim ho s WI- uplne natenko ho vyvalkam, necham trochu zaschnut a potom ho tam otlacim, ale vzdy sa mi bud prilepi, alebo ked aj nie, tak je kostrbaty a vobec nie taky uhladny ako na obrazkoch. Je k tomu potrebne objednat este nejake pomocky? Alebo ako to robite vy? Napr. skusala som uz tych motylikov a vobec to nebolo take krasne ako na obrazku.Dakujeeem za rady.Úsmev Úsmev Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

stankad, So, 13. 03. 2010 - 13:11

Ked sa takto robia napr. písmená, je dobré WI zakryť foliou a tak otlačiť. Neprilepia sa na formu. Kraje vyrezaného patchworku uhládzam špicom noža (nemám kostice). Treba skúšať.Kvietok

Alena R, So, 13. 03. 2010 - 13:14

necháš zaschnúť ako píšeš a potom priložíš potravinovú fóliu na WI a priložíš patchwork a dobre pritlačíš. Ja si niekedy pomáham aj maličkým válčekom. Odstrániš opatrne prebytočný WI a keď zostane strapkatý, tak skalpelom dočistím. Musíš opatrne, aby si si neporušila tvarKvietok Slnko Kvietok

Tak ako píše Alenka R, prajem veľa šťastia a hlavne trpezlivostiSlnko Slnko Slnko

MaťaM, So, 13. 03. 2010 - 16:30

ja robím bez fólie. Nenechávam zaschnúť. Rozvaľkám, poprášim so štetcom škrobom, aj patchwork poprášim, oklepnem, aby tam nič nezostalo. A nič sa mi neprilepí. Treba skúšať. nech sa darí.

ja tiež cez fóliu a potom si preložím aj s fóliou na penovú podložku a prebytok zatlačím ťahom špachtličkou do podložky. tým sa oddelí prebytok a nepoškodí sa požadovaný tvar. nech sa darí :)

minavra, So, 13. 03. 2010 - 21:23

Já také válím a tlačím přes folii,ale jen mléčný marcipán..trochu tužší strukturu.Vyválím na tenko a jak je pevnější vůbec se nemusíš bát,že by se ti něco pokazilo nebo trhalo.Jde to perfektně,at se ti zadaříMrkám

Sigetka, So, 13. 03. 2010 - 23:35

Na stretku sme robili s patchworkom, WI je vraj dosť mäkký a po uschnutí je veľmi krehký, zvlášť na motýliky. Skús s MMF alebo mliečny marcipán, lepšie sa robí s nimi, keď nie sú čerstvé, hmota musí trochu postáť. Vykrajovať treba na hladkej podložke a po pritlačení ešte akoby pobehať po podložke, aby sa to celé dokrojilo. Potom oddeľovať špáratkom alebo kosticou, alebo iným jemným predmetom. Ak je hmota dobre vypracovaná nedrolí sa na reze, ale je pekne hladká a dobre sa oddeľuje. Ako vravia dievčatá, nevzdávaj sa a skúšaj.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama