reklama

naučí ma niekto vyrobiť čokoplastelínu? prosím...


reklama

ahojte, už dva dni sa trápim s čokoplastelínou a nič z toho. Skúšala som to podľa rád a tipov, čo som našla na tejto stránke, ale fakt sa mi to nepodarilo, tak musela na poslednú chvíľu nabehnúť klasická poleva (viď moja najnovšia torta Vesmír). Prosím vás, nenájde sa nejaká dobrá duša z Nitry, čo by ma to naučila? Normálne si chcem zaplatiť minikurz, že by sme sa stretli hoci aj u nás doma, kúpim materiál a niekto mi presne ukáže, ako sa čokohmota vyrába a ako sa s ňou pracuje. Som úplný amatér a viem, že čokohmotu proste používať chcem a budem, len to zatiaľ neviem. Slnko Vopred ďakujem.
môj email: indi_janka@yahoo.com

Pozrite si aj


reklama


reklama

ja by som to strašne rada videla naživo a pod niekoho vedenim si to vyskusala, ale kazdopadne dakujem za link, idem sa pozriet.

Ja si rozpustím čokoládu /akúkoľvek/, dám do toho kukuričný alebo jačmenný alebo pšeničný sirup, podľa toho aký u nás majú a miešam až je z toho hmota. Dám do sáčku do špajzi. Keď potrebujem, premiesim a buď modelujem alebo vyvaľkám.

20 dkg čokolády, 4 lyžice kukuričného sirupu alebo podľa adrianas aj iného, Čoko nad parou , primiešaj do rozpustenej čokolády sirup dá sa ti pri miešaní vareškou dokopi na takú guľu a potom nechaj odpočinúť, ak chceš poťahovať môžeš aj za hodinu na ružičky dlhšie, ak chceš odložiť do ľadničky , po vybratí nechaj 2 -3 hod. vonku a rozmiešaj v rukách . U vidíš, že sa ti podarí. Je to najľahšia hmota. Ak by si ju mala moc tuhú pridaj trošku sirupu.

miriams, Ne, 20. 09. 2009 - 20:14

Janka, ja robím čokoplastelínu podľa Beruny(pozri na českých dortách, alebo si daj do vyhľadávača). To je Čokokráľovná s veľkým Č. 500g čokolády roztopiť nad parou. 50ml vody + 50g cukru povariť, odstaviť, pridať 150g sirupu (kukuričný al.pšeničný). Vliať do čokolády a zmiešať. Zo začiatku je to také ako zdrcnuté, ale postupným miešaním sa to spojí. Potom to vylejem do nádoby a nechám vychladnúť. Ja nechávam cez noc. Potom to vypracujem. Na bielu čokoládu polovičná dávka toho sirupu. Je to perfektná hmota. Robila som aj bez toho rozvaru, ale bolo to také tuhé a drolilo sa to. Toto je ten recept z mamincinyrecepty.cz. Veľmi dobre sa s tým pracuje. Držím palce.

dadka1, Ne, 20. 09. 2009 - 21:32

ako sa robia ruzicky z tejto cokohmoty??neviem si to pradstavit..ved to je cokolada a ta sa topi..nie??alebo potiahnut tortu ved sa to musi roztopit..no neviem tak sa pytam ako to je ??vlastne..diky za odpoved..Slnko Slnko Slnko Slnko

daduš, Ne, 20. 09. 2009 - 22:37

dadka, ružičky sa robia vpohode, len si ich musíš skladať z ruky. Priložíš 2-3 lupene, zložíš, robíš ďalšiu, zasa 2-3 lupene, zasa ďalšiu a takto môžeš mať rozpracovaných aj viacero ružičiek naraz , kým sa dopracuješ k prvej, už sa netopí a môžeš priložiť ďalšie 2-3 lupene. A takto pokračuješ, kým nemáš všetky ružičky dokončené.

dakujem za recepty, skusim este raz, ked budem mat na to viac casu - teraz som strasne frcala a nic sa nedarilo, hoci vysledok nie je taky zly, ako by mohol byt. Úsmev
a prosim vas, ked chcem tym potiahnut tortu, musim si to vyvalkat cele - myslim velky plat, aby pokryl naraz celu tortu? ci da sa to nadpajat? ak ano, tak ako? a treba niecim podsypat? lebo falosny marcipan zvladam v pohode, taky ten zo suseneho mlieka, nic ine som zatial neskusala okrem tejto vcerajsej katastrofy Chichocem sa dakujem

daduš, Ne, 20. 09. 2009 - 22:32

indijanka, najkrajsie vyzerá torta potiahnutá jedným veľkým plátom. Vyvaľkaj si taký veľšký, aby Ti presahoval tortu aspon 10 cm všade dookola, vtedy sa to robí najlepšie. A pomaly uhládzaj a nadvihuj a znova uhládzaj dookola, kým neuhladíš na hladko celú tortičku.Nadpájané je vždy vidieť a je aj riziko, žeTi bude vykúkať plnka

aj som si myslela. A ako sa to valka? podsypat treba? neprilepi sa to? da sa v pohode zdvihnut a preniest? neroztrhne sa? velmi pekne dakujem za rady.

daduš, Po, 21. 09. 2009 - 13:35

tak ako píše majdajanka, namaž linku cerou, jemne, vaľkaj tak. Ak Ti to nepojde, tak cez fóliu, ale mala by byť taká hrubšiaa tiež jemne namazaná, aby sa čokohmota posúvala pri vaľkaní. Občas fóliu odlep a prilož nanovo. Prenáša sa dobre, len si nevyvaľkaj príliš na tenko. Musí mať hrúbku aspoň 4mm.

Trošku si namaš olejom alebo cerou, ale len trochu ,ak nie daj si fóliu a cez ňuBozkávam Áno

sanulka, Po, 21. 09. 2009 - 13:14

ahoj majdajanka. dufam ze mozem tykat, neviem ktora mate kolko rokov ale ste take mile tak snad to vadit nebude. chcela som sa opytat kolko, alebo z akej davky by som potiahla okruhlu tortu zo styroch korpusov,(teda dvoch pekrojenych)? a este kde sa da kupit ten sirup. u nas som toho vela nemaju. dakujem, AnkaSlnko

daduš, Po, 21. 09. 2009 - 13:41

Anka, myslím, že by mohla stačiť jedna dávka,ale kedže sa lepšie pracuje keď máš plát oveľa väčší ako prikrytá torta, ja by som Ti poradila, urob si 1,5 dávky, veď sa to dá skladovať veľmi dlho, kým je záruka sirupu a čokolády.Sirup kupujem, v Bio potravinách, alebo niekde v racio predajni by mohli mať. Alebo si objednaj hotovú glukózu z cukráskych potrieb aj s ňou sa dá. Anka, na stránke sme rôzne vekové kategórie a všetky si tykáme.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama