Nastavovaný piškót

Popis

Nastavovaný piškot - jemný a vláčny

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
10 minút

Ingrediencie

10 bielok
150g kryštáľ cukru
2 vanilky
10 žĺtok
250g práškového cukru
500g hladkej múky
1 prasok do peciva
10lyžíc horúcej vody

Inštrukcie

bielka s kryš cukrom a vanilkami vyšľaháme do tuhej peny žĺtka osobitne vymiešame s práškovým cukrom do penista, pridáme horúcu vodu a za stáleko miešania mixérom pridáme polovicu múky s práškom do pečiva. potom už len varechou na striedačku vmiešame bielka a zvyšnú múku. Pokiaľ chceme korpus orechový tak 100-150g múky vymeníme za mleté orechy. Dávka stačí na dve formy 23cm alebo jednu 34cm.

Recepty: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Vďaka za super recept, už ho mám vyskúšaný a je naozaj veľmi dobrý. ODPORÚČAM !(sun) ÁnoÁno

dakujem aj ja
Chichocem saChichocem saChichocem saKvietokKvietokKvietokSlnkoSlnkoSlnko

Aj ja pečiem korpus podľa tohto receptu a ešte nikdy nesklamal.:-D Úsmev

je fakt superný. doporučujem ho už aj ja. a v orechovej verzii je na nezaplatenie. a krásne krehučký. ďakujeme za recept:-P Vyplazený jazykBozkávamBozkávamKvietok

Upiekla som dany korpus ale strasne mi nakypel v strede, co zrezem ale kde mohla byt chyba?( teplota 180, cca 40 min, predhriata teplovzdusna rura)
a na kolko casti dany korpus delite a potom plnite?
2 alebo 3?
to ma totiz caka az zajtra, plnit chcem ovocno pudingovou plnkou a potom MMF ak sa to podari...

vysoká teplota, ja pečiem na 120 max 150°C. korpus zvyknem deliť na 3pláty.
"Piecť môže každý!"
http://bohusl.multiply.com/
http://picasaweb.google.com/Bohus73

tá teplota ma zradila, piekla som dve dávky a tú prvú som dala na 130 st. a teda sa mi pekne vysušila...druhú som dala na 180st. a bolo to ok...veď nemôže byť taký rozdiel v rúrach, ja mám riadne elektrickú a teplotu si nastavujem digitálne tak nechápem...naozaj to pečiete pri tak nízkych teplotách...a inak ďakujem za recept, krájala sa úplne suprovo a aj keď som neverila, že z toho vykrojím 3 pláty - podarilo sa Mrkám a aj chutila Tlieskam

Ď(flower) A(flower) K(flower) U(flower) J(flower) E(flower) M

Bozkávam Bohuš:-* z úžasom sledujem na tejto stránke tvoju cukrársku kariéru(giggle) Áno
Mála by som otázku k tomuto korpusu:
Chystám sa piecť 1.tortu-darček- kávovú. Bude mi stačiť jedna dávka, keď ju upečiem na plechu 40*33cm? Rozdelím na dve polovice a prerežem na 2 vrstvy. Spolu budú na sebe 4.;-) Bude to stačiť, alebo mám radšej spraviť 1+1/2 dávky?
Do korpusu pridám PL mletej kávy a kávový krém ešte netuším...:-( Máš receplík?! A prosím, koľko krému by do nej malo asi isť? Určite máš lepší odhad(clap)
Ď(flower) A(flower) K(flower) U(flower) J(flower) E(flower) M

túto dávku keď pečiem na plechu pláty tak vyjde na 2,5-3 plechy a nemusíš nič prekrajovať(na hrúbku).
kávový krém by som urobil z ľahkého vaječného, ktorý je tu na stránke v receptoch a pridal by som instantnú kávu na ochutenie.

"Piecť môže každý!"

bohus dnes budem piect tento korpus,chcem vediet ci mam mastit a posypat mukou celu formu - mam 20cm kruh- alebo len spodok?no to bude stacit polovicnu davku?vopred vam dakujem!

lumka, ja pekávam tak, že na spodok formy dám papier na pečenie (pod papier jemne potriem nejakým tukom, len aby sa mi papier pri liati nepohol)a boky už ničím nepotieram, lebo pri dopekaní by sa ti steny oddelili, keby bolo potreté. takto to pekne udrží presne taký tvar ako má forma. po dopečení okraje nožíkom uvolníš. a pekne vyklopíš. tak robím vo všetkým formách. poradili mi to ešte na mojich začiatkoch tiež tu. skús a uvidíš, že to bude fajn.
a myslím, že polovičná dávka ti stačí.
ja celú dávku robím na hlboký plech a je po upečení úplne doplna.

Aj ja to tak robím. Áno

ja neviem či mi to správne ukazuje ale vôbec neviem koľko čoho treba dať rada by som to vyskúšala ale neviem ako...

Bohuš prosím ťa, ako dlho pečieš korpus? Kdesi som čítala, že piškóta by sa mala piecť skoro hodinu, no ja sa bojím, aby nebola veľmi vysušená.

Nie je ten korpus veľmi sladký? Lebo ja dávam na 1 vajíčko 25-30 g cukru a zdá sa mi tak akurát ani málo sladký ani veľmi sladký.

podľa mňa je taký akurát. robím ho dosť často. je krásny, jemný. Ja som s ním ozaj spokojná.

Ahojte môžem sa opýtať? Prečo je v jednom recepte písaná hladká v druhom ph múka. A dokonca v mojej knihe je písahá hrubá múka. Som úplne začiatočníčka a neviem ktorý recept si mám vybrať. Tolko ich je. Dakujem za odpoveď. :)

joj, receptov je veľmi veľa. Treba len skúšať, čo komu viac chutí.
Ja robím už len túto piškótu, je naozaj vynikajúca. Jemná a krehká. a pekne narastie. Skús a uvidíš.

Mám otázočku. Tie vanilky sú vanilkové cukre? Hádam sa nemýlim.(giggle)

presne ako hovoríš. Nech sa ti vydarí.

Ďakujem.:-)
Zajtra idem na nákup, v sobotu pečiem.(sun)

práve som ho vyskúšala - je fantastický, keď budem piecť lepkové torty, tak už len podľa tohto receptu. Krásne narástla, neprepadla sa mi a ani sa v strede nespravil kopček. A aká je dobrá. Mňam. Ochutnala som kúsok a neviem sa zastaviť, furt chodím do chladničky. Chichocem saChichocem sa
Chcem sa ešte spýtať, keď budem chcieť robiť kakaový korpus, tak stačí niekoľko lyžíc múky nahradiť kakaom?

Ahoj MaťaM, chcem sa spýtať na tú spomínanú orechovú verziu.Orechy vymeníš za múku alebo ako?a koľko?veľmi pekne ďakujem

Ja som orechovú verziu spravila presne ako je napísané v recepte - 150 g múky som nahradila pomletými orechami

áno, koľko PL kakaa, toľko pol.lyž. odoberieme z múky. (môže sa dať aj káva, melta, raňajková káva, kúsky čokolády...)
A pri orechovej dávam 350g hl.múky a 150g orechov. Môže sa dať aj menej orechov. Ale mne sa osvedčila takto. Je taká fajná orechová. Nemusím už dávať orechy do plnky.

rychlo mi poradte, ako mam skresat ingrediencie na kruh 29cm??? idem piect, dufam, ze tu teraz niekto je :))))

Neviem. Ja teraz pečiem kruh 24 cm a dala som 3 vajcia - lenže pečiem každý plát samostatne. Tuším Bohuš písal, že tých 10 vajec je na formu 34 cm, tak tipujem, že možno 8 ???
Ale na dortománii ( hneď navrchu ešte nad menu ) máš program na výpočet množstva vajec, prihlás sa tam a skús si to vypočítať.

super, dakujem aj ja velmi pekne TlieskamTlieskamÁnoÁnoZlomené srdceZlomené srdce

Prosim, piekla som tento korpus, 40 min, na prvych 20min 130stupnov, potom 150-160... a v strede mi stupol, kraje sa oddelili, tie som pochopila, mukou... ktorou som vymastila celu formu, no ten stred mi nejde do hlavy... :( ako ho mam piect? Je fakt uzasny, na chut, vlacny... ale trapi ma to kynutie...

Stred ti vybehol pretože si zdvihla teplotu, treba ho piecť od začiatku na teplote 150.°C

Poradte niekto, robila som tento recept, len mi prislo do cesto, nejake tuheee, cim to mohlo byt ???? Mukou ?? ktory druh hladkej treba davat ???? hmm :(

Múka extra špeciál ale predpokladám, že si niečo zabudla dať, pretože tento korpus je práve naopak veľmi ľahký a vláčny nie ako olejové korpusy.

Úsmev

akurat som dopiekla tento nadstavovaný piškot a je vynikajuci , lahučký a rovnomerne upečeny, naozaj skvely recept už iný ani nebudem piecť TlieskamTlieskamTlieskam

Úsmev

Úsmev

vyskusam ho aj ja Mrkám

aj ja ho pečiem je naozaj velky a nadychany korpusík

TlieskamTlieskamTlieskam

najlepší piškót na svete, Ďakujem TlieskamTlieskamTlieskamSlnkoTorta

Áno

chcem sa opýtat, či aj rura ma byt pri pečeni tejto piskoty vyhriata na 150 stupnov. Lebo ja skoro vsetky zakusky, torty, korpusy pečiem tak, ze vlozim do vyhriatej na 250 stupnov, necham na maxime piect, kym nenarastie a potom znizim a dopekam pri nizsej teplote Prekvapenie

ked chcem kakaovu variantu, kolko mam dat toho kakaa? netreba tam potom pridat aj daky olej, aby cesto nebolo spadnute?

ked chcem kakaovu variantu, kolko mam dat toho kakaa? netreba tam potom pridat aj daky olej, aby cesto nebolo spadnute?

Zivoth,ja som dala 100g kakaa na jednu davku a ubrala som rovnake mnozstvo muky a chvalili si cesto ÁnoÚsmev
Bohus, dakujem, dakujem, dakujem, aj biela, aj kakaova, aj orechova je neskutocne dobraaaaaaaaaaa ObjímamObjímamObjímamSlnko

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Prosím Vás, a keď to budem piecť na plechu, teda je to tenšie, pri akej teplote? Tiež 150 °C? S tortami ešte len začínam, takže sa učím a ďakujem zároveň všetkým za dobré rady, ktoré tu píšete! Úsmev

Super ÁnoÁnoÁnoÁno práve som dopiekla a je perfektný. Pevný, ale jemný, krásne narástol a rovnomerne sa prepiekol BozkávamBozkávamBozkávam
Ďakujem za super receptík Bozkávam

Stránky

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.