nahradne sladidlo!!
Pozrite si aj
Ahoj Zuzi, tak to iste sa stalo aj mne (sponge bol tuhy) ale tou druhou cestou (bielka so sladidlom- vobec to nebol krasny tuhy sneh ako ked pouzivam cukor, ale chutovo zevraj ok. Tak taky neviem ako na to priste. Drz sa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
divčatá, ja som robila s umelým sladidlom, ale kočka, čo mi dávala piesť pre otca ma upozornila, že umelého sladidla treba dať menej ako cukru, aj o polovicu, alebo podľa chutí, šľahala som žltka so sladidlom a trochu som nadľahčila teplou vodou , potom pridal pdp, múku, orechy a vyšľahané bielka a cesto bolo ok, normálne sa mi upieklo, aj som prekrojila napoly korpus......krém som robila, že šľahačka s dia čokoládou do varu a vychladené prešľahať . klasik parížsky , môže byť aj dia džem..no a akurát poťahovku oslávenec nejedol, inak, že vraj z nej jedli všetci..aj tí, čo dia nemusia....a bolo to ok...toť moja skúsenosť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak ako píše ketrin,krém sa inak zrazí,dá sa urobiť aj osviežujúci ovocný zo sáčkových nápojov,čo sa rozrábajú vo vode,sú zo sladidlom na 1 liter tekutiny.Uvarí sa základ vo vode,(ako keď sa varí želatína)stačí 1/2l a potom sa po vychladnutí vmieša do masla ako klasický pudingový krém a dia korpus nikdy nieje nadýchaný ako s cukrom,nemájú sa ako nadľahčiť vajíčka,keď tam nieje cukor
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem baby za skusenosti... urcite to este vyskusam..
Asistentka tu sa da kupit teda hocijake sladidlo, len s tym treba vediet
nie ako ja, neva nabuduce
ketrin dik za rady, ja co mam sladidlo tak je to 125g co sa = 1,25kg cukru, takze davam podla toho..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no dievcata,ja robim s ovocnym cukrom je sice drahsi,ale zdravy!!!!a parizak s dia cokoladou a ziaden cukor netreba!!!alebo kakao,plus ovocny cukor a klasice bublaninove cesto cele vajcia 3 s ovoc.cukrom,nevyslaha sa ako normalny jasne,ale lepsi ako sladidlo
a do toho pol pohara oleja a mlieka a 2pohare muky s pr.d.p.a kto co chce kakao orechy kokos...a normalna babovka nie sice taka nadychana,ale ok a cokolada dia to osladi dost ak chces daj dve
vela stastia,ti diabetici to nemaju lahke
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ovocný cukor je síce prírodný,ale môže ho len diabetik na diete a tiež nie často,je sladší a zdvihne hladinu cukru v krvi viac a rýchlo,je najvhodnejší pri hypoglykémii,na častejšiu konzumáciu sa odporúča radšej sladidlo,narobí menej škody v organizme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no nesuhlasim s aliss ze umele sladidlo narobi menej skody,hoc sa mozem mylit
lebo pokial viem sladidlo umele je rakovinotvorne
,uz davno sa neodporuca o ostatnom neviem..manzelov lekar je za ovocny cukor a davame ho menej a umelemu sa snazime vyvarovat uplne i ked sa to neda..je vsade zuvacky cola atd..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to je v poho ,ovocného cukru sa musí dávať oveľa menej,ten cukor je v podstate ovocie a diabetik s dobrou hodnotou môže denne 1/2 banánu alebo 1 kyslé jablko,u diabetikov nesmie kolísať hladina cukru,krivka by mala byť stále na jednej úrovni,lebo výkyvy veľmi poškodzujú nervy,čo si ľudia neuvedomujú a nie všetci diabetológovia o tom informujú,som neurologická sestra a vidím len tých ľudí,ktorým to ublížilo,a nieje ich málo
,sladidlo viac škodí zdravým ľuďom a rakovinotvorné produkty sú vo všetkom,keby sa mal človek podľa toho striktne riadiť,to by sme nič nejedli ani nepili
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak som sa pokusila dnes upiect dia piskotu, ale nejak nevysla. Chcela som vymiesat zltka so sladidlom a tak pridat muku a bielka, ale bolo to take tuhe, ze to ani nevyrastlo, aj ked chutovo bola ok. Az potom som si vsimla, ze by som to mala robit naopak, vyslahat bielka so sladidlom a do toho zltka a muku. No neviem, uz sa bojim skusit, ze zase pokazim.
Absolutne sa to nespojilo s Cerou, cera si tam plavala a ostatne bola zrazena hmota.. hmmm vidim, ze tudy cesta nevede 
A najlepsie je, ze som chcela urobit falosny parizak so sladidlo, tak sa mi to zrazilo, ze som to vyhodila
Takze sladidlo nie je vobec take ako cukor, cize neda sa len zamenit..