Moj postreh
Pozrite si aj
ja neviem, skus inu hmotu, mne sa to pri WI zatial este vobec nestalo. klop klop klop
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a mala si tortu riadne schladenu hej? lebo mne sa v chladnicke niekedy dobre neschladi, aby krem bol pevny, tak to najnovsie davam do mraznicky kym to stuhne, ale pozor nezabudni na to
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Janka22, tortička bola schladená dobre, jeden deň som plnila, druhý deň som poťahovala. Asi skutočne nebudem poťahovať K2, ale skúsim niečo iné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
V tomto počasí určite nie K2 ja som tak minulý rok prešla z K2 an RDI a odvtedy robím len s ním a enmám s orosovaním problém
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
RDI sa ti vôbec nerosí? Ani v horúčavách? Práve sa rozhodujem, či si ho objednám ( ešte som ho nemala ), alebo nie.
Prosím ťa, mohla by si mi napísať jeho zloženie? Dík
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja používam RDI a nerosí sa mi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a je vhodná aj pre celiatikov, nevieš?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Takže celiatici by to nemali kôli tomu peničnému škrobu ale zas čo som kamoške čo má celiakiu robila tortu, tak nemala žiaden problém a poťahovala som RDI, tak záleží aj od toho kto ju má ako silnú.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dík, veľmi pekne - to som nevedela, že je tam pšeničný škrob.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nejak extrémne nie ale to už musí byť ozaj horko aby sa mierne orosila, ale to ti robia všetky veci ktoré vyberieš z chlandičky. Ja to robievam tak, že pred tým ako si majú prísť pre tortu, vyberiem ju ešte na chvíľku len tak do krabice v pivnici, alebo ktoré nemáte pivnice do komory aby nebol taký veľký šok ale v teple sa ti orosí mierne všetko ale na RDI to nie je vidieť pokiaľ ju nebudete chytať, potom stačí len upozorniť zákazníkov, že hneď ako prídu domou treba ju dať do chladničky a orosenie zmizne ale stále hovorím o jemnom, ktoré ani nie je vidieť. Ja som som veľmi s RDI spokojná. A tu máš presné zloženie z krabice: cukor, pšeničný škrob- pšenica špalda, olej- rastlinný, glukózový sirup, voda, stabilizátor E420, zahusťovadlo E466, fškrob, emulgátor E471, invertáza.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj tebe ďakujem - takže to by bolo len pre zákazníkov a nie pre nás.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lubicek - chladničku nesmieš mať na vysoký stupeň chladu!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pri K2-ke ani to nezaberá hlavne v horúčavách
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lubicek, inak mne sa presne toto stalo s pastou dama top, tiež som potiahla, mala som dobre zachladený krém (1 deň), torta sa mi v chladničke začala rosiť a keď som ju vybrala a cestovali sme s ňou asi tak hodinu, tak sa mi pekne krásne začal odúvať poťah na jednom boku torty a potom sa celý poťah na torte potrhal a zliezol mi dole na podnos....je síce pravda, že som mala chladničku nastavenú na MEDIUM, čiže vyššie chladenie, nie na optime....ale tuto som nikde nečítala, že by mal niekto také problémy s poťahom a chladničkou, tak neviem, kde som spravila chybu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ako píše Tonka - nesmie byť chladnička na silné chladenie. Písalo sa to tu už viac krát.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja mam na stupni 3 z 5 stupnov...mam BOSCH-ku...ked davam schladit tortu dam na stupen 5...ked idem potahovat znizim na trojku...robim z mmf, wi, mliecnym, salkomarcipanom...aj s cokohmotou raz som robila a vsetko ok...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčence mne sa osvedčil taký trik , že dozadu kde sa tvorí tá námraza na cjhladničke poloťím pás zo zbytku kartónu , čo z neho robím podložku a nechávam chladničku ak je už torta s poťahovkov na 1-2 , ja mám teraz tiež prvý raz v živote objednávku na svadbu 17 .7 a to 4 tortičky naraz , tak bojím , bojím a modlím aby v ten víkend bolo max 25 stupnov
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ten kartón dávaš iba na tú priečku, kde máš tortu, alebo na celú výšku chladničky?
Aj ja mám obrovský strach, teraz prvýkrát v živote idem piecť 3 torty naraz na svadbu, ktorá bude túto sobotu - u nás na juhu má byť až 33 st.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievcence ked nechcete aby sa vam orosila k2 tak chladnicku dajte na minimum,nesmie moc chladit potom to bude ok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte dievčatá, toto je moj postreh. Robila som tortu a roládu s rastlinnou šľahačkou a jogurtovým zeesanom. Roládu som potrela na povrchu tou jogurtovou plnkou a potiahla K2 a tortu som potrela maslom vyšľahaným s cukrom a potiahla K2. Vrstva K2 bola určite okolo 5 mm.Do chladničky som dala kartón a čo sa stalo? Aj roláda aj torta sa mi orosili a tiekli úplne rovnako.Takže skutočne už neviem čím to bude a čo spraviť, aby sa to nestalo.
