reklama

Modelovacia hmota z čokolády...


reklama

Chcela by som poprosiť niekoho,kto by mi poradil,ako by som mohla spraviť z čokolády takú hmotu,aby sa z nej dali tvarovať rôzne lístočky,alebo postavičky.A poprosila by som aj o osvedčený recept.Ďakujem.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Bohus_L, Pi, 04. 04. 2008 - 09:36

Osobne som ešte čokoládové kvety nerobil, ale mám takýto recept.

Plastická čokoláda .
455g horkej čokolády
224g svetlý kukuričný alebo pšeničný sirup

Biela a mliečna čokoláda obsahuje väčší podiel tukov a preto je pomer surovín nasledovný
455 gramov mliečnej, alebo bielej čokolády pripadá
168 gramov svetlého kukuričneho sirupu .

Čokoládu polámať na malé kúsky a zohriať vo vodnom kúpeli. Osobitne zohriať kukuričný sirup a naraz ho naliať do čokolády. Miešat drevenou varechou. Potom čo sa začne oddeľovať od stien, vylejeme na dosku, sformujeme disk a zabalíme do fólie. Odložime do chladničky na minimálne 24 hod .
Vyberieme von z chladničky pol hodinu pred začiatkom prace, aby sa masa zohriala na izbovú teplotu.

m_onika, Ne, 06. 04. 2008 - 15:19

ako dlho môžem skladovať hmotu v chladničke?A aká je asi hustá hmota...aby som vedela,či som to dobre spracovala?Ďakujem za recept.

m_onika, Ne, 06. 04. 2008 - 15:19

ako dlho môžem skladovať hmotu v chladničke?A aká je asi hustá hmota...aby som vedela,či som to dobre spracovala?Ďakujem za recept.

m_onika, Ne, 06. 04. 2008 - 15:19

ako dlho môžem skladovať hmotu v chladničke?A aká je asi hustá hmota...aby som vedela,či som to dobre spracovala?Ďakujem za recept.

m_onika, Ne, 06. 04. 2008 - 15:19

ako dlho môžem skladovať hmotu v chladničke?A aká je asi hustá hmota...aby som vedela,či som to dobre spracovala?Ďakujem za recept.

eva1128, Pi, 04. 04. 2008 - 18:01

Čokoládové lístočky a ružičky som robila aj z marshmallov fondánu. Dá sa pekne zafarbiť kúskom čokolády a kakaa. Samozrejme chuť nie je taká ako čistá čokoláda.

ja sa s tym netrapim...ja som si dala zohnat cokoladovo-marcipanovu hmotu....Váľam sa od smiechu po podlahe Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

Síce neviem ako vyrobiť z čokolády kvietky, ale dokonalé čokoládové lístočky k ružičkám si podľa mojich amatérskych vedomostí robím tak, že na živé lístočky z ruží na zadnú stranu štetcom natriem rozpustenú čokoládu v 2-3 vrstvách, nechám stuhnúť a opatrne odtrhnem list. Sú pekné a nepotrebujem žiadne formičky Chichocem sa

m_onika, Ne, 06. 04. 2008 - 15:16

Len ja som chcela aj postavičky-medveďa spraviť.Ak to skúsim,dám vedieť ako to dopadlo.V máji chcem robiť postel v ktorej leží tmavohnedý macko,tak preto som to chcela robiť z nejakej takejto hmoty.Ale maľovanie čokoládou lístočky je tiež veľmi zaujímavé.Díky za tip.Tlieskam

Ja som robila aj ruzicky z cokolady. Recept> 2cokolady na varenie a 4PL kukuricneho sirupu. Cokoladu roztopime na vodnym kupelom a vmiesame kukuricny sirup. Nechame vychladnut na kuchynskej linke, potom tvarujeme ozdoby. Recept pridam aj do receptov s obrazkom.

Ja som robila aj ruzicky z cokolady. Recept> 2cokolady na varenie a 4PL kukuricneho sirupu. Cokoladu roztopime na vodnym kupelom a vmiesame kukuricny sirup. Nechame vychladnut na kuchynskej linke, potom tvarujeme ozdoby. Recept pridam aj do receptov s obrazkom.

m_onika, Pi, 04. 04. 2008 - 21:17

Ďakujem všetkým za recepty a aj skúsenosti.Určite si z toho niečo vyberiem a postupne vyskúšam.Som rada,že ste ochotní poradiť.Tlieskam Tlieskam Tlieskam

Kamila, So, 05. 04. 2008 - 17:14

Tak to by podla mna, mala byt obycajna Maizena, dostat ju v krabicke ak ju este nepremenovali.Chichocem sa

Dáša, So, 05. 04. 2008 - 17:37

kukuričný sirup nie je maizena, je to tekuté a tuhé ako med, používa sa namiesto glukozy, má to svoju chuť a vôňu , dáva sa aj do želatínovej pasty ale nie je to potobiele, dostať ho v zdravej výžive a stojí okolo 80sk

stanula, So, 05. 04. 2008 - 17:15

Niektorá z dievčat písala, že v BIO potravinách, alebo v zdravej výžive.

Mrkám Ja som robila čokoládovú hmotu tak,že som si dala jeden a pol hrnčeka kr.cukru,pol hrnčeka vody a nechala som to poriadne prevrieť.Zatiaľ som si roztopila nad parou hnedú alebo bielu čokoládu,ktorú som potom vliala do cukrového sirupu jemne vychladeného/len aby sa netvorili kryštáliky/.Začalo sa mi to zrážať ale to nevadí,lebo to tak má byť.Celé som to potom vybrala na cukrom posypanú dosku a poriadne vypracovala.Má sa to potom nechať postáť 24 hodín pri izbovej teplote a v chlade sa to môže držať 1 mesiac.Keď som to vybrala z ľadničky,tak som to postrúhala a znova premiesila.Zatiľ som s tým poťahovala tortu,spravila vojačikoch a lístočky.Hambím sa

m_onika, Št, 31. 07. 2008 - 12:05

zaujímavý postup,ešte som o takom nepočula.Je to také super,že sa tu dá všeličo poradiť.Veľmi pekne ďakujem za rady.Objímam

Pohoda Poťahovala som čokoládovou hmotou poschodové srdiečko pre susedku a jej fešáka na Valentína a bola som s ňou spokojnáMrkám

ivkahru, Ne, 03. 08. 2008 - 08:32

Stanka "tym poriadne prevriet" mozes napisat asi kolko minut? a to zratene sa vypracuje potom na doske alebo este ked to miesas v nadobe?Bozkávam

ja som robila hmotu podľa Bohuša, vydarila sa,odporúčam.Robila som bibliu a potrebovala som tej hmoty viac, tak som pridala k nej K2,smelo môžete spojiť bolo to dobré,chutilo aj voňalo po čokoláde,dobre sa poťahovalo,len treba nechať trocha stuhnúť a pracovať.Na veľkú bibliu som spotrebovala 400g čokolády,220g pšeničný sirup,pol kg K2.
ďakujem.

Kvietok recept som zobrala zo stránky www.privat.katherine.sk.Teraz sa však nemôžem k nej dopracovať.A recept bol takýto:
-750 ml cukrového rozvaru(cukor a voda v pomere 1:1 - vodu priviesť do varu a rozpustiť v nej cukor)
-200 g kryštálového cukru
-2,7 kg kvalitnej bielej čokolády rozpustenej vo vodnom kúpeli
- práškový cukor na poprášenie
Toto množstvo je na veľkú trojposchodovú tortu ale dá sa to rozrátať aj na menšie množstvo.Postup je zhruba ako pri Bohušovej čokoládovej hmote,len tu sa čokoláda leje do sirupu.Keď mi to zhustlo a odlepovalo sa to od stien,tak som to dala na cukrom poprášenú dosku a poriadne vypracovala pokiaľ nebola hmota hladká.Dala som to do plastového vrecúška a nechala pri izbovej teplote alebo po vycladnutí dala aj do chladničky na 24 hodín.A ako som už spomínala,keď som ju vybrala z chladničky tak som ju postrúhala a poriadne ešte vypracovala.Ale ak si nie si istá mojim receptom,nič sa nedeje.Dievčatá sú tu dlhšie ako ja a tá biblia od kubasanky je naozaj suprová.Navyše Bohušove tortičky sú Áno a recepty sú osvečené aj medzi kočkami.Oskúšaj najprv tento receptÁnoPohoda A podľa toho čo som čítala,tak môžem povedať,že Bohuš má viac skúseností ako ja.Venuje sa tomu dlhšieZlomené srdce AHOJ

m_onika, So, 27. 09. 2008 - 15:03

táto hmota bude farebne ako biela čokoláda???Určite vyskúšam.Díky za radu,vlastne sa tu radí všetkým,nie len mne.Tlieskam Tlieskam Tlieskam

ahojky my ju robime v praci aje velmi dobra hlavne s tmavej sa robi veli dobre.hlavne je mat kvalitnu cokoladu ale uz sme ju skusali aj s ORIONKY.je tvrdsia ale da sa.takze:cukrovy rozvar::50g kr. cukru a 100ml vody nechat zovriet. 300g škrobovy sirup pridame do rozvaru.1500g horka cokolada(rozpustena)
tu zmiesame s rozvarom vznikne hustejsie hmota ktora sa za obcasneho premiesenia necha vychladnut.po vychladnuti bud spracujeme alebo dobre zabalime do elastickej folie.moze sa pouzivat aj neskor ale treba ju dobre znova rozpracovat v rukach ale davame pozor aby sa cokolada nesparila(zacne s nej vytekat olej)uz sa potom pouzit nede.Do bielej cokolady pridavame este kakaove maslo. vyskusaj su vyborne biela je o nieco meksia a nema taky lesk. ak budem mat nejake foto s takouto tortou tak poslem
Zlomené srdce

HelkaT, Št, 09. 10. 2008 - 19:55

Zuzka prosím ťa to je čo ten škrobový sirup? Ja som dnes robila ružičky z čokoládovej hmoty ked som do čokolády namiesto kukuričného sirupu ktorý som už márne hľadala v BB 3 krát a v Nitre tiež nikdy nemajú, použila glukózový sirup a dobre sa mi s tým pracovalo, uvidím či ružičky nestratia lesk alebo nezmaknú, dám vedieť

JajaS, Št, 09. 10. 2008 - 21:48

Ja mám škrobový sirup s Ekvii z Rim. Soboty ale majú len 11 kg vedierka je aj v Nitre

prajem krasny den prosim o radu co to je k2 a marschmalloow ja tiez casto peciem ale tieto materialy nepoznam budem sa tesit na odpoved dakujem .

kiss24, Ne, 01. 02. 2009 - 18:24

tak isto sa pripajam k otázke čo znamená k2 ďakujem za odpoved

cinkalu, Pi, 28. 05. 2010 - 12:37

Ahojte, nie som cukrárka, ale pokúšala som sa vyrobiť tortu pre manžela k narodeninám, skúsila som čokohmotu podľa Bohuša z bielej čokolády - akosi sa mi to asi nevydarilo - vyteká mi z toho "olej" - čo mám teraz s tým urobiť, dá sa to ešte nejako zachrániť?Smútok

domik, Po, 04. 06. 2012 - 14:59

neviem, ci to este niekomu pomoze, ale ja robim modelovaciu cokoladu nasledovne:
100g bielej cokolady
1PL vody
1PL medu
praskovy cukor podla potreby

Na tmavu cokoladu treba pridat 2PL medu.

Roztopit cokoladu (ja to robim v mikrovlnke na najnizsej teplote - stacia 2 min.)pridat med, vodu, cukor a spracovat na cesto. Potom zabalit do potravinovej folie a dat do chladnicky stuhnut.

Robila som uz aj s kukuricnym sirupom, ale nebola som spokojna.

kolko asi toho cukru??? aspon orientacne mnozstvo :) chcela by som vyskusat. dakujem

domik, St, 10. 10. 2012 - 19:18

Neviem to presne povedat a nechcem radsej napisat hlupost. Ten cukor je vlastne nieco ako muka, s ktorou robis cesto. Pridavas, kym nemas ziadanu konzistenciu, v tomto pripade taku, aby mala podobu klasickej modelovacej hmoty. Dufam, ze som aspon trochu pomohla Mrkám Mrkám Úsmev

lipampa, So, 31. 05. 2014 - 19:09

Ja som kupila kukuricny sirup v cajovni, kde sa predavaju sypane caje, jedle kvety, zubne pasty, oriesky v cokolade, jogurte... keramika, vonne oleje, aromalampy...
450 g, zn. Natural, t.c.2,10 e.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama