reklama

Medove rezy...prosim o rad


reklama

Potreboval by som nejaky dobry a osvedceny recept na domace medove rezy...Moc vam dakujem


reklama


reklama

Andreah, Ut, 15. 12. 2009 - 22:03

Jakub..mám osvedčený MEDOVÝ KRÉMEŠ..neviem či to hľadáš...je tam cesto-šľahačka-plnka...je toho veľa,ale veľmi rada napíšem(dala mi to moja svokra a tá sa toho upiekla..je fantastický

JakubTN, Ut, 15. 12. 2009 - 22:05

no skor by som prijal na tie medove rezy ale moze byt aj kremes..aj ten budem robit ..:)

Andreah, Ut, 15. 12. 2009 - 22:11

nemám medové rezy..mám len krémeš..tak nič...možno nejaká babenka zalistuje v kuchárskj knihe a napíše recept

amka, Ut, 15. 12. 2009 - 22:34

Jakubko, mám dobrý recept, tu je - cesto: 600 g hladká múka, 3 vajcia, 3 PL tekutý med, 50 g masla, 150 g prášk.cukor, 2 rovné čaj lyžičky sóda BB. Cesto rozdeliť na 4 diely, každý vyvaľkať na veľkosť plechu, ja pečiem na obrátenom (vymastenom a vysypanom múkou) plechu, treba cesto popichať vidličkou a piecť krátko pri 180 st. C. Upečené podrežem dlhým nožom, uložím na rovnú podložku.
Krém z 1/2 l mlieka, 5 PL krupica, alebo hrubá múka uvariť. Vymiešať 250g prášk. cukor s maslom, pridať uvarenú krupicu, priliať aspoň dcl rumu do krému naplniť korpusy. Ja zvyknem prostredné pláty naplniť pikantným džemom, napr. malinovým alebo ríbezľovým. Dobrý je aj marhuľový. Naplnené zaťažiť a po zmäknutí obrátiť a poliať čokol. polevou. Do cesta možno pridať aj kakao. Je to perfektný zákusok. Nech sa ti vydarí a daj vedieť.

HankaT, Ut, 15. 12. 2009 - 23:16

17.dkg.krys.cukru,2.pol.lyz.medu,1.vajce,9.lyz mlieka,1.kav.lyz.sody BB 9.dkg.smetolu-miesame na peci,aby sa roztopilo.Potom pridame 60dkg.hl.muky 1 kav lyz skorice.Rozdelime na 4 casti a upecieme.
krem podla amka ja davam na stredny plat slivkovy lekvar.cokoladova poleva.

doddy, St, 16. 12. 2009 - 16:41

pouzivam presneten isty recept ako amka,vyskusalsom viac,ale tieto su naj naj.Teda podla mnaSlnko doddes

JakubTN, Št, 17. 12. 2009 - 19:47

dikes..ten urobim aj ja...len sa chcem este opytat kolko ide masla do toho kremu?...250 g? aj cukru 250g?? a este na akom plechu to peciete?...s vyssim okrajom?

doddy, Pi, 18. 12. 2009 - 16:19

ten krem robim presne tak isto,akurat trosku menej mlieka davam,asi 4dl a viacej masla -375g a tolko aj preskoveho cukru.Ak by si chcel davat len krem,tak daj vacsie mnozstvo,ako som pisal ja.Ak budes davat aj dzem,urob take mnozstvo,ako pse amka.Nedavam ciste maslo,miesam pol margarin a pol maslo..Nedavam rum do kremu,ale si ho rozrobim vodoou asi pol na pol a potieram nim priamo korpusy,skor zmaknu.Plnim vacsinou vecer a do rana ich necham zatazene.Peciem na plytkych plechoch 30x40,otoc si ho hore dnom a pec na opaku,lebo sa niekedy trosku poprilepuje a takto ho lahsie podrezes nozom.Ak by si mal nejaky problem,mam v kontaktoch t.c.,kludne zavolaj.doddes

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama