
Super medové rezy, do ktorých používam rôzne plnky
Cesto: | ||
600 | gramov | hladká múka špeciál |
150 | gramov | Smetol |
300 | gramov | práškový cukor |
3 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | med |
3 | polievkové lyžice | kakao |
3 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
Plnka 1: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | Zlatý klas |
2 | polievkové lyžice | hladká múka špeciál |
150 | gramov | cukor |
250 | gramov | Smetol |
Plnka 2: | ||
750 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | vanilkový cukor |
7 | polievkové lyžice | hladká múka |
300 | gramov | práškový cukor |
300 | gramov | Smetol |
Dokončenie: | ||
džem | ||
čokoláda |
Cesto:
Spracujeme cesto (niekedy to vyzerá, že sa nikdy nespojí, ale nezúfajte. Cesto rozdelíme na 4 časti. Každú časť vyvaľkáme na pomúčenej doske a upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu. Ja ich pečiem na vonkajšej strane plechu.
Plnka 1:
0,5 l mlieka, 2 zlaté klasy, 2 lyžice hladká múka špeciál, 150 g cukor (spolu uvaríme)+1 smetol
Plnka 2:
3/4 l mlieka, 1 vanilkový cukor, 7 lyžíc hladká múka (spolu uvaríme)+ 300 g práškový cukor, 300 g smetol
Keď plníme zákusok, 1 plát namastíme plnkou, 2 potrieme džemom a otočíme ho smerom k plnke a tak postupujeme až po posledný plát. Vrch buď posypeme orechami alebo polejeme čokoládou. Ja ho zvyknem ešte predtým zaťažiť a až na druhý deň ho dokončím. Naľakajte sa, prvý deň je ešte tvrdý, ale potom zmäkne.:-P
niekedy som takto piekla medove rezy..ale potom som dostala recept nad parou je to sikovnejsie...tak sa nenarobis...nad parou 15dk cukor krystal
15dk palmarin
2 vajcia
2 Pl med
ked je cukor rozpusteny pridam 2kav.lyzice soda bikarbony.
Hned do horuceho pridam 0.50 kg muky hl ,niekto dava pol polohrubej a pol hladkej.musia vijst 4 platy,
cesta dajte do mikro sacku pocas valkania lebo schne.
Krem rozny.
kro chce kakaove platy tak da menej muky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyskusala som a su SUPER
Vdaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ešte by som dodala pre začínajúce/ako ja že múka na vysypanie plechu musí byž hrubá, ináč sa pripaľujú, alebo neskúšali ste to s mastným papierom,
Ja som tie moje prvé poriadne škriabala kým som ich zbavila čiernej spálenej vrstvy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
medové pečiem len na papiery na pečenie na tom čo je obojstranný. Jedno cesto na jednej strane a druhé na druhej strane papiera.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robim cesto tak isto,ale bez kakaa a pridavam trosku skorice.Vsetky prisady,ale len s polovicnou davkou muky varim najskor nad parou do zhustnutia.Este horuce vylejem na dosku do druhej polovice muky a vypracujem cesto.Ovela lahsie sa vypracuje.doddes