maslo verzus tuk
Pozrite si aj
A čo takto prečítať si na obale masla a hery - rastlinný tuk 75 percentý majú obe.hm?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aramana Hera je rastlinný tuk a maslo živočíšny mliečny tuk minimálne 82 %. Ja viem, že narážaš na Zuzanin opis že "tuk" ale podľa mňa sa margaríny a maslo zrovnávať nemôžu...Nerozpútavam diskusiu, ale napísala si to tak, že to vyznie, že aj maslo je 75% rastlinný tuk, tak preto
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ono nie je maslo ako maslo.... mám na masle napísané rastlinný tuk 60 Pňpercent mliečny tuk 15.
musm ešte dodať že sa do toho vôbec nerozumiem, len čítam čo je napísané...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a nieje to nahodou masielko?? to je tiež asi niečo podobne ako hera a palmarin.. to tiež nepouživam do torty.. a zakuskov.. len klasicke maslo.. 82 %..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ale zakaznikovi predsa nemozem vnucovat maslo ked chce tuk ja robim podla zelania ale ked do tukovej plnky das potrebne mnozstvo cokolady a este nieco navyse tak urcite na jazyku neostava brrrr a okrem toho je doba ked ludia zhanaju lacnejsiu variantu a my im to nemozeme zazlievat ale musime urobit tak aby boli spokojny lebo doba je taka aka je osobne beriem kazdy nazor lebo kazdy sme iny NECH SA DARI A NEPRIPALI
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A v rastlinej slahacke je aky tuk ziovocisny hmmm? Nie som odporca masla ale kazdemu co chuti nie je nahodou vizitka aj pocet objednavok? Tak neviem u mna si zakaznik povie ked chce vylucne maslo a ja to az tak nesledujem ale tie lacne masla z lidla neviem kolko tuku obsahuju a akeho?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zuzana.cz24 a čo majú povedať ľudia, ktorí zo zdravotných dôvodou nemôžu maslo? To by sa potom mali vzdať akejkoľvek krémom naplnenej torty?
Navyše keď sa dá do krému napr. Palmela, a spraví sa klasika pudingový krém, tak to vôbec nie je bŕŕŕ ale normálne chutný krém.
A ešte keď sa do toho dá čokoláda, tak je z toho vynikajúca plnka.
Súhlasím s názorom, že treba dať zákazníkovi to čo si želá. Nie každý chce maslové plnky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja kupojem v lydly zlatú hanu,je to zmesová tuková nátierka chuťou úplne ako riadne maslo na nerozoznanie a aj deti si ju natierajú ako maslo .Obsahuje aj rastlinný aj živočíšny tuk
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a ja zase suhlasim so zuzanou{vela ludi sa stazujem na tuto brrr chut od cukrarok} ja pouzivam vylucne maslo ale pre ludi,ktori nemozu,alebo si to vyslovene zelaju pouzijem aj ine tuky,ale sama ich tam nedavam a vsetkym zatial chuti kupujem najkvalitnejsie maslo ake na trhu je,vlastne preto som aj zacala piect uz veelmi davno,lebo neviem kto co do tej ktorej torty ci kolaca da a ked si to robim sama,viem co jem a kolko a to iste potom ponukam aj mojim znamym a vsetkym chuti,ale ako zvyknem podotknut proti gustu ziadne disputat kazdy nech si robi podla svojho vlastneho uvaznia dopecenia priatelia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nie som proti pouzivaniu rastlinneho tuku a slahacky,ale ja ked si mam vybrat a taktiez pre svojich zakaznikov a pre svoju rodinu pouzivam iba maslo a zivocisnu slahacku.Este som nemala ani jedneho zakaznika ktory by si zelal rastlinny tuk.Ale nic proti chuti.Niekomu sa paci mlynarova zena a inemu mlynarova koza.Sorry.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sto ľudí - sto chutí. A ja hovorím - každý podľa svojich možností a schopností!
Ja som napríklad moju tretiu tortu spravila svojej mame a dávala som do jahodovej plnky Heru. Mama si tú plnku nevedela vynachváliť a vôbec neprerážala chuť Hery. ...a keď robím zákusky pre nás doma, skoro vždy dávam Heru. A chutia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja dávam pol na pol už aj preto lebo maslo sa rýchlo topí a hera zase dobre drží tvar,takže pri zmiešaní sa dopĺňajú.TO je môj názor
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no treba kuknut na to zlozenie ja pracujem len s 82% obsahom zivocisneho tuku a to jedno maslo ma vyjde na 26korun za 250g maslo chodim nan do ciech mam to blizko ale aj inde sa da zohnat lasnejsie . chapem ze niektori ludia chcu vylucne s margarinom, ja osobne som sa stretla len s reakciou prosim nedavajte mi tam ziadnu nahrazku masla,ziaden margarin len maslo ja si priplatim ..... ja viem ze kazdy je iny kazdy ma inu chut ja ale uprednostnujem len maslo. tym nechcem nikoho nejak urazit
nech sa aj nadalej dari v peceni babenky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zlatat tak to mi je jasne ze ked zo zdravotnych dovodov nemozu zivocisne tuky tak ho tam nedam predsa ho nechcem zabit ... uz som piekla torty bez dzemu orechov tropickeho ovocia kakaa cokolady kokosu a niekde toto vseto bolo dokopy jasne ze som hladala nieco ine. Ak si povedia ze chcu margarin a nechcu od neho upustit tak im ho tam dam ale doteraz mi to nikto nepovedal ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
cokoladka
tak som sa pobavila mas u mna 100 bodov aj u nas je to presne tak inak teraz som urobila krem z kokos.mlieka a normalneho pudingu cokoladoveho,ale praska asi 300g cokolady ona ked stuhne drzi tvar ako maslo a po zatuhnuti dala 1!!!lyzicu masla 1 lyzicu taketo margarinu z klickoveho oleja zdraveho a 2lyzice kysl.smotany mnaaam je to velmi chutne a nieje to take tucne a mastne
ale jasne,ze nie pod potah
to by nevydrzalo..nam taketo akurat staci
dopecenia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zeny zeny..!!!!!a ty si naco rozputala tuto temu?myslim tym zuzanu.cz24??rob si podla seba a co chcu zakaznici a nerozputavaj tu takuto temu nemate ine starosti?.dalo by sa vela napisat na tuto temu ..vies ale budem radsej ticho..lebo tato stranka je o niecom inom..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prepac, ze sa zapajam, ale ako si potom bez zabran moze niekto pytat za tortu s margarinom 10€ za kg? To si ju naozaj moze kupit v nejakom supermarkete. Urcite tato tema sem patri viac, ako uz x-krat opakovane otazky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Máš pravdu dadka1...! Ale Zuzana to určite nemyslela zle, len má jednostranný názor na vec.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dadka1
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Stanika
Každý pečie inak, v tom je pestrosť tejto stránky, niekto dá maslo, niekto palmarin, niekto trasený krém, niekto zeasan. Niekto zdobí torty nejedlými stuhami a piestikmi, niekto je proti tomu. cokoladka to vystihla s tou mlynárovou kozou !!! Nie každá sme vyučená cukrárka ale neznamená to, že pečieme "nechutne". Ja používam len Palmarin a teraz vylepšenú Heliu a nikto sa nesťažoval. Raz som použila maslo, kvalitné, a povedali mi, že je to veľmi mastné a ťažké.....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dadka1 videla som tu uz aj ine diskusie tak preco nie tato? nikoho nenutim aby robil nieco co by nechcel. preco by som nemohla tuto temu rozvinut? ak nechces nemusis to tu citat mas predsa ine starosti...
nech sa dari v peceni
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
fialka aj na to som myslela si to teraz trafila do cierneho
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dnes som robila kolac normalne puding a vymiesala maslo islo to cele sliepockam,a som si urobila zltkovy krem vymiesala palmarin postupne primiesala ten krem a normalne mi to chutilo nebolo to take maslove,take tuhe ale lahke zaroven a budem robievat tento krem lenze ssom zaciatocnicka a tak musim vyskusat vsetky druhy tukov masla a zistim z cim sa mi robi najlepsie krem,ale jasne ak bude niekto chciet maslovy taak urobim preco nie.Ked zakaznik necha plnku naa Vas tak asi robit z takym maslom tukom z ktorym sa Vam robi najlepsie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kto ma pozná vie prečo krútim hlavou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja peciem vela zakusky ale len prave maslo a v lidli je super maslo
a margarin nemam rada davam len na miesene ale kazdy ma svoje postupy aj chute
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No mne sa este nestalo,ze by chcel zakaznik miesto masla tuk.Ja pouzivam iba maslo ale upozornim zakaznika ,ze ak si zela tuk-nech sa paci ,vyhoviem.Zatial ale nik nechcel.
Ja tuk v plnke vycitim aj na gram a zjem,ale viac mi chuti cisto maslova plnka.Ale 100ludi-100chuti a vzdy sa snazim zakaznikovi vyhoviet
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte. Ako to tu už bolo napísané 100 ľudí-100 chutí. Ja som robievala plnku z hry zdala sa mi najlepšia na krém. Teraz robievam síce z margarínu ale 80 percentného a nikto sa nesťažuje. A samozrejme nerobím tukovú ale vždy si tuk vyšľahám s nejakým pudingom alebo Zlatým klasom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Robievala som torty s margarínom a maslom 1:1 ,ale už robím iba maslové krémy.
Kým tortu ozdobím trvá to niekoľko hodín ,výroba ozdôb takisto.
Snažím sa ,aby bola prepracovaná do detailov .
Posledne mi volala zákazníčka a ďakovala ,že tortu ,ktorú som jej piekla na svadbu ,nezávisle od seba vychválili viacerí hostia ,ako najlepšiu tortu ,akú kedy jedli.
Tak chcem prezentovať seba aj svoje torty ,ako niečo lepšie,za čo si treba aj priplatiť.
Takže žiadny margarín iba maslo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Beátka súhlasím s tebou, tiež mám takéto skúsenosti a hlavne zo svadieb alebo najnovšie z prvého svätého prijímania. Pani ktorej som piekla tortu, povedala, že na oslave mali viac toriet, ale iba moja bola s maslom a tá im najviac chutila. Priznám sa, že ma to veľmi potešilo a aj presvedčilo že to robím dobre.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
môžem sa ja pridať, nepečiem vela mám za sebou nejakých 4O tort, ale tiež mám skúsenosť že im moje torty chutia a každý pripomenie ,ale nie margarínked idem robiť pre nového zákazníka. Robím len z masla zatial nikto nepýtal margarín asi by som mu to splnila, ale ak je krém či už pudingový alebo vaječný či karamelový alebo čokoládový vždy to cítiť je to také lahodné a to je z masla,neveim si predstaviť že je to mastné alebo ťažké to sa ako dá ved ked sa to vyšlahá do peny tak je to super, nehovorím o tých ktorý žívočíšne tuky nemôžu, ale podla mna maslo je maslo ja mám takúto skusenosť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
maslo treba riadne vyslahat s pudingom do peny a vznikne lahka pena taka ako biela kava aj bielsia. len treba vyslahat riadne . samotne maslo s cukrom je tazke nevyslahane a mastne. s margarinom sa nepracuje zle drzi tvar v teple lepsie ako maslo a to je pri svadobnych vyhoda ale chutovo mi nieje po voli. ale hovorim ze vzdy to zalezi od receptu. so spravnym spravis zazraky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jáj dievčatá - tíško závidím, že môžte maslo, mlieko,... ja o pár týždňov idem piecť 2 svadobné torty naraz ( netuším ako to zvládnem ), ale z toho jedna bude diétna ( bezlepková nemliečna ) a druhá normálna s maslom a mliekom. A viete čo je najhoršie? Že tú druhú nebudem môcť ani ochutnať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dcera nemoze mlieko a maslo len troska.Skusila som jej dat kozie mlieko a nic jej z toho nie je,tak ked jej budem robit tortu pouzijem to kozie mlieko.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a sojove mlieko? to z prasku? ja som sice nevarila este krem z neho ale mozno by bol dobry...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neskusala som este z toho sojoveho robit krem ale skusim,dcera pila to sojove chutilo jej ale presli sme na to kozie,a je taka este viac ziva ako kozicka ,aj uz konecne troska pribrala tak to asi z toho mlieka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Miška, neviem ako je na tom dcérka, ale my sme celá family alergickí na mlieko, nesmieme ani trošku masla, lebo hne´d máme z toho problémy - či už kožné alebo tráviace.
Nám detská Dr. sójové neodporúčala hlavne kôli skríženej alergickej reakcii s mliekom. U detí som to na 100% dodrživala ale pre nás dospelých som dosť používala sóju, sójové mlieko,... no a po pár mesiacom sme prišli na to, že sme alergickí aj na sóju.
Takže odvtedy používam iba ryžové mlieko - nemá žiadnu pachuť, je mierne nasladlé, takže do krémov, pudingov,... je výborné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zlatat tak to ti fakt nezavidim,dcera nemoze len mlieko,a maslo jogurty tak pomenej.Ano to som citala ze alergici na mlieko su väčšinou alergicki aj na soju.Dcera maavala tie traviace problemy kozne ani nie.Pila sojove mlieko len zo dva mesiace a presli sme na to kzie,tak ci ma aj na soju alergiu neviem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to je super, že môže kozie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
miska to kozie je zazrak prirody len jej ho davaj nadalej :O)))) mam znamu ktorej sa podarilo aj vdaka koziemu mlieku zvitazit nad rakovinou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ua, tak to je asi najdlhsia diskusia co som tu doteraz citala inak neviem ci to zenusky viete, ale masla, ktore obsahuju kombinaciu rastlinneho a AJ zivocisneho tuku (napr. "masielko") su zdraviu skodlivejsie ako ciste maslo... a kedze ja tu v Anglicku kupim len bud solene natierkove masla, alebo klasicke normalne nesolene maslo (a aj to je sem dovazane z Danska, bu ha ha) tak mam po probleme - a moje torty ludom velmi chutia. a cenu za to drahsie (ale chutnejsie) maslo si samozrejme ratam do nakladov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Uz som to tu citala x-krat ale stale ma to prekvapuje,baby ja nic proti tuku ale palmarin helia margarin tazny stolovy a hera su urcene na pecenie a nie na kremy. To uz rovno mozme robit kremy z toho najlacnejsieho margarinu co sa predava na kila. Ja osobne ked som jedla taky krem, tak mi ostaval ten margarin este 5 minut na jazyku a nebolo to bohvie co .Hera je o cosik lepsia, ale stale je to margarin, akurat ochuteny.Ja viem su aj recepty kde je krem z tuku, ale to je len u kolacov, ale do torty?Podla mna jednoznacne vedie maslo alebo slahacka a tuk? brrrrrrrr