MARSCHMALLOOW ALEBO MARCIPÁN???
Pozrite si aj
ahoj Bozka, neviem preco sa ti to nedari potiahnut v jednom kuse, co sa ti to trha?? Mozno vyvalkas priliz na tenko. Inac je MMF dobra aj na figurky ak mas dobru konzistenciu. Napis ze aky je s tym problem, trha sa? Drobi sa? A na figurky je priliz riedka, alebo husta? Malo by to byt ako plastelina
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj Heni,áno trhá sa mi to a má to ďaleko od plasteliny,recept robím presne podľa p. Bohuša, pokial robím čisto biely tak je perfektný ale ako náhle pridám farbivo tak sa s tým už nedá robiť,skúšala som robiť ružičky ale nedali sa mi spojiť,spojiť som ich skúšala s vodou ale rozchádzali sa, vždy sa potom vrátim k marcipánu. Keď chcem vyvaľkať taký veľký plát na potiahnutie torty tak sa mi vždy roztrhá a opakujem to minimálne tri krát až sa nakoniec nahnevám a len to nejako z látujem a zamaskujem. ďakujem vopred za radu!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kedy dávaš to farbivo malo by sa dať ked to dávaš do mikrovlnky spolu s cukríkmi a ešte velmi záleží od toho aký dávaš cukor. Najlepší je považský v modrom balení . Dúfam že som pomohla.Veselú Velkú noc.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Bozka, pozrela som ten recept, tak robim aj ja, ale ten cukor len odhadom, farbivo aj mandlovy extrakt pridavam hned na zaciatku do cukrikov, teraz je to uz len na tom odhadnut, kolko praskoveho cukru tam pridas, ked sa drobi, je tam uz priliz vela cukru, tak skus dat menej cukru,alebo zas pridaj rozpustene cukriky; sice je to trosku lepkavejsie, musis si to dobre podsypavat, ale je to aj elastickejsie. Este sa vraj zvykne drobit, ked robis velmi syte farby, pridas vela farbiva, nemala som s tym este problem, lebo ja velmi nerobim syte farby, alebo potom radsej namalujem povrchovo,ale pocula som o tom. Tak vela stastia pri skusani
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
možem poprostiť recept na tu hmotu z marcchmaloow ?? dakujeem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
klikni si hore na recepty a potom na marcipan a ine a najdes ho na druhej stranke nechsa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a tebe sa to lame praska od hustoty alebo to maš redšie a trha sa to skus po vypracovani hmoty urob si taku redšiu nie uplne tuhu aby sa ti potom nelamalo a nechaj odležat pol h potom to trochu ohrej v mikro a prepracuj vtedy sa mi netrhá treba len skušat každe cukríky su iné ja to nerobim podla receptu ale len tak od oka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte všetky šikovné žienky.....mám takú jednu dilemu,neviem si dať stále rady s potiahnutím torty. pred nedávnom som poťahovala torty iba s marcipánom ale od kedy som skúsila recept od pána Bohuša s cukríkmi marschmalloow tak sa mi zdá,že na poťahovanie torty je lepší ako marcipán,ale žial stále sa mi nedarí potiahnúť tortu z jedného kusu,teda v celku,vždy to len látam a veľmi by som chcela sa naučiť poťahovať torty v celku,pomôžete mi ??? a ešte jedna otázočka,keď som skúšala ozdoby na tortu z marschmalloow cukríkov tak sa mi to vôbec nedarilo a vrátila som sa k marcipánu,prečo??? robím niečo zlé alebo marschmalloow je len na poťahovanie???