reklama

Marcipánové rezy

Pridal/a vanilka52 dňa 16. 01. 2010 - 14:31 - Recepty vanilka52
Marcipánové rezy, Recepty na zákusky, vanilka52

reklama

Skvelý zákusok

Ingrediencie
6 kusy vajce
270 gramov práškový cukor
  deciliter olej
  deciliter mlieko
240 gramov výberová múka
1 balík prášok do pečiva
60 gramov orechy
Plnka:
3 kusy vajce
230 gramov práškový cukor
1 1⁄2 polievkové lyžice kakao
100 gramov čokoláda na varenie
150 gramov maslo
1 balík vanilkový cukor
Domáci marcipán:
300 gramov mandle
200 gramov práškový cukor
2 polievkové lyžice mandľový likér
Postup

Piškóta zo 6 vajec:

Vyšlahať 6 bielky v inej nadobe zase 6 žltka a 270g cukru pridavať olej a mlieko. Potom do žltkovej hmoty primiešavame sneh a 240g muky s praškom do pečiva.

Plnka:

Vo vodnom kupeli miešame 3 vajička 230g praškoveho cukru a 1 a pol lyžice kakaa do peny.Nechame vychladiť.100 g varovej čokolady rozpustime nad parou a vymiešame s 150 g masla a 1 vanilka a do toho pridavame vychladnuty krem.

Cesto prerezať na polovicu dať krem a trochu nechať na vrch.

Cesto,krém,cesto,trochu kremu,500g marcipan rozvaľkany medzi foliami a čok.poleva.

Pravý domáci marcipán: 300 g mandli,200 g praškoveho cukru 2alebo/3 podla potreby /pol.lyžice mandľovy liker.

Mandle kratko povarime aby šupka zmäkla precedime a rychlo davame preč šupku.Nechame asi hodinu voľne schnuť.

Potom ich zomelieme v mlynčeku na mäso a zmiešame s praškovým cukrom a pridavame mandlovy liker/ja pridam aj lyžičku mandlovej aromy/.

Miesime rukou kym nevznikne jednoliata hmota. Tuto zmes potom ešte dvakrat zomelem na mlynčeku aby bol marcipan jemny.

Celkový čas
5 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama