
Príprava likérových špicov vyžaduje trochu času. Je dobré rozdeliť si ich prípravu na dva dni.
180 | millilitrov | voda |
2 | polievkové lyžice | Solamyl |
160 | gramov | cukor |
250 | gramov | čokoláda na varenie |
250 | gramov | Cera |
vaječný likér |
Deň vopred uvaríme z vody, Solamylu, cukru a kakaa hustú kašu.
Pridáme čokoládu, ktorú necháme roztopiť. Keď je čokoláda roztopená, pridáme Ceru nakrájanú na kúsky.
Odstavíme zo sporáka a miešame, kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť.
Na druhý deň vyšľaháme. Pomocou špičky na striekame na piškóty tento krém, dáme stuhnúť do mrazničky.
Naplníme likérom, vrch uzatvoríme pomocou rezanej špičky a znovu dáme stuhnúť.
Namáčame do čokolády.
Poraďte mi, prosím, akou špičkou striekate krém, aby špice boli naozaj špice. Alebo je na to formička? Ďakujem. Julia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...je na to špeciálna špička, ktoré sa dá objednať v cukrárskych pomôckach, ale je dosť drahá...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
koľko asi stojí takáto špička? A to sa s ňou nejako špeciálne vyťahujé tie špice, myslím boky aby zostalo vnútro prázdne???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Stoji okolo 300 Sk.Ano ked vytahujes, tak vnutro ostava prazdne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...pozri tu (číslo 250):
http://www.cukrarskepomocky.sk/eshop/cat-2/
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja ďakujem za recept, špičku som si kupila už pre dvoma rokmi ale doteraz som ju ešte nevyužila (stala cca 300.- Sk)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Stačí tá jedna špička? Lebo keď ju naplním, asi je potrebné dať ju do chladu, aby sa dobre vyklopila. Alebo to nie je potrebné? Inak by plnenie, chladenie a vyklápanie trvalo veľmi dlho. Ďakujem. Julia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...špičkou s špice striekajú cez cukrárske vrecko, čiže ti stačí jedna...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za radu. Julia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahooj. Vieš ja som ešte asi nevidela také špice resp. nechápem tomu postupu preto by som sa chcela opýtať či nemáš k tomu aj nejaké fotočky. ďakujeem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Možno trochu pomôže toto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5170&user=27623
Ale odfotiť samu seba ako striekam špice sa mi nepodarilo, lebo som musela používať obe ruky, keďže som mala kornútok z papiera na pečenie a musela som si ho pridržiavať ľavou rukou, aby mi zo špičky nespadol.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za receprík, dlho som ho zháňala, môj syn ich zbožňuje.
