
reklama
1. potrebujete: plátok bielej reďkovky, kúsok žltej papriky(pekné je aj zrnko kukurice), kvetinkový vykrajovač, špáradlo, nôž
2. z reďkovky vykrojíte kvietok, z papriky koliesko-stred kvietka
3. spojíte špáradlom
4. upevníte na tortu
5. na hotovej torte





kvietok na slanu tortu, návod, Ozdoby na slané torty
reklama
reklama
Komentáre
super

Úplne skvelééééé :D))),jedna ozdoba krajšia ako druhá
Prosím Ťa zut 12, môžeš mi povedať, čo tvorí základ slanej torty, myslím telo. Na sladkej sú to piškóty a na slanej? Vďaka. Prajem Ti veľa skvelých nápadov.

Eviena pokial viem, zaklad tvorí okrúhly bochnik, chlieb, alebo podla toho, aku velku tortu chces. Super fotopostupy

super paráda

dievcata, dakujem za komentare
bola som marod, tak som nieco nafotila (mala som potom na veceru zeleninovo - vajickovy salat
) ked robim tortu, tak ma to nenapadne fotit...
pre Evienu-tak ako pise milocka-zaklad tvori chlieb-viem, ze dievcata si pecu vlastny (no ja este nie som v takom leveli) slane torty robim zatial z kupovaneho chleba - na prvej alebo druhej strane mojho katalogu je slana, kde som popisovala postup...
Ďakujem Vám dievčatá milocka29
a zut12
za rady, ja som ešte nerobila chlebovú, lebo ma to ani nenapadlo, skúšala som na poschodový tanier, tam som obložila šaláty ale to bola v podstate len obložená poschodová misa.Ale aj napriek tomu úspech mala
. Ešte raz vďaka.Prajem Vám všetkým krásne tvorivé večery.

zut12, nedá mi neozvať sa zas, teraz som dôkladne prešla Tvoju galériu,no klobúk dole, nad Tvojou šikovnosťou a množstvom nápadov pri tortách ako aj pri slaných, nenachádzam slov. Keďže si myslím, že Ty to skôr spraktizuješ ako ja, poviem Ti videla som už hotové práce jednej pani, celá obložená misa na veľkej tácke bola v tvare nejakého zvieraťa nielen na mise ale aj priestorovo a do výšky, pr. páv, kohút, kačica atď. , bolo to veľmi pekné, mali sme to objednané na slávnosť v robote. Neviem presne akoto bolo robené, aj keď sme to postupne rozoberali, ale ak Ti to pomôže, základ napr. tela, tvorila uhorka, do tej sa pichalo, krk tenšia uhorka, alebo iná zelenina, skús a prezentuj. Držím Ti palce a teším sa.

Dakujem, Eviena
...a asi myslis carving, to uz je fakt nieco, mam nejake knihy, mnozstvo ukazok je na internete - to su ini umelci...aj u nas je to teraz velka moda-videla som na nejakych svadbach taketo kytice, alebo aj vyrezavane melony...na to treba cvik a specialne nastroje...hotove diela su prekrasne...raz by som chcela absolvovat na to kurz, uz je to mozne aj u nas...ak sa o taketo nieco zaujimas, mrkni napr. toto:
http://www.youtube.com/watch?v=bYOsvzqv_yQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=0OY2BnAoSnQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=9Vt6IF9qR0Y&feature=related
No toto sú veľdiela, krásne, ale nie toto som myslela, telo tvorí 1-2-3 diely zeleniny v celku a obkladá sa šunkou, množstvom šunky v tvare napr. peria, aby si bola v obraze,hlava kačky je vo veľkosti grepu,zobák z mrkvy lebo z oranžovej papriky, vieš si potom predstaviť aké veľké je telo, takže to nie je vyrezané ale naskladané z množstva mäs. výrobkov a farebnej zeleniny. V roku 2008 takáto jedna misa stála 1.000 Sk, len škoda, že som je vtedy neodfotila. Až bude príležitosť fakt by som objednala už len kôli tomu, aby som vedela konkrétny postup. Ešte niečo, ja tú pani aj poznám,je z vedľajšej dediny, aj keď býva ďalej, ale je mi trápne ju osloviť, neviem ako by to brala,že jej fušujem do remesla
. Čo sa týka tých kurzov, skús na hotelovej akadémii, viem, že skoro na každej sú tie kurzy, ale len 2-3 dňové, viem o tom, pretože môj syn tam chodí a kurzy vedie p. Procházka-autor knihy Čarujemie zo zeleninou. Taký 2 dňový stojí 60 EUR. Neviem, v ktorej časti SR bývaš, ja pri Michalovciaach, takže hovorím o hotelovke v Mi.
ok. vysledok tej spionaznej akcie by ma fakt zaujimal...daj vediet...
teraz by mi taky kurz nevychadzal casovo - vacsinou to byva cez vikendy, co mi nevyhovuje
pekne si sa rozbehla

som z opacneho konca republiky, ale Prochazku doma studujem
tak aj ja som si prelustrovala tvoje torticky
este raz vdaka a prajem vsetko dobre