krém v a na torte
Pozrite si aj
Ja som síce samouk, asi by ti lepšie vedeli poradiť vyučení cukrári, ale je asi samozrejmé, že krémom sa vyrovnávajú nerovnosti korpusov, lebo sa môže stať, že jeden je vypuklejší, iný je rovný. Vo vnútri sa to vyrovná podľa potreby, na vrchu treba dať viac krému a dlhým rovným nožom sa rovnomerne roztrie po celej torte, prípadne sa torta pootáča a nôž pritom držíš vodorovne aby ti ostala rovná plocha. To isté na rovných stranách, treba na to rovný nôž. Kdesi som videla aj video, že mali takú okrúhlu plastovú placku s rúčkou, ktorú zatlačili na kôpku krému, trochu s ňou pokrútili doprava, doľava a krém sa rovnomerne rozdelil a keď tú placku nadvihli, ostal povrch torty rovný, vodorovný , hladký. Ale pre nás, príležitostných pekárov asi taká pomôcka nie je nutná, dokonca ani neviem, či ju u nás dostať. Skôr ju využívajú asi tam, kde toho potrebujú nasekať veľa a rýchlo. My musíme len skúšať a nedať sa odradiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ked rozrezes tortu,tak sku si dat do mecha na zdobenie,krem a okolo celej prejdi dva radypri kraji a drz sa toho kraju a nanasaj krem do stredu, z vonka ako pise Sigetka..nech sa dari..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jééééééééj to by ma nenapadlo, ďakujem za radu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A tortu si naplnenu zaťaž niečim rovnym a primerane ťažkym kym nestuhne. Ja dam tacku a na to poukladam konzervy alebo zavaraniny. Potom je krasne rovna.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte šikulky a šikulkovia, nemáte náhodou nejaký grif na to aby krém medzi korpusmi bol rovnomerne až ku krajom? Ako alebo čím najlepšie uhladiť krém napovrchu torty? Ja to mám vždy nejaké hrbolaté a smerom ku kraju torty mám menej krému. Tým pádom sa mi tvorí na torte kopček a nemám ju tak pekne rovnú ako vy.