reklama

krém pre toho, kto nemoze kravsku bielkovinu


reklama

Ahojte maminy, mam spravit tortu pre cloveka co ma celiakiu, a pri tom aj alergiu na kravsku bielkovinu. Korpus zvladnem... na take veci receptov som nasla dost... kto ale poradi dobry recept na krem? Dakujem... Kvietok

Pozrite si aj


reklama


reklama

Sausen, Pi, 28. 05. 2010 - 10:15

hocijake mlieko,ryzove,sojove,mandlove,z ovsenych vlociek,kokosove,alebo vodu z toho uvarit klasika puding a ceru myslim radia dievcataÚsmev ja som minule robila krem od janett z kavy,cokopudingu a orechov,ale bez masla a ona tam dava myslim deci mlieka,ja som len dala viac vody a bol vynikajuci,odporucamÁnopohladaj ho v receptoch.nech sa dariKvietok

adika, Pi, 28. 05. 2010 - 10:20

.nemôžeš použiť rastlinnu šľahačku???ak áno roztop v nej čokoladu -veľa čokolády a na druhý deň dobre vyšľahaj a máš užastný krém.

karmelka (bez overenia), Pi, 28. 05. 2010 - 10:23

tiež ma napadla parížska šľahačka z rastlinnej smotany, ja som teraz takú robila, tiež kvôli neznášalivosti laktozy a druhý krém som robila klasika pudingový, ale mi doniesli kozie mlieko...

karmelka (bez overenia), Pi, 28. 05. 2010 - 10:24

ale ak by si robila tú parížsku, tak nesmieš použiť mliečnu čokoládu!!!len horkú, alebo varovú!

Ahoj, dakujem za rady, on je alergicky aj na kakao a cokoladu, takze ani toto riesenie neprichadza do uvahy... proste kam pozriem, tam som limitovana... ani to, ani ono. Ta rastlinna slahacka neviem... hovori, ze nemoze ziadnu... :(. Asi teda urobim zo sojoveho mliecka (uz som ho bezala kupit a mam doma) obycajny pudingovy krem... Velka vdaka za vsetky rady Zlomené srdce

Bea40, Pi, 28. 05. 2010 - 18:55

kakao môžeš nahradiť karobovým práškom (chuťovo je ako kakao) - skús sa spýtať, či ho doma náhodou nepoužívajúSlnko

adika, Pi, 28. 05. 2010 - 17:19

.no jeminénku ,ťažky to život -tolke obmedzenie,to už len ten polystyren jesť!

zlatat, St, 23. 06. 2010 - 17:00

Už je síce neskoro, ale možno poradím iným babenkám.

Pokiaľ viem, tak aj rastlinná šľahačka obsahuje v malom množstve mliečne bielkoviny, takže ani tá neprochádza do úvahy.
Tiež máme hodne obmedzení, takže ja robím klasický pudingový krém z ryžového mlieka, namiesto masla dávam Palmelu. Kakao nahrádzam karobovým práškom ( má síce inú chuť, ale je to celkom dobré )
Prípadne sprav karamelový krém ( použi buď karamelový puding alebo skaramelizuj cukor a vanilkový puding )

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama