korpus na loptu wiltonku
Pozrite si aj
no ja teda som nadstavovaný piekla asi dva krat síce v uplne obycajnej kruhovej 23cm priemer a nedopieklo sa potom som to furt dopekala skoro ma šlahlo a potom bol taky trusivy ze radšej nerobím tento korpus aj ked v konečnom dôsledku je chutný a tak ale už sa mi nechce rizkovať stavila som na istotu:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
cauko fejam a co pecies,ja ho milujem ten nastavovany a v normalnych formach je uzasny ako piskotky detske,ale tato lopta neviem aj auto som uz piekla a je ok,dokeliku...no uvidim co teraz ked trocha ochladne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím len nadstavovanú piškotu od Bohuša. Stalé sa podarí a je aj dopečena. Pečiem 30 minút na 170 stupnoch.
Čo sa týka tej lopty, tak to neviem poradiť, skor by to aj mna zaujímalo, pretože nedavno som si kupila tuto formu, no zatial som v nej nepiekla. Ak na nieco pridete , dajte vediet
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no je super vsetko prepecene vyzera to akoby len 1cm zvrchu pod korkou neviem akym zazrakom sa nedopieklo zrezala som asi 3mm a nechala asi20min v rure,krasne upecene vsetko ok,milujem tento korpus,ale asi zalesi od rury aj, kazda inak pecie a ta forma je tiez trosku netradicna mozno zato
ale je ok,takze na korpus normalne 7vajec na jedno vajce 40g cukru a 50g muky rozpocitala som podla bohusovho receptu do tejto isiel praskovy 180 a krystal 100g a 350g muky s pr.d.p 7lyzic vody a fertich
nech sa podari ja som este dala za lyzicu orechov to je vzdy take chutnejsie a vanilku jasne,nech sa dari,tesim sa idem na to auto teda
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sausen ja robím tento korpus:
na 23cm priemer
200g praškový cukor
250g hladká múka
150ml oleja
100ml horúcej vody
1 prášok do pečiva
4 vajcia
ale už som si zvykla že dávam 100g kryštál na bielka a 100g praškový na žltka tie žltka šlaham 3minuty a do vyšlahaneho pridám horucu vodu s olejom naraz za staleho šlahania a ešte prešlaham asi minutu a do toho nastriedačku muku+Prdopeču a bielky:)
ja to pôvodne na mramorový korpus recept:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no fejam ja ak sa ponahlam,robim este jednoduchsi a je dobry 3 vajcia pohar cukru slahat pridat pol pohara mlieka,pol pohara oleja a 2pohare muky s pr.d.p a co chces,orechy,vanilku,kakao odobrat z muky a dosypat..lahke nespinis nic okolo a nieje to vela oleja,150ml sa mi zda vela nie koli peniazom,ale aj zdraviu,vela tuku vsade,aj maslo potom..neviem bohusov je dobry lebo je bez tuku a chutovo ako detske piskotky ja pre nas pouzivam tmavu muku a hnedy,alebo ovocny cukor,takze setrim kalorie a zdravie kde sa da,mozno ho ale raz vyskusam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jasne v pohodke ano aj ten poznam to mam rychlovku ked chlapi otravuju doma ze daco treba napiect :) urcite zdravie si treba chranit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Stala sa mi divna vec,uz som zistila pre tie baby ktore maju wiltonku,ale nevedia aky korpus do nej,alebo z kolkych vajec piect tak bohusov zo 7 vajec,trosku treba zrezat,neviem co by urobilo 6vajec,bohusov nastavovany som mala na mysli,v kazdom pripade upiekla som korpus,vsetko ok,nechla vychladit vyklopeny a idem zrezat vrch a v strede nedopeceny,nechapem spajdle som pichala hlboko a nic mokre tam nebolo,a navchu!!!mokre,ale nie vrch,neviem ako je to vo vnutri..no neprepecne,tak som ho strcila este do rury na 130 dopiect,myslite,ze dobre som urobila?dopecie sa,ci co mam robit nechapem tu formu uz 3krat robim v nej nevedela som odhadnut vajcia a fur daco...poradte mi aj vy vas recept aky pouzivate na korpus do tejto formy minule z 8vajec bol super,len velmi vysoky tak som dala 7 a je neprepeceny,nechapem vsetko som robila ako minule

ps uz vyzera ze sa upiekol necham vychladit a uvidim,drte palce