reklama

Koláč

Betuli , 18. 11. 2009 - 11:55

reklama

Ahojte šikulky a šikulkovia, nemáte náhodou recept na nejaký extra rýchly, jednoduchý a dobrý koláč Vyplazený jazyk ? Potrebujem na zajtra niečo napiecť do roboty a nejak som na to zabudla Hambím sa . Jeden už mám, ale ešte by som rada nejaký nech je to ho viac. Ďakujem Zlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

no vola sa to rychly kolac...je naozaj rychly a velmi chutny-taka rychlovecka, alebo potom florida rezy tiez nenarocne a rychle relativne http://lesk.cas.sk/clanok/81554/video-rychly-kolac
a floridu-to si urobim klsika bud plat ako na roladu alebo tensi korpus na to naukladam broskyne-take polovicky z konzervy, urobim si tuhsi puding alebo zlaty klas s 2 a pol lyzicami cukru nie kopcovite a 350ml mlieka, po uvareni chladim v miske so studenou vodou-miesam rychlejsie sa to ochladi a neurobi sa mi kurka na povrchu dam taky vlazny na kolac...na broskyne skary sa pekne zakryju a na to vyslaham do tuha slahacku natriem a zdobickou este orafem nejake kvazi kvietocky-navrch mozes nastruhat cokoladu-ja nestruham manzel ma na nu alergiu...tak dufam ze som ta mozno inspirovala...a tu je recept podobnyMrkám
http://dorty.artmama.cz/rezy-florida

sofi07, St, 18. 11. 2009 - 12:34

tento je rychly, ani slahac nepotrebujes a je strasne dobry,vzdy kazdemu chuti. mne to pripomina tycinku koko.
Ananásový koláč
Cesto:
400 g hladkej múky
350 g práškového cukru
2 vajcia
2 kávové lyžičky sódy bikarbóny
1 konzerva ananásu
Múku, cukor, vajcia a sódu zmiešať (vareskou), pridať na kúsky nakrájaný ananás aj so šťavou. Vyliať na vymastený a posypaný plech a upiecť. Hneď po upečení vyliať plnku na horúci koláč a posypať postrúhanou čokoládou.
Plnka:
100 g hery - roztopiť
180 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
1 a ½ šľahačky (nevyšľahanej)
50 g kokosu
50 g mletých orechov (nemusí byť, potom treba viac kokosu)
- všetko len vareškou zmiešať.

jeeeeej tento poznám ale pod názvom Mexický svadobný koláč...je veeeeeeeeeľmi lahodný, môžem na 100% odporučiť, oblížete si všetky pršteky mňááááám Kvietok Slnko Kvietok

Betuli, St, 18. 11. 2009 - 12:48

Fúúúha už sa len rozhodnúť. obidva vyzerajú lákavo. Skúsim kuknúť čo mám doma a podľa toho sa rozhodnem. Ďakujem

kovka, St, 18. 11. 2009 - 16:00

Ja mam receprt na super naj pernik, je rychly a uzasne dobry Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

PERNÍK

– 40 dkg hl. múky
– 30 dkg prášk. cukor
– ½ l stud. mlieko
– 1 ½ dcl olej
– 2 vajcia
– 2 KL kakaa, škorice, sódy bikarbóny
– 1 PL ríbezľový lekvár
– 1 kypriaci prášok do perníka
– hrozienka, suš. ovocie, posekaná čokoláda

– všetko dôkladne vymiešame
– vylejeme na vymastený plech
– pečieme v horúcej rúre
– upečené potrieť lekvárom a poliať čokoládou

AnaP, Št, 19. 11. 2009 - 00:35

kovka,chcem sa spýtať,2 KL sóda bic+1 celé kypr.pr.do perníka-nie je toho kypridla moc?Ďakujem. len nechcem niečo pomotať.Zlomené srdce

sona7, St, 18. 11. 2009 - 18:00

kovka,no tento je tiez super v nedelu som ho piekla..Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

m_onika, St, 18. 11. 2009 - 22:13

HRK HRK buchta

1,5 hrnčeka polohrubej múky
1 hrnček cukru
1/2 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
2 vajcia
1 pr.do.peč.
krém:
1 velký ananas.kompot aj so šťavou
1 šlahačka
1 ztužovač šlahačky
1 inst.pudink(bez varenia)
Suroviny na krém dáme do nádoby, uzavrieme viečkom a hrkáme, pokiaľ sa nespoja v krém. Môžeme aj šľahačom,ale potom ovocie dávame až na koniec.
Upečieme korpus,naň dáme plnku a pofŕkame čokoládou.

m_onika, St, 18. 11. 2009 - 22:21

Výborná

" STRAČATELA "

Tmavé cesto:
1 hrnček hladkej múky
1 hrnček hrubej múky
1 hrnček cukru krupica
1 hrnček mlieka
3/4 hrnčeka oleja
1 prášok do pečiva
1 van.cukor
2 celé vajcia
2 lyžice kakaa
Svetlé cesto:
2 tvarohy
1 hrnček cukru
1 hrnček mlieka
1 vanilkový puding
1 vanil.cukor
2 vajcia
Z tmavého cesta odlejeme 3/4 hrnčeka. Zbytok nalejeme na vysypaný plech. Potom po lyžičkách nalejeme svetlé cesto a rozotrieme a na to nafrckáme zbytok tmavého cesta z hrnčeka.
Pečieme asi 30-40min. na 170°C.
Koláč je veľmi dobrý a dlho vydrž vláčny.Dobrú chuť !

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama