Kde som spravila chybu?
Pozrite si aj
Ahoj Alenka, v prípade, že si robila pudingovú plnku, tak je možné, že sa ti ozdoby roztopili, pretože tam asi bolo málo masla. Ja na potieranie vrchu torty robím krém v pomere 300g pudingu + 300g masla. Puding musí byť dobre hustý (na 100ml mlieka aspoň 100g zlatého klasu alebo pudingu), lebo on po pár dňoch začne púšťať vodu a tak sa to na ňom topí...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Slavomíra nepomýlila si sa? Na 100ml mlieka 100g zlatého klasu??Ved z toho by si som uvarila gumu.Ja dávam na 250ml mlieka 40g zlatého klasu a ked sa mi náhodou prisype o pár gramov viac tak už mám problém vyšlahat to s maslom,aby v tom neboli hrčky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jéj, to som si neuvedomila - to malo byť na 100ml mlieka 10g zlatého klasu (ale niekedy, keď chcem tuhší krém, tak aj 12-15g). Väčšinou robím z litra mlieka, preto ma to pomýlilo .
A puding hneď po uvarení - ešte horúci dám do šľahača a šľahám takmer do vychladnutia a potom hneď pridávam maslo. Krém je krásne "nadýchaný"! A nikdy nie je problém s hrčkami...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Alenka nebolo to aj teplotou chladnicky? ja sa ju vzdy snazim dat silnejsie aby vzadu bolo vidiet lad, tak to tu dievcata niekde pisali
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievcata,dakujem za radu,ste zlate!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievcata,ak mozte prosim poradte mi.Piekla som roladu a chcela som ju trosku ozdobit,tak som do plnky ktorou som ozdobola vrch rolady,povtlacala kvietky,ktore boli vyrobene z MMF a VI.Asi po troch dnoch sa kvietky zacali topit.
Neviem kde robim chybu.Vopred vam dakujem za kazdu radu.