reklama

kde sa stala chyba,?

andika , 29. 08. 2009 - 00:37

reklama

dievčence -chcela som z krému nadstavovaného kašou spraviť karamelovy -keďže som nemala karamelove salko tak som si myslela,že ak skaramelizujem cukor,rozvarím ho v príslušnom množstve mlieka a potom z toho karameloveho mlieka spravím krém bude to v pohode -ved aj karamelová šlahačka sa tak robí -avšak mne to vôbec nezhustlo -pri klasickom kréme ide na 2,5 dcl mlieka 2 PL múky a je to husté a teraz nič -pokúsila som sa to zachrániť ,že som ešte rýchlo dosýpala múku ale ono tam tá múka zostala cítiť je taký drsný ten krém -nemáte nápad prečo to nezhustlo?Plačem

Pozrite si aj


reklama


reklama

ja robím tiež karamelový z upáleného cukru, a tiež podľa receptu mi to nehustlo riadne, ale ja používam zlatý klas, tak pridávam o jeden viac. Mrkám

andika, So, 29. 08. 2009 - 00:51

dakujem asi tento necham -budu veterníky -a idem spraviť karamelový Pohoda dnes asi zas nespím

ja robím takýto a vždy je krásne hustý:
300 g kryšt. cukor - upáliť na karamel, potom pridať 33 % smotanu - pomaly vlievať a miešať, chvíľku povariť, odstaviť z ohna a nechať chladnuť. Po vychladnutí zašľahať ponorným mixérom 300 g masla.
Monika Slnko

andika, So, 29. 08. 2009 - 12:06

vdaka ,ináč to tuhnutie som nerozriešila ale tá drsnosť som zistila .že je druhom múky-v druhom kréme som použila inú značku a bol znova hladký

Adriana, So, 29. 08. 2009 - 13:34

ahoj.. ja robim asi tak ako martaK... len tu karamelovu šlahačku pridavam do vyšlahaneho pudingovomasloveho kremu.. a je to super... vyskušaj..Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama