reklama

Kde robím chybu???


reklama

Ahojte! Dnes som konečne dokončila tortu k PSP pre synovca. Neviem prečo, ale vždy sa mi poťahovka prederaví. Zákonite po bokoch. Už som z toho na nervy, vždy to musím nejako maskovať a s tým je veľa roboty. Urobila som podkladový krém z tých vajíčok šlahaný nad parou ale nevystalo mi to lebo som ním aj plnila tortu a tak som opat musela dať parížsky a ked sa mi ta potahovka po krajoch potrhala bola to hotová katastrofa. Pred nanasanim potahovky som to s tým vrchným krémom dala aj do chladnicky ale aj tak to nie je také pekne rovnomerne a nedalo sa mi to ani pekne zehlickou vyhladit. Kde robím chybu??? Asi sa prílis snazim Smútok

Pozrite si aj


reklama


reklama

sio, So, 22. 05. 2010 - 16:51

podľa mňa na tenko máš vyvaľkanú poťahovku

no to som si aj ja myslela ale v tom chyba podla mna nie je. Alebo ze by predsa tie kraje??? ja uz neviem Smútok((

Janka22, So, 22. 05. 2010 - 17:12

mne sa to stalo pri k2, len raz som ju isla pouzit a zle to dopadlo. odkedy pouzivam WI aj ked to mam na tensie tak sa to neprederani ani nic take.

No myslíš ze je to tou K2? je pravda ze je velmi makaa, ale oproti mmf je to pre mna super vec. s mmf sa mi vzdy zle robilo ale tú hmotu wi som este neskusala a aj sa bojim. kde to dostat a ako sa to pouziva a akej je to konzistencie?

lia51, So, 22. 05. 2010 - 19:49

K2 to nebude,tyzdenne jej spracujeme dost kilTorta my ju pouzivame uz 7 rokov a je v pohode,nikdy sa nam nestalo s nou nic,nikdy sa nam netrhala,netiekla a cudujem sa kolke s nou mate ake trablePlačem ak je makka treba si ju dat stuhnut,ak tvrda ,zasa zohriat,treba ju drzat v chladnejsej miestnostiÁno len sa s nou naucit pracovatSlnko prajem pekny vecer

ja používam MMF a robí sa mi s ňou super,raz som si objednala K2 a bola to katastrofa-mäkké,trhalo sa mi to,lepilo......
potom som si kupila WI,poťahovala som s ňou bielu na PSP a to bola jedna báseň-na prvý šup,som to vyvaľkala ,potiahla zahladila a bola som nadmieru spokojná!!!!!!!!!!!!!Monika M.Slnko

No chválite tu tú wi ale nikto mi nepovedal kde to dostat a ako sa s tym robi???

V obchodikoch-vpravo dolu.Ja ju kupujem v Sugar arte alebo v Koruna plusSlnko

Minule mi prisla z Koruny za 3 hodiny-ambulantny rozvoz.A je aj po kilach.

A to mi za kolko príde? lebo idem robit na buduci tyzde dve torty a mam z toho hlavu v smutku ze ak to takto dopadne tak sa na to vykaslem. a cím to rozrabam? mozem solamylom?

to je balené len po 7 kg? to je vela! a po kile sa neda kupit???

Meryly, So, 22. 05. 2010 - 19:19

Slnko phalbala Slnko v T-Fornaxe v pečení hrou v DCA ti pošlú aj 1kg. A mne sa dobre poťahuje aj Damou Pasta a je lacnejšia ako WI Slnko

ahojte mozem sa opytat co je WI a co MMF viem ze som to uz raz citala ale uz neviem a ta WI napriklad z 1kg kolko potiahnem torty? take klasicke okruhle chcela by som vyskusat nieco nove zatial som robila zo suseneho mlieka som s tym spokojna ale treba skusat aj ine vdakaSlnko Slnko Slnko

obe su to hmoty na potahovanie ale presne neviem co je wi. ale mmf sa vyraba z cukríkov, praskového cukru, cery, kyseliny citronovej, asi najlacnejsia hmota. teda aspon co som ja robila.

sio, So, 22. 05. 2010 - 21:18

WI-je poťahovacia hmota najvyššej kvality-zatiaľ čo som skúšala

takze si s nov spokojna? a mozes mi napisat ze z 1kg hmoty kolko potiahnes torty?

stankad, Ne, 23. 05. 2010 - 06:40

Ak ti môžem ja napísať, z 1 kg som poťahovala malú (tam z poťahovky aj niečo zostalo)aj veľkú okrúhlu (p. 22 a 26 cm) a aj srdce v.32 cm. Teda na každú tortu 1 kg. Ale na tortu veľkosti plechu to 1 kg už bolo málo. Kvietok Kvietok Kvietok

ercicka, So, 22. 05. 2010 - 21:56

1. asi natenko vyvalkana potahovka, ja uz radsej nesetrim, lebo sa mi to trhalo... ak mas tenku potahovku, ani zehlickou to nevyzehlis, ozaj je lepsie nesetrit na nej a nepotahovat velmi studenu tortu, lebo potahovka na nej rychlo tuhne a potom sa aj orosi a zehlicka sa neda suchat.
2. ty si parizskym kremom potierala tu tortu a potom si na nu dala potahovku? Do parizskeho ide slahacka, nie? a ta by nemala byt pod potahovkou, lebu ju rozpusta ... lepsie je potriet tortu maslom ak ti krem nevystane

to su moje skusenostiMrkám

karmelka (bez overenia), So, 22. 05. 2010 - 22:09

no, tiež si myslím, že ten parížsky tomu nijako neprospel....

no vyborne takze... zeby to bolo tym parízskym? a aky krem davate pod potahovku???

karmelka (bez overenia), Ne, 23. 05. 2010 - 00:18

no pokiaľ ja viem, už tu bola o tom reč x-krát-pod poťahovku krém maslový, žiadny odľahčený šľahačkový, tvarohový ani nič podobné, lebo ten poťahovku topí! nech sa darí..

erika43, Ne, 23. 05. 2010 - 01:01

Ja pod poťahovku dávam,ale falošný parížsky a je v pohode.Parížsky čo sa vyšlahá bez masla pod poťah nieje vhodný.Slnko Ale trhanie poťahovky určite nespôsobuje ani jeden.

stankad, Ne, 23. 05. 2010 - 06:44

Mne sa tiež už stalo že som chcela z 1 kg hmoty poťiahnuť veľkú tortu Hambím sa , tak som to musela rozvalkať na tenko a vtedy sa mi to na bokoch potrhalo.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama