Kávový krém a ešte prosba
Pozrite si aj
ja robievam na kokosovo kávový zákusok krém šľahaný nad parou, zostane mi 7 žltkov, do toho dám 250 g pr. cukru a zrnkovú kávu a tak šľahám nad parou, je to dosť tuhé aj po zmiešaní s maslom, až to tak scukornatie, na zákusku mi to urobí takú kôrku, prípadne môžeš namiesto kávy použiť aj capuccino
na tú druhú otázku tu už bola odpoved, ak si dobre pamätám, tak na vrch torty si položila koliečko folie, na to dala tmavý krúžok poťahovky a potom to celé potiahla tou bledšou poťahovkou, takto potiahnuté to v tom priestore kde sa skrývala tmavšia poťahovka rozrezala na 8 častí ako ked krájaš pizzu, potom to poohýbala a podložila, kým to nestuhlo v požadovanom tvare
tak nech nám to všetkým pečie a nech sme všetci zdraví v novom roku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robim takto:2 kopcovite lyzicky mletej kavy zalejem 3 dl vriaceho mlieka,necham vyluhovat asi 10 minut,precedim.Do mlieka dam 5-6 lyzic krystaloveho cukru,aj vanilkovy a uvarim klasicky puding so zlatym klasom.Niekedy pridam este k rozrobenemu zlatemu klasu aj 1-2 zltky.Do vychladnuteho pudingu pridam 1,5 masla/250 gramove/.Na klasicku tortu 28 cm robim 2x doddes
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
díky moc za receptíky a prosím vás ešte ten obrázok neviete mi poradiť kde nájdem na to fotopostup? niekde som ho tu dávnejšie videla ale nemôžem ho nájsť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mimulinka, majka22 to tu nedavno podrobne rozpisala, skus pozriet cez jej profil
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
na kedy to potrebuješ, dnes už nemôžem ale zajtra ( v sobotu pri káve ti nápíšem ten môj )
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jasné ešte to má čas tak si naň počkám zataiľ díka a aj všetkým ostatným srdečná vďaka za pomoc
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jeden robím s múkou a je vynikajúci : 8 žĺtkov, 140 g práškového cukru, 250ml. smotany, 40g hla. múky, 250g masla, 100ml silnej čiernej kávy , žĺtky, cukor, smotanu a hladkú múku šľaháme nad parou 20 až 30min., kým nevznikne hustý puding. Vychladnutú masu postupne pridávame do rozšľahaného masla a za stáleho miešania prilejeme asi 100 ml kávy ( presné množstvo záleží od konzistencie krému). Plníme na pláty. Krém je určený na okrúhlu malú tortu.
Druhý krém robím tak, že do vareného alebo pudingového krému pridávam buď 1 PL mletej kávy, alebo uvarenú silnú kávu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte dievčence aj dnes vás prosém o pomoc, potrebovala by som nejaký osvedčený kávový krém, najlepšie bez múky pokiaľ by sa dalo, taký som našla ale hľadám ešte niečo iné, dúfam že mi poradíte.
NECH VÁM TO PEČIE!!!!

A mám na vás ešte jednu prosbu vedeli by ste mi posunúť link alebo fotopostup na niečo takéto http://www.tortyodmamy.sk/?q=pre-dospelych/stripter-0
dúfam lenkafab že nevadí že som použila tvoj obrázok ale neviem si rady s tým "roztrapkaním " . Všetkým vám vopred veľmi pekne ďakujem a prajem všetko dobré do Nového roku