reklama

Suché pečivo s karamelovým pudingom

Pridal/a adeluska dňa 20. 12. 2009 - 20:28 - Recepty adeluska
obrázok k receptu

reklama

Rýchle, chutné suché pečivko

Ingrediencie
200 gramov hladká múka
200 gramov kukuričný škrob
200 gramov maslo
150 gramov práškový cukor
1⁄2 kus prášok do pečiva
1⁄2 kus jogurt
1 kus karamelový puding
1 kus žĺtok
1 kus džem
Postup

Maslo nasekame na mensie kusky v miske, pridame muku, skrob, cukor, prasok do peciva, puding.

Pripravime si mrvenicku, pridame 1/2 jogurtu-ja som nemala biely aky bol povodnom recepte ale uz ovocny zmiesany, takze sa nedala oddelit biela a ovocna zlozka, bol smotanovy malinovy ako su nase sabi-nie riedke, aby nebolo riedke cesto, a nakoniec zltok- vsetko pekne vymiesime.

Najprv sa to zda suche - nepridavat vodu ono sa to pekne spoji..., je mozne to hned spracovat a piect-ja som robila s cestom hned bez odstatia v chladnicke.  

Cesto si vyvalkame na cca3mm a vykrajujeme tvary-ja som robila kolieska a zubkovane kolieska, hviezdicky-stvorcipe...

Pecieme na cerou vymastenom plechu pri teplote cca 180-190 stupnov kym pekene nezhnednu, upecene su vtedy ked sa odliepaju pekne od plechu-ja som skusala chnapkou, ak su na dotyk este makke je potrebne ich este dopiect aby stvrdli-ale nie spiekli!!!!

V strede som vykrojila otvor na lekvar...cize pre tych co pecu suche prvykrat.. .spodna cast koliesko bez otvoru vrchna cast koliesko s otvorom na spodnu cast natrieme lekvar-na stred a prilepime vrchnu cast.

Ja pouzivam jahodovy a marhulovy, ktory si vopred necham zohriat v kastroliku skoro az do bublania, aby sa pekne leskol a po stuhnuti vyzeral ako zelatina. tak sa vam kolaciky ak su vysoko naplnene lekvarom, dzemom neobabru jeden od druheho a mozte ich naukladat bezpecne v skatulke na seba..

Recept som nasla na mimibazari, vyskusala som hned na druhy den- a je to fakt pravda- na linecke som naozaj zabudla a tento rok ich nebudem piect : ) Oplati sa vyskusat, neolutujete...a nakoniec samozrejme posypat praskovym cukrom

Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Boyle, Po, 21. 12. 2009 - 22:53

Ďakujem, vyskúšam, ale až v novom roku, teraz už nestíham, mám zdravotné problémy. Tlieskam Kvietok

akinom, Po, 21. 12. 2009 - 23:06

ten lekvár zohreješ a taký zohriaty dáš na tie kolieska? neroztečie sa to? môže to byť džem ?

Janka22, Ut, 22. 12. 2009 - 12:15

hej hej, su fajn, dievcata ich nazyvaju maizenove kolaciky :) lekvar/dzem nemusis zohrievat, len ja som pouzivala redsi aby sa to lepsie natieralo. a ja som pouzila maslo, ja vsetko robim s maslom, nemam rada tu chut ked sa pouziva margarin vseliakych. a maslove su vynikos. a este som ich macala v coko :)

ked zhrejes dzem ale taky kvalitny s vyssim podielom ovocia, tak sa t krajsie leske a zatuhne ako zelatina-ako tie niektore kupne co sa neotieraju jedno o druhe preto som ohrievala dzem ...odfotim poslem foto

MariaK, St, 23. 12. 2009 - 19:55

vyskúšala som tieto koláčiky: plnené s džemom, plnkou a sú naozaj dobré, do druhej časti som pridala orechy a urobila pár rožkov, všetky kombinácie sú skvele

tak to som rada ze chutili lebo nam straaasne, uz mame len stvrtinku z dvoch davokSlnko

Majka 9, Ut, 29. 12. 2009 - 20:09

Adeluška, chystala som sa robiť linecké a tesne pred pečením som si ešte pozrela recepty a riskla som ten tvoj.Bol úúúúúžasnýýýýý. Ozaj super. Ak máš ešte nejaký, pošli.Áno Áno Áno Áno Áno Áno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama