
Rýchle, chutné suché pečivko
200 | gramov | hladká múka |
200 | gramov | kukuričný škrob |
200 | gramov | maslo |
150 | gramov | práškový cukor |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
1⁄2 | kus | jogurt |
1 | kus | karamelový puding |
1 | kus | žĺtok |
1 | kus | džem |
Maslo nasekame na mensie kusky v miske, pridame muku, skrob, cukor, prasok do peciva, puding.
Pripravime si mrvenicku, pridame 1/2 jogurtu-ja som nemala biely aky bol povodnom recepte ale uz ovocny zmiesany, takze sa nedala oddelit biela a ovocna zlozka, bol smotanovy malinovy ako su nase sabi-nie riedke, aby nebolo riedke cesto, a nakoniec zltok- vsetko pekne vymiesime.
Najprv sa to zda suche - nepridavat vodu ono sa to pekne spoji..., je mozne to hned spracovat a piect-ja som robila s cestom hned bez odstatia v chladnicke.
Cesto si vyvalkame na cca3mm a vykrajujeme tvary-ja som robila kolieska a zubkovane kolieska, hviezdicky-stvorcipe...
Pecieme na cerou vymastenom plechu pri teplote cca 180-190 stupnov kym pekene nezhnednu, upecene su vtedy ked sa odliepaju pekne od plechu-ja som skusala chnapkou, ak su na dotyk este makke je potrebne ich este dopiect aby stvrdli-ale nie spiekli!!!!
V strede som vykrojila otvor na lekvar...cize pre tych co pecu suche prvykrat.. .spodna cast koliesko bez otvoru vrchna cast koliesko s otvorom na spodnu cast natrieme lekvar-na stred a prilepime vrchnu cast.
Ja pouzivam jahodovy a marhulovy, ktory si vopred necham zohriat v kastroliku skoro az do bublania, aby sa pekne leskol a po stuhnuti vyzeral ako zelatina. tak sa vam kolaciky ak su vysoko naplnene lekvarom, dzemom neobabru jeden od druheho a mozte ich naukladat bezpecne v skatulke na seba..
Recept som nasla na mimibazari, vyskusala som hned na druhy den- a je to fakt pravda- na linecke som naozaj zabudla a tento rok ich nebudem piect : ) Oplati sa vyskusat, neolutujete...a nakoniec samozrejme posypat praskovym cukrom
ten lekvár zohreješ a taký zohriaty dáš na tie kolieska? neroztečie sa to? môže to byť džem ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hej hej, su fajn, dievcata ich nazyvaju maizenove kolaciky :) lekvar/dzem nemusis zohrievat, len ja som pouzivala redsi aby sa to lepsie natieralo. a ja som pouzila maslo, ja vsetko robim s maslom, nemam rada tu chut ked sa pouziva margarin vseliakych. a maslove su vynikos. a este som ich macala v coko :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ked zhrejes dzem ale taky kvalitny s vyssim podielom ovocia, tak sa t krajsie leske a zatuhne ako zelatina-ako tie niektore kupne co sa neotieraju jedno o druhe preto som ohrievala dzem ...odfotim poslem foto
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dik,vyskusam
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyskúšala som tieto koláčiky: plnené s džemom, plnkou a sú naozaj dobré, do druhej časti som pridala orechy a urobila pár rožkov, všetky kombinácie sú skvele
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak to som rada ze chutili lebo nam straaasne, uz mame len stvrtinku z dvoch davok
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
na silvestra skúsim... ďakujeme za receptík
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem vyskúšam na Silvestra.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Adeluška, chystala som sa robiť linecké a tesne pred pečením som si ešte pozrela recepty a riskla som ten tvoj.Bol úúúúúžasnýýýýý. Ozaj super. Ak máš ešte nejaký, pošli.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem, vyskúšam, ale až v novom roku, teraz už nestíham, mám zdravotné problémy.
