reklama

isomalt-karamel

maca , 20. 03. 2008 - 21:18

reklama

Ahojte dievčatá,našla som ten ISOMALT na www.cukrarskepomocky.sk
Majú tam 1kg balenie a stojí to 273,-Sk bez DPH,takže asi 330,-Sk.
Podla mňa tam bude aj návod.
Ahojte

Pozrite si aj


reklama


reklama

maca, Pi, 21. 03. 2008 - 08:24

To je to,čo používa Gabi1 na tie karamelové kvety.

jana041, Ne, 23. 03. 2008 - 21:31

Ahoj Maca ja s ISOMALTOM robím stačí keď si dáš na 1kg isomaltu 0,5 l vody a var na teplotu 155-160° po dosiahnutí teploty vylej na
naolejovaný plech a nechaj vychladnúť.Ďalej už postupuj ako pri varení karamelu z cukru.Ale isomalt je lepší určite budeš spokojná ja keď robím tak už len s isomaltu

maca, Ne, 23. 03. 2008 - 21:36

Dobre Jani,ďakujem za radu,určite to vyskúšam.Úsmev

jana041, Ut, 25. 03. 2008 - 11:35

Ahoj Helenka budem sa snažiť niečo poslať ale mnohé fotky nemám fotené digitálnym foťákom ale len klasickým tak neviem ako na to

mariad, Ut, 25. 03. 2008 - 18:46

ale mi menej skusene nevieme , ked je karamel na pekaci co potom dalej? potrebujeme k tomu este nejake zvlastne pomocky? niekde som citala ze k tomu je treba nejaka lampa?kde sa dopracujeme k ucelenemu postupu, ved za pokus to stoji je to velmi pekne

jana041, Ut, 25. 03. 2008 - 20:38

Ahohte dievky s karamelom je to trochu (pre menej skúsené )asi dosť zložité to ktoré pomôcky potrebuješ alebo nie je diskutabilné ja si vystačím s mikrovlnkou,teplomerom (stojí okolo 1000 sk ) rukavicami plynovým šporákom vákuovými nádobami ale samozrejme je velmi dobrá lampa ktorá vyžaruje teplo z dôvodu že karamel keď ťaháš a formuješ lupienky netvrdne tak rýchlo a netreba ho tak často nahrievať v mikrovlnke .Postup podľa mňa nie je zložitý ale pľuzgiere na prstoch sú skutočné a bolia .Ja osobne aj keď karamelové ozdoby sú nádherné radšej robím z klasickej marcipánovej hmoty z dôvodu karamel neznáša vlhko a stáva sa hlavne v lete rýchlo ozdoby stratia krásnu perleť a občas aj svoj pôvodný tvar.Predstavte si rozbalený cukrík bon par v lete na stole alebo v chladničke rýchlo je lepkavý a rozpúšťa sa podobné je to aj z karamelom.Odporúčam premyslieť investíciu do pomôcok je lepšie absolvovať nejaký kurz karamelu a potom sa rozhodnúť.Aj marcipánové ruže keď sa nalakujú potravinárskym lakom sú pekné.....

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama