isomalt-karamel
Pozrite si aj
Joj a ja neviem co to je
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
I think this board is the proper place to ask you about the activation proccess. My link is not working properly, do you know why it is happening? http://www.tortyodmamy.sk/?d0127221577a0769adabfe8a3d3,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To je to,čo používa Gabi1 na tie karamelové kvety.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Počkáme si na to, čo to vlastne je
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Maca ja s ISOMALTOM robím stačí keď si dáš na 1kg isomaltu 0,5 l vody a var na teplotu 155-160° po dosiahnutí teploty vylej na
naolejovaný plech a nechaj vychladnúť.Ďalej už postupuj ako pri varení karamelu z cukru.Ale isomalt je lepší určite budeš spokojná ja keď robím tak už len s isomaltu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobre Jani,ďakujem za radu,určite to vyskúšam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Janka 04 hoď niečo zo svojej práce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Helenka budem sa snažiť niečo poslať ale mnohé fotky nemám fotené digitálnym foťákom ale len klasickým tak neviem ako na to
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Skús ich naskenovať alebo odfotiť digitálnym
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ale mi menej skusene nevieme , ked je karamel na pekaci co potom dalej? potrebujeme k tomu este nejake zvlastne pomocky? niekde som citala ze k tomu je treba nejaka lampa?kde sa dopracujeme k ucelenemu postupu, ved za pokus to stoji je to velmi pekne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahohte dievky s karamelom je to trochu (pre menej skúsené )asi dosť zložité to ktoré pomôcky potrebuješ alebo nie je diskutabilné ja si vystačím s mikrovlnkou,teplomerom (stojí okolo 1000 sk ) rukavicami plynovým šporákom vákuovými nádobami ale samozrejme je velmi dobrá lampa ktorá vyžaruje teplo z dôvodu že karamel keď ťaháš a formuješ lupienky netvrdne tak rýchlo a netreba ho tak často nahrievať v mikrovlnke .Postup podľa mňa nie je zložitý ale pľuzgiere na prstoch sú skutočné a bolia .Ja osobne aj keď karamelové ozdoby sú nádherné radšej robím z klasickej marcipánovej hmoty z dôvodu karamel neznáša vlhko a stáva sa hlavne v lete rýchlo ozdoby stratia krásnu perleť a občas aj svoj pôvodný tvar.Predstavte si rozbalený cukrík bon par v lete na stole alebo v chladničke rýchlo je lepkavý a rozpúšťa sa podobné je to aj z karamelom.Odporúčam premyslieť investíciu do pomôcok je lepšie absolvovať nejaký kurz karamelu a potom sa rozhodnúť.Aj marcipánové ruže keď sa nalakujú potravinárskym lakom sú pekné.....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte dievčatá,našla som ten ISOMALT na www.cukrarskepomocky.sk
Majú tam 1kg balenie a stojí to 273,-Sk bez DPH,takže asi 330,-Sk.
Podla mňa tam bude aj návod.
Ahojte