reklama

fondán


reklama

ahojte chcela by som sa spýtať aké máte skúsenosti s fondánovou hmotou, a ako sa tu spracúvava, dajú sa z toho robiť aj kvietky ako z K2 ?....Mlčím ďakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

viki, St, 12. 11. 2008 - 22:41

ahoj erika13 ja poťahujem len s fondántovou polevou s K2-kou skúsenosti nemám. 1kg fondánt 1káv.lyžička KARAYA dobre vypracovať (trvá to trošku dlhšie)lebo po trošku to robím a potom spolu dobre prepracujem po prípade dochutím nejakou aromou.Od karaya, fondánt bude elastickejší. Aj kvietky aj kytice robím z toho a sú pekné a skoro aj tuhnú.Keď náhodou mám fondánt mäkkšý tak zapracujem do toho práskový cukor a vaľkám na pr. cuk. Veľa šťastia a dotohoÁno Áno Áno Úsmev Úsmev

Ahoj Viki, prepáč, ja nemám žiadne skúsenosti s fondánom. Môžeš mi prosím napísať, kde ho kupuješ? Prvý raz čítam o KARAYE, predpokladám, že je to prášok. Ten je bežne dostať kúpiť? Ak áno, kde ho nakupuješ? Vďaka za odpoveď.

viki, Št, 13. 11. 2008 - 07:38

Ahoj Jazminka,fondánt kupujem z Ekvie predávajú v 15kg-ovom balení stojíto okolo 50Sk/kg ale si myslím že to predáva aj iný distribútor surovín pre cukrárov a pekárov.V potravinách som sa ešte nestretla ani som nesledovala. Karaju som doteraz objednávala z Blavy cez internet aj z čiech ale už teraz nevidím že by mali v ponukePlačem dalo by sa to zistiť.Je to prášok netreba z toho veľa/ich normy sú iné doporučujú dať z toho oveľa viac ale potom to ovplyvní chuť výrobku k horšiemu/. ÁÁÁ teraz som našla v ponuke PEČENIE HROU majú ja Karayu /v Blave to mali lacnejšie/ držím palceÁno Áno Áno

Ahoj Viki, si zlatá, srdečná vďaka za vyčerpávajúcu odpoveď. Veľmi si ma potešila. Doposiaľ som sa viacmenej orientovala na ovocno-želatínové torty a vďaka tejto úžasnej stránke sa pokúšam postupne preniknúť do tajov pečenia tort, ktorými sa na nej prezentujete. Ešte raz veľmi pekne ďakujem.Slnko Slnko Slnko Slnko

JankaT, Št, 13. 11. 2008 - 11:11

...K2 aj White Icing a monoho podobných hmôt sú všetko fondánové poťahovacie a modelovacie hmoty... Záleží len na tom, komu je ktorá naprístupnejšia a aké má s ňou skúsenosti...Slnko

erika13, Št, 13. 11. 2008 - 20:00

ahoj viki, fondán som kupovala z www.cukrarskepomocky.sk, a tam je napísané , že sa má zohrievať s troškou vody a ešte zatepla poliať s ním tortu, ja som chcela vedieť, že ak by som ho chcela použiť na modelovanie ako mám postupovať, predpokladám, že netreba ho asi zohrievať vodou asi iba spracovať ako plastelínu??? Smútok

viki, Pi, 14. 11. 2008 - 07:32

ahoj Erika13 fondánt sa zohrieva len v tom prípade ked chceš s ním poťahovať rezy ako napr.punč alebo máčať do toho miňonky,môže sa poliať aj torta ale len vrch lebo na bokoch presvitá a boky s krémom a s orechamy,čokoládovou ryžou atď.a k tomu potrebuješ trošku prax aby si uhádla tú správnu teplotu.Na modelovanie len spracovať fondánt a karayu za studena bez vody ked fondánt je riedky,aj to sa stáva, zapracuj do toho prášk.cuk.Vaľkám to na pr.cukr.a vypychujem rôzné tvary. Dá sa to pekne vyvaľkať na tenko.Ked by si mi poslala svoju mail-adresu tak aj ja by som ti poslala pár obrázkovTlieskam Tlieskam Áno z mojej práce sem totiž neviem dať lebo som nešikovná nemôžem vedieť všetko Plačem Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa možno niekedy.

erika13, Pi, 14. 11. 2008 - 15:22

Chichocem sa Váľam sa od smiechu po podlahe ahoj viki, poslala som ti ten mailík,dúfam, že dojde...a ďakujem....Zlomené srdce

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama