Dobosova torta
Pozrite si aj
Ja vždy pečiem kruhy na okruhlu tortu.
Jedine že máš na čo použiť odpad.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
I think this board is the proper place to ask you about the activation proccess. My link is not working properly, do you know why it is happening? http://www.tortyodmamy.sk/?1a5029d7adb217c24a6d4de2796,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja som robila takú malú dobošku vyvalkala som plát a obrezala podla tvrdeho papiera malý kruh stači polovičná dávka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aký plát si vyvaľkala,na dobošku idú tenké piškótové cestá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no prave to...neviem si predstavit ako budem rozotierat trochu cesta v tej malej vysokej forme...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja ked pečiem okruhlu dobošku, tak si okrúhlu formu obkreslím na papier na pečenie, kruh potom ešte potieram masťou, aby som mala istotu, že sa mi neprilepí a papier s natretým cestom položím na opak plechu. Tak si môžem dopredu nachystať viac natretých kruhov a kedze sa dobošové cesto pečie veľmi rýchlo, môžem rýchlo vymienať. Ide to ľahko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jakub, však máš odopínateľné dno, či nie?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nie, praveze nemam:(
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...niekto pecie dobosku z medovych platov, preto ti napisala kacarina ,ja tiez peciem z platov dam tam trosku skorice, plnim s cokoladovim kremom....
viem ,ze to nieje prava doboska ale nam chuti..
ja by som si vystrihla z mastneho papira kruh a na ten by som dala cesto a upiekla...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som piekla dobošky aj vo formách s neodopínateľným dnom a šlo to bez problémov. Dno som nahrubo vytrela masťou, dala som asi 5-6 PL dobošového cesta, pekne sa dalo aj vyrovnať, iba treba po upečení okraje uvoľniť od bokov, tak ako každé cesto.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Jakub TN. Ja dobošovu tortu robím iba na spodnej časti tortovej formy. Cesto: 250g masla, 250 g hl. múky, 250g práš. cukru, štipka soli, 1 vanilkový cukor, 4 vajcia, 1PL rumu - nemusí byť.
Postup: Maslo vymiešame s cukrom, vanilkou, soľ, rum, 2 celé vajcia a 2 žltky. Striedavo pridávame múku a vyšľahané bielky z 2 vajec. Dno tortovej formy bez bokov dobre vymastím, a rovnomerne rozotriem cesto cca 2 lyžičky. Upečiem. Postupne upečiem asi 8 plátov a ukladám ich na dosku aby sa nepokrútili. Keď ochladnú môžeš ich dať na seba. Plníš to krémom. Torta musí cez noc stáť aby zmäkla. je praná kvôli samostatnému pečeniu ale je vynikajúca dlho vydrží mäkučká a je rovnomerná. CCA na 26 cm. priemer.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím vaľkanu dobošku zatial každému chutila nik nemal výhrady ak potrebuješ recept kontaktuj mna mailom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robim vecsinou na plech potom vykrojim podla formy,alebo ako potrebujem.odpad miniem napr.na prsia,alebo dam do mraznicky.casto potrebujem puncovinu na dotvorenie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mam robit poschodovu tortu s vrchnym poschodim dobosovym o prieme asi 14 cm, bude lepsie piect platy vo forme alebo vykrajovat kruhy z plechu?? alebo ako by ste to robili?:)