čokoplastelína mi veľmi stuhla - pomôžete?
Pozrite si aj
Musíš si uvařit cukrový rozvar. 20ml vody + 20g (asi plná pol.lžíce) pískového cukru (nebo krystal). To chvilku povaříš. Mezitím si vyrobenou čokoládovou hmotu trošku rozehřej třeba v mikrovlnce (ale bacha, aby se ti nepřipálila) a pak do ní přilej cukrový rozvar, pořádně promíchej a nechej zchladnout. Pak by už měla být hmota hezky tvárná.
Mělo by to pomoct.
Zkus si pro příště přečíst postup tady:
http://www.mamincinyrecepty.cz/kremy-polevy-marcipan/modelovaci-cokolada
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Heimerka, bola som na tvojích stránkách a musím ti povedať, že tam máš naozaj perfektné recepty, veľa som sa od tiaľ naučila. Ešte raz dík.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jejda , tak to děkuji za pochvalu stránek
ráda vyřídím jejich majitelce. Bohužel to nejsou moje stránky. Patří Lence Sedlářové a máš pravdu, že jsou skutečně perfektní a Lenča je moc šikovná a zlatá ženská. Nerada bych se chlubila cizím peřím - pochvalu ale velice ráda vyřídím
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak prosím Ťa odovzdaj poďakovanie aj za mňa, tie stránky sú úžasné, už som podľa receptov aj varila cez víkend
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyber ju z ľadničky a potom keď bude mať izbovú teplotu ju môžeš premiešať rukami až do modelovacej hmoty, ak nie nastrúhaj ju a znova ju zmiešaj môžeš poprípade dať ešte trochu toho sirupu, ale mne sa potom už dalo s nej modelovať dobre, keď som pridala sirup bola až príliš mäkká a ružičky sa mi lepili.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne sa stalo prave pred pol hodinkou to isté som z toho zúfala lebo zajtra si maju prist pre tortu a cele to praska a mrví sa a mrví aj ked ju nahrejem nejde z toho tvarovat ,nejaká rychla pomoc???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Holky - fakt do toho musí přijít ten cukrový rozvar. Je to vyzkoušené. Na 100g čokolády se dává rozvar z 10ml vody a 10g cukru. Takže třeba na 300g čokolády musí jít 30ml vody a 30g cukru. Pak nepraská.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no necham to do večera odstát a potom vyskušam ale už som na prášky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
heimerka a majdajanka ďakujem veľmi pekne, moja vyzerala po urobení presne tak, ako v tom postupe, čo si mi dala, takže to večer vyskúšam s cukrovým rozvarom a dám vedieť. Ďakujem ešte raz za ochotu a rady ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ako Sandri? ja som ju ešte večer nastrúhala a pridala ešte toho rozvaru a potom sa už z toho dalo aj dačo vymodelovať...Dúfam,že aj tebe sa to podarilo,ale poťah som už vzdala ,tak som ju poliala čokoládou,pridávam fotku do mojich obrázkov...Držím
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som robila čokoplastelínu prvý krát z čokolády orion a pšeničného sirupu. Spravila sa mi celkom dobrá hmota. Na druhý deň bola tuhá ale pomaly som ju rozpustila nad parou(v mikrovlnke to veľmi nešlo)a krásne sa mi rozvaľkala. Skôr som mala problém pri tvarovaní ružičiek. Lupienky neudržali tvar dokedy som jednu dokončila. Neviem či to bolo tým, že ich bolo treba robiť rýchlejšie alebo je v tom dačo iné. Budem vďačná za každú radu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som ju robila včera podľa receptu Heimerky a dala som ju na noc do chladničky,už som nemala čas s ňou robiť a stuhla na kameň.Teraz som ju rozpustila a pridala ten rozvar,chladí sa,uvidím,lenže ja som ňou chcela aj poťahovať tortu,tak neviem,už som myslela,že pôjde do koša
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no tak do koša nešla,vyvaľkať to už šlo,ale dobre sa mi s tým nerobilo,niekedy pošlem foto,ešte mám problém so zmenšovaním obrázkov.Chuťovo je hmota výborná,ale asi to už robiť nebudem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, potrebovala by som pomôcť, prosím. Robila som včera večer tortu s nugátovou plnkou (podľa receptu kajkacoop
- je úžasný ten krém) a čokoládovou polevou a urobila som si aj čokoplastelínu - 200 g Figaro čokolády + 4 PL kukuričného sirupu. Všetko išlo veľmi dobre, ale pretože už bolo veľmi neskoro, tak som už ozdoby nemodelovala a dala som čokoplastelínu do chladničky. Ráno som ju len tak narýchlo skúšala a je veľmi tvrdá. Keď som ju prehnietla prstami síce zmäkla, ale tvarovať sa z nej nedá, rozsypáva sa, nedrží tvar, proste nie je ako plastelína. Pomôže mi keď poobede do nej pridám trošku kukuričného sirupu? Chcela by som modelovať kvietky a lístky. Ďakujem za každú radu. 