reklama

čokoládové ozdoby

Petina , 09. 02. 2010 - 09:51

reklama

Ahojte kamarátky, prosím vás o radu. Videla som perfektnú prácu na
http://www.youtube.com/watch?v=lIt-jGGtZrw&feature=related a chcela by som sa spýtať akú čok. hmotu asi použili. Rada by som to vyskúšala ale to čo oni predvádzali bolo fantastické. Neviem či sa mi to podarí s varovou čokoládou. Musí byť asi plastickejšia. Ak viete recept tak poraďte. ĎakujemBozkávam

Pozrite si aj


reklama


reklama

Cukrár pracoval s pravou čokoládou, ktorú najprv temperoval, čo je dosť náročný proces na vysledovanie presnej teploty čokolády. Existujú čokoládové náhrady, ktoré sú vhodné na takéto variácie. Na čokotransfer Vám uplne postačí Nives alebo Nobel, na tie hobliny je vhodný Puret a písať sa dá tiež s Nobelom alebo ganážou vyrobenou z Rena.
Určite viac takýchto videí nájdete na www.mec3.it

...si zabil...Chichocem sa kokso nechces robit prednasky niekde...ak teda uz nerobisÚsmev

doddy, Ut, 09. 02. 2010 - 16:40

presna temperacia je podstatna a velmi dobre sa pracuje na kameni.Vyrabaju sa uz aj urcite druhe cokolady,ktore temperovat nemusis/easy temper/ a mala by tam spravne prbehnut krystalizacia,ale nie je to ono.Na cokotransfer aj ozdoby mozes pouzit aj klasiku varovu ale u cokotransferu sa to nemusi vzdy podarit,hlavne pri metalickych.doddes

veva, Ut, 09. 02. 2010 - 19:16

prosím vás tak už tu niekto z týchto našich prednášajúcichChichocem sa napíšte kde kúpime čokoládu s ktorou sa čokotransfer podarí

pumpel, Ut, 09. 02. 2010 - 20:54

ahoj petina,ja som poslala takú obyčajnú narodeninovú tortu,na ktorej mám čokoládové trojuholníky a čokoládovú mašľu.možno to nie ja najkrajšie,ale naučila som sa to sama a čokoládu som netemperovala.bola to varová čokoláda,ktorú som zohriala tak,aby ma nepálila,keď som si ju priložila k perám a potom som ju natierala na papier na pečenie a robila s ňou,čo som chcela.a na mojej torte čokoládový pokus mám ružičky z čokoláda,ktoré robím pomocou silikonovej formy a myslím si,že sú celkom pekné a je to aj rýchle.dúfam,že som ti aspoň trocha pomohla.

pumpel, St, 10. 02. 2010 - 17:04

prečo?nevzdávaj sa a keď sa ti niečo páči a máš chuť to vyskúšať,tak sa ti to určite podarí.skús a uvidíš.veľa šťastia.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama