čokoládová torta
Pozrite si aj
Mishka skús pozrieť čokoládová torta rozprávka. Inak ja džem dávam, je to teochu iné, mne to viac chutí s ním. A s tým parížskym bude určite dobrá(ja robím ten s 250g cukru). Ja ho často používam. Nech sa darí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Mishka204.
Ja by som asi urobila Sacherovu, tá je úplne bez krému, je šťavnatá a nie príliš náročná.
Tu je recept:
200g varová čokoláda,
8vajec,
200g maslo,
150g pr.cukor,
150g kr.cukor,
1 vanilka
1 kypr. prášok
200g hl. múka
500g marhuľový džem
čokoláda na polevu+ tuk
Postup:
maslo, pr.cukor, vanilku vymiešať do peny, pomaly zamiešavať nad parou roztopenú čokoládu, a po jednom žľtky.
Vyšľaháme tuhý sneh so štipkou soli a kr. cukrom, a zamiešavame ho striedavo s múkou+prašok do peč., do čokoládovej masy.
Pečieme na 190st.20 min, potom stiahneme na 160st ešte 40 min.
RúRU NEOTVáRAť CELY ĆAS!!!
Upečený korpus vyklopíme na mriežku vychladnúť-prikrytý tortovou formou.
Potom prezežem aby vznikli 3 pláty.
Natieram zohritym džemom zriedeným rumom.Musí byť riedky, aby do korpusu vsiakol !!!
Natieram všetky korpusy, nechám zo 10 min. vsakovať, potom zas potriem a takto, kým nespotrebujem dve tertiny džemu.Potom korpusy naskladám na seba a znova potieram džemom aj celý povrch až kým nespotrebujem celý džem.Nechať v chladničke aspon hodinku postáť, potom ponatierať tukovou polevou.Ja pridávam vodu, aby nezatvrdla ako bežných zákuskoch.
Na Sacherovej torte sa má čokláda vždy trochu mažať.
hotovú tortu nechám odstáť v špajzi do nasledujúceho dňa,až potom je skutočne chutná a šťavnatá. Nie v chladničke!!! má inú chuť - nie takú dobrú.
Podávať so šľahačkou. Dobrú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem Vám určite tú sacherovu tortičku vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte,
som tu úplne nová a chcela by som sa opýtať na nejaký osvedčený recept na čokoládovú tortu.

Prečítala som si recept na falošný parížsky krém a chcem ho vyskúšať.
Mohol by mi niekto z Vás poradiť nejaký vláčny a hlavne nie suchý korpus? A ešte by som sa chcela opýtať na presný postup pri robení čokoládovej torty. Dávate na korpus aj džem aby to nemalo príliš fádnu chuť alebo sa to k tomu nehodí? Chcem aby bola tá torta naozaj chuťovo dobrá a nie príliš presladená. Väčšina krémov na ktoré mám recept sú príliš sladké a majú dosť maslovú chuť.
Ďakujem