čokoládová plnka do torty
Pozrite si aj
Skus vyšľahat 250g masla s 250 g nutely, do toho 200 g rozpustenej čokolady. Plnka je veľmi čokoládová, len je ťažšia, ako napr. pudingová.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Marita72, mám jeden vynikajúci čokoládový krém.
125g práš.cukor
1 balíček vanilínový cukor (VC)
3 žĺtky
50g Solamyl
250ml mlieka
250g tmavej čokolády
200g masla
Postup: Nad parou ušľahám cukor, VC, žĺtky, škrob(Solamyl) a mlieko. Krém nechám vychladnúť v rovnakej nádobe nad parou. Nad parou roztopím čokoládu.Maslo vyšľahám do peny a po lyžiciach do neho postupne pridávam vajíčkový krém a roztopenú čokoládu.Tento krém je vynikajúci v kombinácii s višňami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kety, tento recept je na tortu s priemerom 24cm, ak sa plní 2x+potiahnuť aj z vrchu. Zabudla som napísať, že ja dávam 1 celé maslo = 250g. Tento krém som použila na tejto torte http://www.tortyodmamy.sk/?q=ostatne/cokoladovo-bananova-na-sobotne-pop… .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ste velmi zlaté,diki moc, ešte sa chcem spýtať tie dávky mi vystačia na akú veľkú tortu?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Maritka ja používam tento krém a zatiaľ všetkým veľmi chutil. Je variabilný a dá sa rôzne dochutiť.
Maslo vyšľahám do hladka s práškovým cukrom. Môžeš tam všľahať aj žĺtok ale ja ho nedávam. Rozmiešam hladkú múku s vodou a uvarím to za stáleho miešania na kašu. Chladím ju vo vode stálym miešaním aby sa nespravila kôrka. Keď je kaša studená, alebo trošku vlažná, pridám ju k maslu a poriadne rozmiešam. Taká malá fintička: keď sa ti nepodarí rozmiešať dobre cukor, pridaj trošičku tej kaše ešte keď je teplá. Takýto základný krém dochucujem rozpustenou várovou čokoládou, rumovou esenciou, citrónovou šťavou atď.
Presné množstvo ti neviem napísať, lebo ja to robím vždy od oka. Tento krém má takú výhodu, že ho môžeš spraviť buď viac krémový, alebo maslový. Z 250g masla by ti mal vyjsť na zhruba takú tortu akú mám v obrázkoch - srdiečková na 80.tku
A ešte upozornenie, tá kaša by nemala byť ani príliš tekutá ani tuhá. Mne sa nikdy nepodarí na prvý krát. Vždy prvú kašu vyhodím
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý deň milé cukrárky, prosím kto má recept na čokoládovu plnku do torty. Doma šľahám vajcia s cukrom nad parou a čokoládou a potom maslo,alebo pudingovu. Ked ochutnám nejaku inu tak sa mi zdá iná taká jemná čokoládová. za odpovede dakujem Marita.