reklama

čo je to masschalovo zdobenie - čím-


reklama

Plačem kto mi vysvetlí ako sa používa - dakujem -Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

m_onika, So, 22. 03. 2008 - 10:36

ja som včera z tých cukríkov robila.No mne sa tá hmota úžasne páčila.Dobre sa s tým robilo a keď to trochu stvrdlo,hodila som na pár sekúnd do mikrovlnky a pokračovala som v robote.Skvelý nápad.

Lida, So, 22. 03. 2008 - 10:44

Mohla by si napísať postup?CHcela by som to tiež vyskúšať.Dík.

m_onika, So, 22. 03. 2008 - 10:49

Len ak budeš robiť kvetinky,tak si odoberaj z tej hmoty len po troške.Veľmi rýchlo vysychá a tým pádom tvrdne.Ja som si hmotu uložila do mikroténového sáčku a z toho som vyberala.

No ako pis eMonika, asi je to zdobeni ez marschmallow cukrikov. Kup si penove cukriky JOJO marschmallow, daj do misky, pokvapkaj troskou citronovbej stavy a sup do mikrovlnky na chvilocku kym napuchnu, potom ich rozmiesaj, mali by byt tekute a pridavaj praskovy cukor a pridavaj a miesaj az kym hmota nebude taka ako plastelina rozvalkaj na doske na praskovom cukre a mozes tym potiahnut tortu, alebo z toho vykrajovat ozdoby, vyrobit ruzicky, ked pozries moju galerku ja s tym zdobim uplne vsetko...Vela stastiaÁno

Dakujem Zdenka asi som to zle napisala,ale myslela som presne toto zdobenie hned to vyskušam a tvoje dielka su velmi pekné. Tlieskam Tlieskam Áno Zlomené srdce Kvietok Slnko Akolko tých cukríkov potrebujem na klasicku tortu a čím to miešaš ručne,alebo mixérom. DikPlačem Zlomené srdce

Aja, So, 22. 03. 2008 - 16:50

ja som sa pokušala včera narychlo urobiť hmotu na potiahnutie zakuska z jojo cukrikov ale dopadlo to strašne a letelo to do košaq Strašne sa to lepilo a bolo toho z balika malinko asi by bolo treba na 1 zakusok aj 3 baliky ale dala som to medzi mikroten a všetko sa zlepilo aj cele prsty som mala polepene nakoniec som dala len bielu čokoladu Chichocem sa Chichocem sa Prekvapenie Prekvapenie

Ajka, treba dat do toho veeeeeela cukru praskoveho, naozaj vela, ked potahujem tortu a potrebujem to mat hrubsiu vrstvu aby to vyzeralo tak dam dva baliky, na jekjed kolac by ti balik v pohode stacil al etreba trpezlivo miesat tu mazlavu hmotu s cukrom az kym nespevnie a nelepi. a ked vyschne tak opat na chvilocku do mikrovlnky premiesit a mozes pokracovat...

m_onika, So, 22. 03. 2008 - 21:35

cukríky som si dala roztopiť do taniera a po vytiahnutí z mikrovlnky som to aj v tanieri zmiešavala s vidličkou.Pridávala som toľko cukru,aby keď to dám na dosku som sa nezašpinila a krásne sa to zmiesilo.Nebol žiadny problém.Cestíčko ostalo ako plastelína.Skúšaj,stojí to za to.A chuťovo je to veľmi dobré.

henka, So, 22. 03. 2008 - 17:59

jojo cukríky??? ja reku to z tých bieloružových penových Prekvapenie

eva1128, So, 22. 03. 2008 - 18:02

Pridám aj ja svoje skusenosti. Robila som z tej hmoty ružičky , tortu som nepoťahovala ale na ružičky sa hodí . Ak možem poradiť nádobu v ktorej sa budu cukríky roztápať natrieť olejom takisto aj varešku nelepí to. Na lopár vyložiť až vtedy keď to má hustotu plastelíny. Robila som aj čokoládové ružičky boli pekné.

Aja, So, 22. 03. 2008 - 21:28

tak to ma zaujima a budem skušať znova až kym sa to nepodari,ved raz to snad zvladnem aj jaPohoda Pohoda Kvietok Kvietok a valkať treba len na lopari? medzi mikrotenom nie?a cukru kolko je to vela pol kila? kilo?

m_onika, So, 22. 03. 2008 - 21:38

koľko cukru,to zistíš sama.Ja som to nevážila,dávala som to od oka,ale asi tak 20 dkg toho bolo.

JankaT, So, 22. 03. 2008 - 22:24

...Monička, ja som taká zvedavá - ešte som toto neskúšala, ale zaujalo mat - a to keď chceš čisto bielu hmotu, tak tie cukríky rozkrajuješ na biele a ružové?

m_onika, Ne, 23. 03. 2008 - 17:40

tak biele som nerobila,ale sú aj také cukríky,ktoré sa dajú umyť a ostanú biele.Len neviem presne ktoré sú to.

eva1128, Ne, 23. 03. 2008 - 08:50

Odpoviem Ti ja ano cukríky som rozkrajovala ak chceš biele musíš da5 pozor aby sa Ti nedostalo ani trochu tej farby od ktorej to odkrajuješ. Radšej nech zostane kusok bielej na tej druhej farbe/ružovej, modrej podľa toho aké máš cukríky./

Spagi, Po, 24. 03. 2008 - 10:17

Ja som to robila prave vcera (obrazok je v "okruhle torty" ). Po roztopeni cukrikov som si tiez myslela, ze to pojde do kosa, ale treba len dalej pridavat cukor a miesat. Na potiahnutie torty z 26cm formy som potrebovala 2 balicky cukrikov a este nieco ostalo (to mam odlozene - budem skusat masle). Myslim,ze je to vdacny material na potahovanie a aj nazdobenie (na vykrajovanie urcite) a to hovorim ako zaciatocnicka - toto bola moja druha torta. A da sa na to aj malovat Slnko. Ale chutovo to nie je nic moc Smútok

U nas to chuti vsetkym, ale ak ti o nechuti daj tam miesto trosky citronovej stavy mandlovu prichut Mrkám

Lida, Po, 24. 03. 2008 - 21:21

Ja som práve dorobila ružičky,išlo to super.Netreba sa hneď zľaknúť,a naozaj pridávať cukor dovtedy,kým sa neprestane lepiť.No a chuťovo - sto ľudí,sto chutí!Ja som musela moje deti odhánať,aby som mala vôbec z čoho robiť!

m_onika, Po, 24. 03. 2008 - 22:45

Aj mojim deťom to chutilo a to nehovorím o sebe...mňááám.A ešte aj nášmu hafanovi to šmakovaloChichocem sa

maca, Ut, 25. 03. 2008 - 21:09

Mám otázku dievčence,teraz ma čakajú dve torty a chcem to vyskúšať z tých cukríkov,ale chcem sa opýtať,keď potrebujem tú hmotu napríklad zelenú,kedy tam mám dať farbivo,keď to mám už vypracované,alebo keď tam ešte len pridávam cukor?Poradíte mi prosím.Smútok

Spagi, Ut, 25. 03. 2008 - 21:39

maca,
ja som pridala este pred cukrom, lahko sa mi farba vmiesala do masy.

maca, St, 26. 03. 2008 - 08:47

Ďakujem Spagi,lebo keď farbím marcipán,tak ho najskôr vypracujem a až potom ho farbím.A miešaš tú hmotu vareškou alebo mixérom?

Spagi, St, 26. 03. 2008 - 08:53

maca,
roztopene cukriky miesam lyzicou. Ked som pridavala cukor miesala som rukami - len zo zaciatku to islo lyzicou.

eva1128, Št, 27. 03. 2008 - 12:17

Ružové cukríky, ktoré sa dajú umyť a sú z nich biele sa volajú Dulcia. Sú sýtoružové a okrúhle.

m_onika, Št, 27. 03. 2008 - 20:40

ja som také tuším videla v Lidli...môžu to byť oni?

Korona, Št, 23. 10. 2008 - 08:01

Dievčatá, prosím Vás, poraďte, čím potrieť tortu pod marschmallow, alebo netreba potierať ničím? Dcéra má v týchto dňoch robiť tortu a prvýkrát ide poťahovať tortu touto hmotou.

Ahojte dievčence,prečítala som si vaše príspevky či už otázky alebo rady.Som na materskej dovolenke a dala som sa na pečenie a zdobenie tortičiek takže som len začiatočníčka a musím sa ešte veľa učiť od vás profesionálok.Idem vyskúšať tento postup z cukríkov ja som robila taký ten falošný marcipán z sušeného mlieka a práškového cukru,vody a oleja.uvidí ako sa mi to podarí.držte prsty.

Jaosobne ju neznasam, ani na robotu, ani na chut a ked som preratala cenu na kila, tak ani tak mi nesedi Chichocem sa Obdivujem vsetky, ktore s nou robia take nadherne veci, ale kto nema dobry recept a nema to "zmaknute", tak hned vidim na torticke ,ze je potiahnuta z MMF... pre mna brrr Plačem

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama