chlieb so ŠPALDOVEJ muky...rada
Pozrite si aj
tak uz je tu ten tyzden "T" ?...domaci chlieb robievam iba v pekarnicke, ale zo zdravej muky je vzdy chlieb tazsi a menej nadychany ako z bielej, ale urcite sa ti ozvu skusenejsie pekarky...drzim palce a tesim sa na tortu...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zuzi este nie az 30.6 si pridu pre tortu, ale musim ho kazdopadne upiect aj pre nas domacich nech viem ako sa to sprava a potrebujem prave nejake rady coho sa vyvarovat aby to ozaj nebolo vysoke ako arabsky chleb
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
arabsky chlieb je dobry napad, musim otestovat na rodine hned som si predstavila palacinkovu tortu a to je mnam...keby niekto odo mna chcel domaci spaldovy chlieb, urcite hladam uz hotovu zmes na chlieb zo spaldovej muky...nemusis potom zhanat ostatne prisady a riskovat recepty( co a kolko a ako dlho)...a potom uz by som si len natukala postup od Irmy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
skús si prečítat či niečo nieje písané zo zadu na sáčiku.Ja som raz robila chlieb myslím že to bolo z celozrnnej múky a bol velmi tažký až potom som tam našla napísané že sa má zmiešat s hladkou múkou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som raz piekla chlieb čisto zo špaldovej múky - dopadlo to hrozne. Bol ťažký, nenarástol mi, a nikto mi ho nechcel jesť.
Druhýkrát som zmiešala špaldovú múku s klasickou hladkou múkou T650 v pomere 1:1 a už to bolo o čosi lepšie.
No nakoľko zvyšným členom mojej rodiny takéto zdravé chlebíky moc nechutia, tak najnovšie dávam pomer múk 2/3 hladkej a 1/3 celozrnnej múky.
Tu je jeden recept http://www.ekobio.sk/varenie/domaci-spaldovy-chlieb/ ... vyskúšaj, možno sa ti vydarí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem dievcata. no prave neviem ci je tam problem s celiakiou teda ci mozem tu hladku klasicku muku tam primiesat, receptov som nasla x a takmer vo vsetkych sa pridava hladka muka...kupila som muku typ 630 a 1050...vyskusam z oboch nasla som recept kde ide cmar tak vyskusam mozno to bude jemnejsie...uvidim napisem...vdaka vam vsetkym
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kôli celiakii to určite nie je, pretože špalda je druh pšenice a tú celiatici nesmú
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no kvoli celiakii to urcite nie je lebo spaldova obsahuje vysoke mnozstvo lepku.
ja robievam chlebik taky z pol kila muky nam to staci, v el. rure: 250g hl. muka T650, 250g spaldova muka,od oka rasce, 1,5čl soli, 1,5čl octu, 20g kvasnic, 3dcl vody a prichucujem bud uvarenym zemiakom, slnecnicovymi alebo tekvicovymi semenami, prip. ovsenne vlocky a lan , nakysnut, premiesit, nakysnut, premiesit, nakysnut a piect 170C cca 35min - potierat osolenou vodou, potom zabalim do vlhkej utierky
... je vyborny, krasne nakysne a chuti nam viac ako len z hladkej muky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja ďakujem za recepty na špaldový chlebík.Zhodou okolností som nedávno tiež zakúpila špaldovku na odskúšanie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievcata, hlavne tie slanotortoveee,...dostala som dnes mail, v ktorom ma zakaznicka ziada aby bol chlieb na trojposchodovu svadobnu tortu-slanu zo spaldovej muky...mate niekto skusenosti ako sa s tou mukou pracuje...? resp. ci mi cesto pekne vykysne?mam z toho obavy znie mi to tak zdarvo az mam obavy ze sa to nebude spravat ako si ja predstavujem

uvitam vase skusenosti, rady