broskyne
Pozrite si aj
1)"mastiť" nemusíš masťou, môže to byť polotuhá CERA či HERA ... Zoberieš si trochu na prst, vytrieš formičku aby sa ti tam "chytila" múka.
2) Ono sa stane, že niektorá nebude 100% vyklopená.
3) Keď pospájam, nechám ich 1 -2 v chlade "zatvrdnúť"
4) Musíš s farebnou tekutinou "primerane" narábať, to zistíš pri farbení koľko potrebuješ.
Ja si pripravím dve nádobky, v jednej je žltá a v druhej červená tekutina.
Potom to vypadá reálnejšie. Pozri si moje z 29.mar.2009.
5) Čo máš po ruke, keď pripravujem inú tortu či zákusok, tak si z neho nechám na broskyne.
Najradšej mám "Ľahký vaječný krém". Ja dávam krém a dám potom aj kúsky ananásu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za radu a možem poprosiť aj recept na ten ľahký vaječný krém
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nika ja broskyne nerobím vo formičkách tak, že ti v tom neviem poradiť ,ale keď farbím tak miesto vody dávam sirup a keď sa mi zdá riedky tak ešte prisypem pr.cukor a tak obaľujem v kr.cukru a netopí sa,krém robím varený z pudingu do ktorého zamiešam maslo a na koniec pridám marhulový lekvár.Neviem či som ti pomohla, ale asi tak to robím ja.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
taktiež ďakujem za poradenie a môžem sa spýtať ako robíš tie broskyne bez formičiek?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
striekam ich cez sáčok na papier ,len že ja nerobím masu do ktorej sa dáva olej myslím že v recepte je tak uvedené , ale ja robím buflere /niečo podobné ako detské piškóty/ a tie potom plním
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj velmi pekne ta prosim napis mi ten recept na tie broskyne co robis ty ,tiez nemam formicky a vyskusala by som to tak ako ty.za recept dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja tirž pečiem vo formičkách objednaných z pečenie hrou a niekedy sa stane že niektorá sa nevyklopí úplne perfektne ale to je len zanedbateľný počet. Mastím tenko masťou a nie je to vobec cítiť. Farbím kompotovým sirupom primerane a cukor sa netopí drží pekne. Krém robím z mlieka Zlatého klasu, cukru a masla a zamiešavam na drobno pokrájaný brokyňový alebo marhuľový kompot.Pred farbením nechám v chladničke stuhnúť.Tiež farbím dvomi farbami.Držím palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za radu,si zlatá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veronika, mám to od Bohuša, je to tu zverejnené. Najľahšie to najdeš aj s inými variaciami, keď v pravom hornom rohu zadáš do kolonky "vyhľadávanie" ĽAHKÝ VAJEČNÝ KRÉM, klikneš "hľadať" a krásne sa ti to objaviíííííí.
Keď tam dáš 3 ks vanikovy cukor, tak výborne chutí.. Ja používam zásadne HERU. Keď základny krém mám uvarený, mierne vychladnutý cca 1 hod. a aj Hera je izbovej teploty, tak dám krém do robota, zapnem postupne šľahač na najvyšší stupeň a nechám ho šľahať. Po cca 10 min. začnem pridávať Heru po kúskoch. Keď je základny krém teplejší, može sa zdať, že po pridaní Hery sa zrazilo, neboj sa a pridávaj ďalej Heru. Po čase sa to pekne spojí. Ja mám vždy z toho nádhernu našľahanú hmotu. Keď chcem mať iné chute, tak buď celú masu či časť ochutím v šlahači a uložené v chladničke vydrží aj dva týždne. Mňam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem super si mi poradila:)),prosím ťa neviem či tento vaječný krém je ten istý ako ide do vaječných venčekov z odpalovaného cesta?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak to ti nepoviem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som ich mastila mastou,podla receptu stadeto a isli vyborne vybrat, same vypadavali a citit to vobec nebolo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj, na broskyne bez formičiek mam takyto recept-našla som ho v jednej starej Dorke: 300g hl. muka, 1 prášok do pečiva, 150g práš.cukor, 50g margarín, 1 cele vajce, citr.kôra, 5-6 lyžíc mlieka-vymiešať cesto. Kúsky cesta vtláčam do pomúčeného pohárika na vajíčka (ako do formičky)v strede nechám priehlbinku a z formičky vyklápam na vymastený plech-pečie sa v stredne vyhriatej rúre. Po upečení nechať trochu vychladnúť, ale ešte teplé vydlabať a pokvapkať rumom, naplniť a pospájať.Plnka: 5lyžíc horúceho mlieka vymiešať so 100g mletých orechov a vychladnuté spojiť s maslom(250g)vymiešaným s 3 lyžicami prášk.cukru a 2 balíčkami vanilkového cukru.Sirup: balíček šumavských jahôd(malé červené cukríky-guľky) rozpustiť v troške vody. Sirupom natrieť broskyne a podľa potreby štetcom domaľovať červenou potr. farbou (rozpustenou vo vode). Nakoniec obaliť v jemnom kryštál.cukre.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem krásne za všetky rady,baby ste naozaj úžasné,potom dodám foto:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...teším sa, že som tento recept našla, tiež to skúsim... ...len dúfam, že som to pochopila a že tie poháriky sú tie podložky na vajíčka...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to su tie pohariky, do ktorých si daš uvarené vajičko aj v škrupinke a ješ ho, ako dáma zo starého filmu...ale namiesto toho môžeš použiť akýkoľvek iný predmet -napríklad malú naberačku-musí to byť tvar polgula, pretože tie broskyne z toho vyklápaš na plech
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj babenky zlaté:)idem prvý krát robiť broskyne,objednala som si formy-pologule.No čo by som chcela vedieť,čítala som tu,že ich treba vymastiť brav.masťou a vysypať múkou,niesu potom po upečení tou masťou cítiť-ako myslím chuťovo a vôňou?A ešte tu jedna maminka písala,že sa jej hrozne drobili po upečení,keď ich chcela vyklopiť,čím to mohlo byť? Potom keď ich pospájate,necháte ich odležať a potom farbíte,alebo sa môže hneď?Keď ich po farbení obalujete v cukre tak ten cukor sa netopí od toho že sú farbené(vlastne tekutinou farba+voda).A ešte jena na záver aký je najlepší krémik/plnka do broskýň? No mám toho na Vás viac,ale ďakujem za každú odpoveď.Chela by som ,aby sa mi aspoň troška podarili

papa