reklama

Biely krém

Judit , 17. 02. 2010 - 13:39

reklama

Zienky nasla som toto http://designmeacake.com/id39.html
Vyzera to super, ale netusim, co za krem to ta baba pouziva, je uplne bielucky a po vyhladeni vyzera ta torta ako potiahnuta marcipanom. Poznate to niektora? Ak ano, poprosim recept. Dakujem Kvietok

Pozrite si aj


reklama


reklama

Myslim ze je to Royal icing.Obycajne bielka vyslahane s cukromÚsmev Slnko

sofi07, St, 17. 02. 2010 - 14:25

mna by skor zaujimalo, akym papierom to vyhladzuje... ten krem je asi vybieleny belobou, ako som sa vcera dozvedela..

Judit, St, 17. 02. 2010 - 14:30

Ten papier by aj mna zaujimal, mozno taky na pecenie.

veva, St, 17. 02. 2010 - 14:37

ja si nemyslím že sú to bielka lebo ako to rozotierala tak bolo vidiet,že je to tažký krém a bielka sú nadýchané.A potom na tom druhom videu je postup ako to vyrába.Je tam nadpis buttercream čo znamená maslový krém.

salenka, St, 17. 02. 2010 - 14:47

Nezda sa mi to ako bielka ved tam písalo maslový krem.Mrkám Mrkám Mrkám Alebo nerozumiem???Pohoda Pohoda Pohoda Davala tam dvojake maslo jedno sa mi zdalo ako cera alebo nieco podobne

Prepacte,ja som to nedopozerala do konca.Videla som ine video -podobne a tam to boli bielka s cukrom.Raz tu na stranku daval recept myslim ze to bol CukrarMiroslav a bol to cukor s Cerou.Slnko

Tamik, St, 17. 02. 2010 - 15:50

Ja som tiež niekde tu čítala, bola to svadobná torta a tá pani písala že krém je bielučký preto lebo ho robila z cery,ale neviem to za ten svet nájsť.

vikica, St, 17. 02. 2010 - 15:59

ja som raz robila z cerou...bolo to hrozne,chuťovo.ale zdobi sa s tym dobre.

ja ju len obdivujem ,že je pri tom taká čista ja ked pečiem tortu tak som ako tortaChichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

batiwa, St, 17. 02. 2010 - 19:31

Judit ja robievam niekedy tortu s cerou a cukrom nema to až taku zlu chut torta je pekna biela myslim potah na tortu 1 kg cera a 250g praš cukru ktory si preosejem ceru spustim necham ju trocha ochladit vmiešam cukor kedcera zacne tuhnut dam asi tak zalyžicu rumu a šlahačom vyšlahaš do tuhaÁno Áno Áno Áno Áno Slnko Slnko Slnko Slnko

Judit, St, 17. 02. 2010 - 19:46

Zatial vsetkym dakujemKvietok Kvietok Kvietok , ale kludne piste dalsie rady a napady, vsetko sa moze raz hodit Úsmev

paloma, St, 17. 02. 2010 - 19:50

sněhobílý krém se dá udělat, když místo vanilkového pudinku uvaříte gustin(bramborový škrob) a vyšléháte ho normálně s máslem a cukrem

Judit, St, 17. 02. 2010 - 21:25

Inac snehovo biely puding som mala aj ked som spravila kasu z kokosoveho od Dr. Oetkera a tiez bol o veeeeela belsi ako bezny krem.

AnaP, St, 17. 02. 2010 - 21:29

Ja robievam biely krém tak,že bielky s cukrom šľahám nad parou do tuha,potom do takého teplého prišľahám ceru a ak treba aj pridávam maslo-záleží koľko toho potrebujem.Skúste,možno Vám bude vyhovovať.Zlomené srdce Anka

Sigetka, Št, 18. 02. 2010 - 10:51

Ako píše Paloma, zo Solamylu alebo Gustinu uvarený puding (varí sa tak ako aj obyčajný) vymiešaný s maslom a pr. cukrom,poprípade s Palmarinom - ten je ešte belší ako maslo - to sú krásne biele krémy, maslové - na aké sme zvyknuté. Tieto cudzokrajné torty sú predovšetkým tortami na krásu a nie na jedenie. Veľakrát takáto torta po oslave ide do koša, lebo je to len taký suchár napatlaný kadejakými umelinami, ktoré dobre vyzerajú, ale pre nás labužníkov zo Slovenska to nie je to pravé. Oni kadečomu hovoria maslové. Ak sa to dá hladiť cez papier, určite to je niečo iné. Oni majú veľa polotovarov a veľa pomôcok, ktoré my tu nemáme. Dám to pozrieť dcére, tá bude vidieť, o čom je reč. Ale inšpirácie sú dobré....

veva, Št, 18. 02. 2010 - 12:14

Sigetka potom nám daj vediet čo zistí tvoja dcéraSlnko

no ja ked potrebujem celkom biely krem, tak robim vajickovy slahany nad parou, ale davam len bielka .. a potom vymiesam normalne s maslom a palmelou, alebo palmarinomÚsmev

pumpel, Št, 18. 02. 2010 - 15:16

nerozumela som jej všetko,ale v každom prípade používa maslo a nie margarín-na to upozorňuje,že sa používať nemá a k tomu pridáva také isté množstvo shotingu-ale čo to je,to neviem-to asi len profíčky,mandľovú a vanilkovú príchuť,práškový cukor,a opatrne s vodou.to je všetko.

veva, Št, 18. 02. 2010 - 19:14

presne takto som to pochopile aj ja,ale čo znamená ten shoting???

Sigetka, So, 20. 02. 2010 - 21:27

Pýtala som sa dcéry, je to niečo také ako u nás stužený tuk - oni to volajú mastná masť, alebo nejako podobne. Takže podľa toho receptu, čo tam uvádzala by to bolo: pol šálky stužený tuk - rozpustený, vychladený na izbovú teplotu, pol šálky jemného masla, nie margarínu, l polievkovú lyžicu Meringue powder (to je zmes sušené bielka, cukor a guma, majú ju vo fornaxe a má ju aj Bohuš, ona používala tú červenú, neviem, či je medzi nimi v zložení nejaký rozdiel), ďalej l čajová lyžička extraktu - arómy - akú chcete, 4 šálky práškového cukru viackrát preosiateho (na váhu l libra, neviem presne koľko to je) a 2 polievkové lyžice mlieka. Po vyšľahaní to má trvanlivosť dva týždne, ale musí to byť prikryté vlhkou utierkou a nesmie sa tam dostať vzduch, lebo to tuhne.Na torte sa to uhladí a potom sa to nechá zavädnúť a až potom sa žehlí.A ta látka, cez ktorú to žehlila je niečo podobné ako netkaná textília. Tak kto má odvahu, nech vyskúša.

Jej Krem je biely preto, ze nepouziva malso ale zelenivy vytazok masti asi teada ta cera u vas, alebo co pouzivate namiesto masla a je biele?

Kre zlozenie a urobenenie :
Ingredients:

* 1/2 cup solid high ratio shortening -- (MAST) takze asi cera u vas
* 1/2 cup butter or margarine, softened --- (MASLO)
* 1 tablespoon of merengue powder ----- bielkovy prasok
* 1 teaspoon Clear Vanilla Extract (or extract of choice) =Vanila biela -prichut
* 4 cups sifted confectioners' sugar (approx. 1 lb.)---- preosiaty praskovy cukor
* 2 tablespoons milk ----mlieko

staci takto?

A na 'zehlenie nepouziva latku, ale je to jednoduchy papierovy uterak znacky VIVA, a tynmto sa jej to krasne vyhladi..
latka by sa lepila a robila stopy.

papa

vikica, Ut, 20. 04. 2010 - 20:27

no z cerou je to hrozne..oni použivaju na to asi nieaku špecialnu masť.tu som vydela u Bohuša v predai Zela delikates-zmesový tuk na krémy.je to v 2,5kg baleni,netrufnem si to vyskušať.Mlčímja sa len bojim že to bude podobne cere,ale možno že to má neutraľnu chuť..mate s tym skusenosti?

Sausen, Pi, 23. 04. 2010 - 21:23

no poviem vam dievcence,ze tieto kremy su hnusne,pouzivaju napriklad crisco,alebo ine znacky shortening,http://en.wikipedia.org/wiki/Shortening je to presladene ze az a vsetci to vyhadzuju do kosa a nezadrave!!maximalne vyjedia spong{piskotu}akurat,ze tak ako pisala sigetka su krasne biele a dobre vyzeraju na tortach a drzia jak des,ale kto raz ochutna nase slovenske kremiky...juuuj by ste videli jak sa zalizuju chichi..takze asi radsej ani neskusajte lebo podla mna u slovace nepochoditeVáľam sa od smiechu po podlahe peceniu zdar a slovenskym tortickam zvlastÁno

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama