bielkový krém
ja som s takým robila kokosové pusinky, na jedno vajce ide 10 dkg kr. cukru, mám odskúšané 5 bielkov vyšľahať do snehu, dať variť 0,5 kg cukru s 1/4 l vody, variť cca 7-10 min - nemám odstopované, proste keď to je hustejšie ako voda a pomaly to prilievam do snehu a šľahám, zakaždým to vrátim na sporák a zase dolejem, šľahám ..., postupne to zhustne, treba šľahať trošku do vychladnutia, potom pridám kokos, nastriekam pusinky a pečiem pri otvorenej rúre (varecha do dvierok) pri cca 120 C
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
annie.b my sme sa v škole učili že správna teplota je ked si urobíš na konci tenkého drôtika očko tak ako je napríklad bublifuk,namočíš do cukr.rozvaru a fúkneš cez to a vytvorí sa ti spojená retiazka bubliniek vtedy je rozvar uvarený na dobrú teplotu.Len som už zabudla ten pomer vody a cukru tak ti velmi pekne dakujem za pomoc
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zaujal ma tento postup,prosím ťa tie pusinky sa ti dobre vysušia keď tam ide aj voda?netreba ich dlho sušiť?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
suší sa to približne 2 hodiny, mám teplovzdušnú trúbu, myslím, že tak isto dlho sa to suší aj pri šľahaní nad parou ... ja to priebežne kontrolujem, teda koštujem , lebo ich milujem, vyjde z toho cca 60ks...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte chcem sa spýtat či nemáte recept na snehový krém,ktorý sa nerobí nad parou,ale sa šlahajú bielka s cukrom a potom sa do nich vyleje cukrový rozvar.Vopred vám dakujem