reklama

bielkový krém

veva , 16. 05. 2009 - 16:52

reklama

Ahojte chcem sa spýtat či nemáte recept na snehový krém,ktorý sa nerobí nad parou,ale sa šlahajú bielka s cukrom a potom sa do nich vyleje cukrový rozvar.Vopred vám dakujemSlnko

Pozrite si aj


reklama


reklama

annie.b, So, 16. 05. 2009 - 18:47

ja som s takým robila kokosové pusinky, na jedno vajce ide 10 dkg kr. cukru, mám odskúšané 5 bielkov vyšľahať do snehu, dať variť 0,5 kg cukru s 1/4 l vody, variť cca 7-10 min - nemám odstopované, proste keď to je hustejšie ako voda a pomaly to prilievam do snehu a šľahám, zakaždým to vrátim na sporák a zase dolejem, šľahám ..., postupne to zhustne, treba šľahať trošku do vychladnutia, potom pridám kokos, nastriekam pusinky a pečiem pri otvorenej rúre (varecha do dvierok) pri cca 120 C

veva, Ne, 17. 05. 2009 - 18:26

annie.b my sme sa v škole učili že správna teplota je ked si urobíš na konci tenkého drôtika očko tak ako je napríklad bublifuk,namočíš do cukr.rozvaru a fúkneš cez to a vytvorí sa ti spojená retiazka bubliniek vtedy je rozvar uvarený na dobrú teplotu.Len som už zabudla ten pomer vody a cukru tak ti velmi pekne dakujem za pomocZlomené srdce

keli62, So, 16. 05. 2009 - 22:03

zaujal ma tento postup,prosím ťa tie pusinky sa ti dobre vysušia keď tam ide aj voda?netreba ich dlho sušiť?Kvietok Kvietok Kvietok

annie.b, Ne, 17. 05. 2009 - 09:36

suší sa to približne 2 hodiny, mám teplovzdušnú trúbu, myslím, že tak isto dlho sa to suší aj pri šľahaní nad parou ... ja to priebežne kontrolujem, teda koštujem Chichocem sa, lebo ich milujem, vyjde z toho cca 60ks...

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama