reklama

bardejovské rezy


reklama

ahojte ja by som potreboval recep na bardejovské rezy ak ho niekdo máte prosim napíšte mi ho lebo moja priateľka ich ma veľmi rada a ja som ten recept stratil a teraz ho neviem nájsť ani na internete. som zberateľ receptou preto ak by tiež niekdo hľadal a nevedel najsť nejaký recept možno ho budem mať.
vopred ďakujem


reklama


reklama

Bianka, Št, 18. 09. 2008 - 17:52

Peťo napíš aspoň stručne čo je to za koláčik ( aspoň zhruba )možno to niekto má pod iným názvom Mrkám

ok je z tukého cesta ako linecké cesto na toto cesto sa dáva rýbezľový lekvár, na lekvár sa very plnka z jabĺk orechou stuženého tuku a vajec. táto hmota sa vyleje na lekvár a spolu sa to upečie. keď je koláč upečený a vychladnutý tak sa poleje čokoládou. to zruba popis prípravyÚsmev

Eliaa, Ne, 21. 09. 2008 - 11:57

Peťo, mne sa to trocha podobá na tieto (no nie sú tam jablká):
Daj viedieť, či som trafila.

Parádne linecké rezy

1.cesto:
350 g hl. múky
200 g masla
2 žĺtky
100 g pr. cukru
1 kypr. prášok
2 lyžice kyslej smotany

2. cesto:
50 g masla
250 g pr. cukru
2 žĺtky
200 ml mlieka
220 g orechov
150 g hrubej múky
4bielky

lekvár na natretie spodného plátu
poleva

Hl. múku, maslo, žĺtky, práškový cukor, kypr. prášok a smotanu spracujeme na vláčne cesto a rozdelíme ho na polovice. Jednu rozvaľkáme uložíme do vymasteného a pomúčeného plechu a natrieme lekvárom. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme žĺtky, mlieko, pomleté orechy, postupne múku a tuhý sneh zo 4 bielkov. Cesto vylejeme na natretý plát v plechu a naň uložíme druhú rozvaľkanú časť lineckého cesta. Koláč popicháme a dáme do stredne vyhriatej rúry upiecť. Vychladnutý ho polejeme citrónovou polevou.

Citrónová poleva:
300 g práškového cukru vymiešame so šťavou z 1 citróna a 2 lyžicami horúcej vody.
Natrieme na upečený koláč. Keď poleva stuhne, koláč pokrájame na rovnaké rezy. Môžeme ešte popísať čokoládou.

mno je to podobne ale tam je len jdno cesto a ta plnka sa vary ale je to dost podobne vyskusam ho a uvydim ci si to priatelka vsimne :D dakujem za pomoc :D

vavan, Ut, 23. 09. 2008 - 11:18

Peťo posielam ti recept:
Bardejovské rezy.
Cesto:250 g hladkej múky
1 balíček prášku do pečiva
100 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
150g masla
1 vajce
ríbezľový džem

Plnka:

250g masla,/Palmarín/
250g práš.cukor
5 vajec
150g mleté vlaš.orechy
1VL kakao
1-2 postrúhane jablká
1VL strúhanky
Poleva:
100g várovej čokolády
50g stuženého tuku
Postup:
Všetky prísady na cesto spolu zmiešame a vypracujeme z
nich cesto,ktoré vyvaľkáme dáme na pomastený plech a potrieme džemom,potom na džem rozotrieme pripravenú plnku a upečieme v stredne vyhriatej rúre.Vychladnutý múčnik polejeme polevou.
Plnka:
Maslo s cukrom vymiešame,postupne pridáme žltky,zoml.
orechy,kakao,postrúhane jablká,strúhanku a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.

Príjemne pečenie.Slnko

Dúfam,že sú to tie ktoré hľadáš.

zuska, St, 05. 01. 2011 - 19:02

ahoj precitala som si vas recept na bardejovske rezi no chcem povedat ze boli vinikajuce aj ta plnka bola dos dobra a bola bi som rada kebi ste tam ulozili aj bardejovsku tortu ked viete recep diki Slnko

juuuuuuuuj dkujem ti ano to su tie rezy fuuuuuuuuuu az mi kamen zo srdca spadol vlme pekne ti dakujem som ti zaviazany Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

HelkaT, Ut, 23. 09. 2008 - 17:25

Peťo, keď máš ten receptár nenašli by sa Londýnske rezy, myslím že sa to tak volá dostať ich v cukrárni, je to tiež asi linecké na tom džem, potom nejaká punčovina a po vrchu sú také pásiky z krému a z džemu , ďakujem

mno nejake mam skus ci su to oni
Londýnske rezy:

250 g hladkej múky, 140 g masla, 50 g práškového cukru, 4 žĺtky, citrónovú kôru, trošku prášku do pečiva.
Na plnku: 4 bielka, 200 g kryštálového cukru, 190 g kokosu (kokos môžeme nahradiť aj orechmi).

Zo surovín vymiesime cesto, ktoré rozvaľkáme a dáme na plech. Vrch potrieme džemom, najlepšie ríbezľovým a na džem natrieme plnku.
Plnku si pripravíme tak, že bielka vyšľaháme s cukrom a pridáme kokos. Takto pripravené cesto dáme to do rúry a upečieme.

zuska, St, 05. 01. 2011 - 18:55

SLADKO KoKoSoVa RoLaDa od zuzki pre vas na ochutnanie. ,4vajcia,4lizice muki,1balicek,kipriaceho prasku, 1lizica oleja,1konzervovane sladke mlieko,1helia tuk,100g kokosu,6az7kuskou kompotovich jahod,papier na pecenie,POSTUP,vajcia vimiesame s cukrom do peni pridame preosiatu muku s kipriacim praskom a olejom vimiesame a pecieme na plechu vilozenim papierom do zlatista KRem tuk rozmixerujeme pridame konzervovane mlieko azamiesame na husti krem upeceni korpus viberieme z ruri viklopime ho na cisti mastni papier natrieme lekvaro a plnkov stocime do roladi celu roladu potrieme kremom posipeme kokosom na vrch roladi nalozime zarovna kremove sulocki a do tich sulockoch poukladame odkvapkane jahodi dame ju aspon na 1hodinu stuhnut do hladu. TortaTortaTorta

zuska, St, 05. 01. 2011 - 18:55

SLADKO KoKoSoVa RoLaDa od zuzki pre vas na ochutnanie. ,4vajcia,4lizice muki,1balicek,kipriaceho prasku, 1lizica oleja,1konzervovane sladke mlieko,1helia tuk,100g kokosu,6az7kuskou kompotovich jahod,papier na pecenie,POSTUP,vajcia vimiesame s cukrom do peni pridame preosiatu muku s kipriacim praskom a olejom vimiesame a pecieme na plechu vilozenim papierom do zlatista KRem tuk rozmixerujeme pridame konzervovane mlieko azamiesame na husti krem upeceni korpus viberieme z ruri viklopime ho na cisti mastni papier natrieme lekvaro a plnkov stocime do roladi celu roladu potrieme kremom posipeme kokosom na vrch roladi nalozime zarovna kremove sulocki a do tich sulockoch poukladame odkvapkane jahodi dame ju aspon na 1hodinu stuhnut do hladu. TortaTortaTortaTorta

zuska, St, 05. 01. 2011 - 18:55

SLADKO KoKoSoVa RoLaDa od zuzki pre vas na ochutnanie. ,4vajcia,4lizice muki,1balicek,kipriaceho prasku, 1lizica oleja,1konzervovane sladke mlieko,1helia tuk,100g kokosu,6az7kuskou kompotovich jahod,papier na pecenie,POSTUP,vajcia vimiesame s cukrom do peni pridame preosiatu muku s kipriacim praskom a olejom vimiesame a pecieme na plechu vilozenim papierom do zlatista KRem tuk rozmixerujeme pridame konzervovane mlieko azamiesame na husti krem upeceni korpus viberieme z ruri viklopime ho na cisti mastni papier natrieme lekvaro a plnkov stocime do roladi celu roladu potrieme kremom posipeme kokosom na vrch roladi nalozime zarovna kremove sulocki a do tich sulockoch poukladame odkvapkane jahodi dame ju aspon na 1hodinu stuhnut do hladu. TortaTorta

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama