Banánovo-čokoládové rezy

Popis

tento zakusok vyrazne citit po bananoch preto ho miluju hlavne deti ale ujal sa aj u dospelych

Banánovo-čokoládové rezy - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

Inštrukcie

Ingrediencie:

Cesto1 : 6vajec, 6 pl pras.cukru, 5 pl polohr.muky, 1 pdp,1dcl olej.

Cesto2: 3vajcia, 3pl pras cukor, 3 pl polohr.muky, pol balicka kypriaci, 1pl kakao, 1 pl mlete orechy.

Krem: 750ml mlieka, 250g cukor krys.,150g cokolady, 2 pl nugatu, 350g margarin, 1+pol balicka zlaty klas, 2pl kakao.

Postup:

Korpus 1: Vyslahame sneh. Zltka+cukor vyslahame do peny, pridame olej a vyslahany sneh zlahka premiesame a nakoniec primiesame muku s kypriacim. Rozdelime na dva plechy a upecieme. Kto chce nemusi cesto delit ale moze ho upiest na jednom plechu. Zalezi len na vas ako to upeciete. Ked chcu moje deti viac bananov tak robim ako som uviedla cesto na dvoch plechoch ale ked chcu menej peciem jeden plat.

Korpus 2: No a tento isty postup je aj pri ceste c.1. akurat do muky si primiesajte kakao+orechy. Natrite iba na 1plech a upecte. Spolu teda mame 3 platy dva vanilkove/biele/ a jeden orechovo kakaovy/hnedy/

Krem:  Dame varit mlieko+cukor, ale nie vsetko odoberieme si trochu, aby sme mohli v nom rozmiesat zlaty klas a kakao. Ked zacne mlieko vriet tak prilejeme kakaovy zlaty klas rozmiesany v mlieku a slahame metlickou do hladka az puding nezacne bublinkovat. Nechame vychladnut. V mikrovlnke roztopime coko a nugat. Ked je puding vychladnuty, primiesame vychladnuty nugat+coko a nakoniec margarin.

Plnenie:

Na dosku polozime biely plat, natrieme cast kremu pokrajame banany, aby sme celu plochu zaplnili, zalezi na velkosti bananu, preto neuvadzam mnozstvo. Prikryjeme kakaovym platom, znovu natrieme cast kremu+banany a zakryjeme poslednym bielym platom, vrch potrieme zvysnym kremom a dame stuhnut. Pripravime si cokoládovú polevu. Nad parou ju rozpustime+olej a rezy polejeme. Nechame stuhnut a mozeme nakrajat.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Zanetka,dakujeme velmi pekne za receptik,ze ste si nasla cas pri vasich detickach.CHcem sa spytat ta cokolada je biela na polevu?Pekny vecer Anka.

super..(heart) Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

Cokolada je biela a prestriekana je tmavou.

Tlieskam

ÁnoÁnoÁno

ÁnoÁnoÁno vyskúšam TlieskamTlieskamTlieskam

Žanetka, mám niekoľko otázok: koľko asi čokolády ide na polevu? a aká? mliečna, horká, na varenie? a oleja koľko? veľmi sa mi páči tento koláčik, chcela by som vyskúšať...ale nemám ešte toľko skúseností, aby som to vedela odhadnúť...a nugát sa myslí nutela? a rozpis je na aký veľký plech? môžeš napísať rozmery?

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.