reklama

Ananásová torta

hrdzka , 11. 05. 2010 - 08:25

reklama

Dievčence prosíííím Vás kamarátka by chcela pre svoje krstniatko tortičku na prvé svate priimanie...Mlčím Mlčím a ja sa toho velmi bojím.Má byt gulatá biela samozrejme a ananásová.Poradíte mi super krem ananásový a aj ako sa dá na tú tortičku nápísat MOJE PRVE SVATE PRIIMANIE lebo nemám ani písmenkáPlačem Plačem Plačem .Babulky moje zlaté prosííím pomožte velmi rada by som ju prekvapila a túto torticku urobila, Úsmev ale bez Vášej pomoci to nedokážemObjímam Objímam Objímam Slnko DAKUJEM

Pozrite si aj


reklama


reklama

zut12, Ut, 11. 05. 2010 - 08:56

najjednoduchsia a velmi chutná plnka je trasená ananásová: 1 konzervu ananasu nakrajas nadrobno a das do nadoby, ktora sa da dobre uzavriet, pridas 1 smotanu na slahanie a 1 Ole puding Dr.Oetkar bez varenia. Nádobu zatvoris trasieš nou, dokedy neucitis, ze krem zhustol.Ak chces potahovat nejakou potahovou hmotou, tortu musis potriet pod potah inym maslovym kremom. Najjednoduchsie pisanie je potravinarskou fixkou alebo bielkovou polevou, ktorou sa zdobia medovníky

jajce (bez overenia), Ut, 11. 05. 2010 - 09:20

tak ako ti už napísala zut12 - trasený krém s ananásom (ale mne k tomuto najviac chutí ten čokoládový puding Dr. Oetker Oléé bez varenia - nie vanilkový) ....
Vyskúšaj a uvidíš....

hrdzka, Po, 17. 05. 2010 - 08:14

zut12 dakujem za typ krém je mnáááám musela som ho skusit pre tym ako budem robit tu torticku:) dakujem velmi pekneÁno Áno Áno

annie.b, Ut, 11. 05. 2010 - 09:07

ja som robila ananásovú plnku ako klasický pudingovo maslový krém akurát že ako tekutinu na varenie pudingu som použila ananásový džús, len pozor, je to sladké aj ked je tam napísané "bez pridania cukru", takže daj menej cukru, šťavou z ananásu som polievala korpusy, natrela krémom, na to naukladala pokrájaný ananás, týmto krémom môžeš potierať aj povrch torty ak zachováš pomer puding z 1l tekutiny a 1 kg masla. Písať môžeš aj poťahovkou ak máš, resp. si urob z falošného marcipánu, vyšúlať a vytvarovať písmenkáSlnko

hrdzka, Ut, 11. 05. 2010 - 09:20

prepáčte oprava prijímanie som to zle napísala:)

hrdzka, Ut, 11. 05. 2010 - 09:25

dakujem Vááám velmi pekne babulky ste zlatéééÁno Áno Áno tak súsim aj to a minule som robila piškotové cesto:3vajcia,60g cukru,1van.cukor,70ml mlieka, 70ml oleja,120dg hladkej muky a 1/2kypriaceho prášku na skusku pre maminu a vravela mi že cesto bolo moc citit vajcom aj práskom kypriacim...Smútok Smútok Smútok tak ked som urobila chybu? Dakujem vámKvietok Kvietok

Ahoj hrdzka ja si robím piškóty ako ma naučila starká...koľko vajec, toľko PL kryštálového cukru vymiešam do peny/ruč.mixérom/ a potom už len pridám rovnaký počet PL hladkej múky, ale tú vmiešavam už len ,,lízatkom", nie mixérom, vylejem na papier a pečiem na 200 st. Do formy 23cm dávam po tri vajcia a keď pečiem na plechu tak 3-4-5-6 vajec podľa toho akú piškótu chcem. Keď robím kakaovú, alebo orechovú tak miesto jednej PL múky vmiešam 1 PL kakaa, alebo 1 a 1/2 PL orechov. Pozri si tu v receptoch aj nadstavovaný piškót od Bohuša, vraj je super, ja sa naň tiež chystám.Torta TortaTorta

zlatat, Ut, 11. 05. 2010 - 15:19

taká trošku odveci otázka - bielka oddeľuješ od žĺtkov? Alebo vymiešaš celé vajíčka s cukrom?

lubina, Ut, 11. 05. 2010 - 10:19

Hrdzka, ja robím presne to isté piškótové cesto, čo si písala recept, ibaže ja dávam na 1 vajíčko 50 gramov cukru a 50 gramov múky a korpus je výborný. Skús takto a uvidíš. Zlomené srdce

hrdzka, Ut, 11. 05. 2010 - 11:45

dakujem vam babulky velmi pekne a lubina prosim Ta dávaš tam aj ten olej aj to mlieko?a kolko prosim TaÚsmev toho mlieka a oleja tam davaš?Ninanikasamko dakujem velmi pekne skusim aj od bohuša teb piškotMrkám Dakujem vam babulkySlnko Slnko

lubina, Ut, 11. 05. 2010 - 14:29

Áno hrdzka, ja robím korpus na hlboký plech, nie ten najväčší, ale taký normálny zo 4 vajec, 200 g cukor krupica, 1 vanilkový cukor, 100 ml mlieka, 100 ml oleja, 200 g polohrubej múky a 1/2 kypriaceho prášku. Keď robím kakaový, uberiem 2 lyžice z múky a dám 2 lyžice kakaa. Slnko Slnko Slnko Slnko. Robím ho na hocijaký zákusok, minule na tortu.

hrdzka, Ut, 11. 05. 2010 - 20:49

dakujem velmi pekne skusim a potom poviem nooo tie vajicka mixujem dokopy....taj aj to je asi problem ze?

hrdzka, Ut, 11. 05. 2010 - 20:55

zut12 a do tej nadoby mam dat aj stavu ananasovu alebo len ten ananas...Hambím sa Hambím sa Hambím sa aby som zas nieco nepokaslala.DakujemVáľam sa od smiechu po podlahe

zut12, Ut, 11. 05. 2010 - 21:14

ano, aj sťavu....niekedy ked sa mi podari kupit drobnejsi ananas, ani sa s tym neparam a supnem hned vsetko do misy...ale robievam len s vanilkovym Ole, s kakaovym nemam skusenost...odporucam odskusat jednu davku na rodine a uvidis ako sa zaprasiChichocem sa vela zdaru
PS: ak chces pozri v mojom katalogu trasenou plnkou som plnila tieto dve torty
http://www.tortyodmamy.sk/?q=ostatne/trasena-kabelka
http://www.tortyodmamy.sk/?q=narodeninove/salka-0

zlatat, St, 12. 05. 2010 - 11:32

chcem sa spýtať, do tej trasenej plnky musí ísť šľahačka? Má tam nejakú fonkciu? Nedá sa niečim nahradiť ? Napr. ryžovým mliekom ?

zut12, St, 12. 05. 2010 - 19:42

to budes musiet asi otestovat sama... v navode na vrecku Ole je 300 ml mlieka a vyslaha sa mixerom, takze by to aj mohlo byt...ale namam s tym skusenost...

zlatat, Ut, 18. 05. 2010 - 22:36

Ja robím klasika pudingový krém s týmto Creme olé a dávam namiesto mlieka ryžové a potom zmiešam s margarínom a je to v pohode.
Len som myslela, či v tom trasenom hrá nejakú úlohu aj tá šľahačka ... či sa to nejako viac našľahá vďaka tej šľahačky.

hrdzka, Ut, 11. 05. 2010 - 21:26

sú krasne velmi velmi ja dúfam ze mi vide ta torta na prijímanie ale ten krem jasne musim skusit este skor aby som vedela a stavu celu tam dam?no som zvedava ake to bude velmi pekne dakujem aj za trpezlivost...Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

zut12, Ut, 11. 05. 2010 - 21:34

ano, vsetku stavu... a keby si si pozrela starsie prispevky-dievcata davaju aj rozne ine ovocie, ja som skusala este mandarinky a taky tropicky mix, ale u nas doma vedie ananans, preto som reagovala na tvoj prispevok, pretoze na tuto plnku nemozem povedat nic zle, ale este pripominam, nemozes ju davat pod potahovku

hrdzka, Ut, 11. 05. 2010 - 21:54

ano ano dakujem velmi pekne pod potahovku dám teda len maslo s cukrom?napr...len tak trosku no ved uvidim ako to dopadneMrkám Mrkám ešte raz velmi pekne dakujem držte mi palceTorta

lubina, St, 12. 05. 2010 - 07:27

hrdzka, neviem posúdiť, či aj to je problém, že šľaháš vajíčka dokopy, lebo ja si vyšľahám zvlášť žĺtka s cukrom a vanilkovým cukrom, potom pridám olej, mlieko a nakoniec múku s PDP

VALI, St, 12. 05. 2010 - 12:41

Milé šikuľky, čítam tu debatu na tému piškotového cesta.Chcem aj ja prispieť do tejto debaty. Roky mám vyškúšaný recept : 4 vojíčka, oddelím bielka, dám do ručného šľahača, postupne pridávam kryštálový cukor (1 lyžica na 1 vajce)a 1 vainilínový cukor, a dobre vyšľahám tuhý sneh a potom pridám žltka,chvíľu šľahám a pridávam 1/2 dcl mlieka a 1/2 dcl oleja a nechám chvíľu šľahať. Pridám múku (1 lyžica polohrubej múky na 1 vajce a 1/2 prášku do pečiva a opatrne premiešam už len ručne stierkou a dám na plech vystlaný papierom na pečenie.

hrdzka, St, 12. 05. 2010 - 13:05

KiE tak tento tvoj receptik skusim aj ja a mas este neaky dobry recept na krem?Ja skusim teraz v nedelu urobit aj ten ananasovy nevareny krem OLEChichocem sa a súfam vsetko bude okÁnoMusim uz len skusat a tiež nahodou nemate niekto recept na marcipan salkovy alebo zo suseneho mlieka?Dakujem vam velmi pekneKvietok Kvietok Kvietok

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama