reklama

Ako ziskam tmavy korpus


reklama

Ahojte sikulky a sikulkovia. Chcem vas poprosit o radu ako ziskam tmavy kakaovy korpus. Nemam na mysli cokoladovy, ten je sice tmavy, ale je hutny az fondanovy. Ja som vsak uz casto jedla torty, kde bol korpus tmavy, ale pritom bol urcite len kakaovy, a bol lahky nadychany. Ale ja ked robim kakaovy, vzdy ho mam bledy aj ked dam vela kakaa. Alebo poznate nejaku znacku kakaa co ho zafarbi skoro az do cierna? Lebo aj ked sa da vela kakaa, zvykne sa kolac tak dobre nezdvihnut, kedze kakao je tazsie. Alebo ako to dosiahnem, lahke cesto ako bublanina a pritom velmi tmave? DakujeeeemÚsmevÚsmevÚsmevÚsmev


reklama


reklama

Bejč, Ut, 19. 01. 2010 - 21:37

Skus farbou alebo pridaj roztopenu čoko do piškoty...

takze kakao-holandske..na obrazku je taka kreslena zenicka ine na slovensku holandske asi nedostat...miesto muky davas kakao ak chces dosiahnut lahky jemnucky efekt, cize ak davas 6 lyzic muky...tak teraz daj 3 lyzice muky a tri lyzice kakaa...ja robim tak, a korpusy mam ako spongia makkucke nadychane...ziaden problem. Byvam pri holandskych hraniciach, takze na svetly korpus sa nemozem stazovat...to kako vobec nie je tazke..teda nestalo sa mi aby cesto bolo tuhe...zaklad je vzdy dat o tolko menej muky kolko si dala kakaa. vela zdaruÚsmev

lia51, Ut, 19. 01. 2010 - 21:51

tak robime aj my ako adeluska, treba si zohnat to holandske,lebo tieto co su ,tie nefarbia a mozes tam davat kolko ches ti to nezafarbi ako to holandske tmave Áno holandske kakao maju v Zeeladii a je sa mi zda este turecke neviem presne,v Ekvie odtial sme kupovali davnejsie Kvietok sirsi vyber v malom baleni mavaju aj v Bille,nech sa dariTlieskam

presne tak, moja mamka si ho nevie vynachvalit...aj susedka ...doniesla som nejake vzorky od nas mu z vravel ze nas zabasnu ze ci tam nemame kokain alebo co...tolko kakaa...teraz tak pojdem so sillikonovymi podlozkamiChichocem sa

Tiež sa pripájam. COOP jednota je tmavé tmavé. Treba skúsiť.

Pripajam sa, na COOP jednota premium nedam dopustit...tmave ako noc

ja som naposledy kúpila 200g kakao v krabičke /veľmi dobrá cena/ v LIDL a bolo také tmavé, že až sa mi zdalo moc. na nadýchané a mäkkučké kakové cesto používam tento recept: 10žĺtka vyšľahať s 300g práš.cukru a 10poliev.lyžice vriacej vody, 10bielkov vyšľahať s 100g práš.cukru, potom striedavo do vyšľahaných žĺtkov pridávať 350g hlad.múky zmiešanej s 3pol.lyž.kakaa /30g/ a pol balíčka kypr.prášku a vyšľahaný sneh. Je to môj veľmi obľúbený a osvedčený recept. Na klasický veľký plech používam polovičnú dávku tj. z 5 vajec a má takú akurát hrúbku.

doddy, Ut, 19. 01. 2010 - 22:47

tiez pouzivam COOP premium,je vyborne ,aj dobre farbi a chutovo tiez velmi dobre doddes

aj ja odporúčam COOP premium, čo predáva iba Jednota, je dosť tmavé, aj farbíSlnko

anka_, St, 20. 01. 2010 - 08:29

COOP premium je veľmi dobré aj cenovo. Iné nepoužívam.Pridaj za kávovú lyžičku sódy bicarbony.

Alenik, St, 20. 01. 2010 - 08:52

A ja som najpokojnejsia s kakaom v Lidli...to je uplne super-tmave,vonave a pekfekrtne farbi aj krem aj cesto.... doporucujem..je v krabicke a je tam napis:Kakao na pecenie.ÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

erika43, St, 20. 01. 2010 - 09:49

ja robim tak ako Adelka-pouzivam /nievzdy/ holanske,a kolko dam lyz.kakaa,tolko odoberiem muky.Pohoda

Ja som skúšala už toľko druhov kakaa a poviem ti, žiadne nie je po opakovanom použití také isté. Myslela som si, že som si poplietla obal, nie.Mala som aj coop premiun, aj holandské, asi 4 druhy od rôznych firiem, ale teraz používam v kauflande majú 200g kakao v hnedej krabičke a stojí len okolo 70 centov. Je extra tmave priam čierne. Je super, lebo ho tam nemusíš sypať kvantum. Názov presne neviem, ale dnes tam idem, ak budeš mať záujem napíšem.

erika43, St, 20. 01. 2010 - 12:03

Asi je to kakao so zníženým obsahom tuku z firmy Grande 200g.Ja ho tiež používam do faloš.paríž.krému.Kvietok

ja najčastejšie používam toto a ja robím pre seba len kakaove a čoko a občas COOP farbia obe dobre ale mne viacej chuti grande a je velke a za dobru cenu

ja používam cukrárske kakao od Kovandovi. Je vtakej modrej krabičke a dostať ho v Metre...je skvelé

helene, St, 20. 01. 2010 - 12:52

Ja kupujem kakao v Metre v kilovom balení a na obale je uvedené tmavé na torty , neviem presne ako sa volá práve som vysypala posledné a nemam uz obal, ale je krásne tmavé a cenovo najvýhodnejšie a je dôležité, že vždy má úplne púdrovú konzistenciu, ODPORÚČAM ÚsmevÚsmevÚsmevÁnoÁnoÁno

alka65, St, 20. 01. 2010 - 14:01

použivam kakao z ekvie je krasne tmavé a usporné 25kg balenie a za super cenu ale ked pridavaš do cesta potom musiš odobrat tolko muky kolko si pridala kakaa aby bolo lahke cesto nech sa ti dariKvietokKvietokKvietok

milenka, St, 20. 01. 2010 - 16:49

Dakujem vam vsetkym za rady, tak vyskusam ktore mi bude najviac vyhovovat. pekny denÚsmevÚsmevÚsmevÚsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama