Ako ziskam tmavy korpus
Skus farbou alebo pridaj roztopenu čoko do piškoty...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
takze kakao-holandske..na obrazku je taka kreslena zenicka ine na slovensku holandske asi nedostat...miesto muky davas kakao ak chces dosiahnut lahky jemnucky efekt, cize ak davas 6 lyzic muky...tak teraz daj 3 lyzice muky a tri lyzice kakaa...ja robim tak, a korpusy mam ako spongia makkucke nadychane...ziaden problem. Byvam pri holandskych hraniciach, takze na svetly korpus sa nemozem stazovat...to kako vobec nie je tazke..teda nestalo sa mi aby cesto bolo tuhe...zaklad je vzdy dat o tolko menej muky kolko si dala kakaa. vela zdaru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak robime aj my ako adeluska, treba si zohnat to holandske,lebo tieto co su ,tie nefarbia a mozes tam davat kolko ches ti to nezafarbi ako to holandske tmave holandske kakao maju v Zeeladii a je sa mi zda este turecke neviem presne,v Ekvie odtial sme kupovali davnejsie
sirsi vyber v malom baleni mavaju aj v Bille,nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne tak, moja mamka si ho nevie vynachvalit...aj susedka ...doniesla som nejake vzorky od nas mu z vravel ze nas zabasnu ze ci tam nemame kokain alebo co...tolko kakaa...teraz tak pojdem so sillikonovymi podlozkami
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
skús kakao jednotárske COOP to je veľmi tmavé
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja ho pouzivam je super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tiež sa pripájam. COOP jednota je tmavé tmavé. Treba skúsiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pripajam sa, na COOP jednota premium nedam dopustit...tmave ako noc
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som naposledy kúpila 200g kakao v krabičke /veľmi dobrá cena/ v LIDL a bolo také tmavé, že až sa mi zdalo moc. na nadýchané a mäkkučké kakové cesto používam tento recept: 10žĺtka vyšľahať s 300g práš.cukru a 10poliev.lyžice vriacej vody, 10bielkov vyšľahať s 100g práš.cukru, potom striedavo do vyšľahaných žĺtkov pridávať 350g hlad.múky zmiešanej s 3pol.lyž.kakaa /30g/ a pol balíčka kypr.prášku a vyšľahaný sneh. Je to môj veľmi obľúbený a osvedčený recept. Na klasický veľký plech používam polovičnú dávku tj. z 5 vajec a má takú akurát hrúbku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tiez pouzivam COOP premium,je vyborne ,aj dobre farbi a chutovo tiez velmi dobre doddes
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja odporúčam COOP premium, čo predáva iba Jednota, je dosť tmavé, aj farbí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
COOP premium je veľmi dobré aj cenovo. Iné nepoužívam.Pridaj za kávovú lyžičku sódy bicarbony.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A ja som najpokojnejsia s kakaom v Lidli...to je uplne super-tmave,vonave a pekfekrtne farbi aj krem aj cesto.... doporucujem..je v krabicke a je tam napis:Kakao na pecenie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robim tak ako Adelka-pouzivam /nievzdy/ holanske,a kolko dam lyz.kakaa,tolko odoberiem muky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Holandské kakao je super tmavé
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som skúšala už toľko druhov kakaa a poviem ti, žiadne nie je po opakovanom použití také isté. Myslela som si, že som si poplietla obal, nie.Mala som aj coop premiun, aj holandské, asi 4 druhy od rôznych firiem, ale teraz používam v kauflande majú 200g kakao v hnedej krabičke a stojí len okolo 70 centov. Je extra tmave priam čierne. Je super, lebo ho tam nemusíš sypať kvantum. Názov presne neviem, ale dnes tam idem, ak budeš mať záujem napíšem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Asi je to kakao so zníženým obsahom tuku z firmy Grande 200g.Ja ho tiež používam do faloš.paríž.krému.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja najčastejšie používam toto a ja robím pre seba len kakaove a čoko a občas COOP farbia obe dobre ale mne viacej chuti grande a je velke a za dobru cenu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja používam cukrárske kakao od Kovandovi. Je vtakej modrej krabičke a dostať ho v Metre...je skvelé
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja kupujem kakao v Metre v kilovom balení a na obale je uvedené tmavé na torty , neviem presne ako sa volá práve som vysypala posledné a nemam uz obal, ale je krásne tmavé a cenovo najvýhodnejšie a je dôležité, že vždy má úplne púdrovú konzistenciu, ODPORÚČAM
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
použivam kakao z ekvie je krasne tmavé a usporné 25kg balenie a za super cenu ale ked pridavaš do cesta potom musiš odobrat tolko muky kolko si pridala kakaa aby bolo lahke cesto nech sa ti dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem vam vsetkym za rady, tak vyskusam ktore mi bude najviac vyhovovat. pekny den
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte sikulky a sikulkovia. Chcem vas poprosit o radu ako ziskam tmavy kakaovy korpus. Nemam na mysli cokoladovy, ten je sice tmavy, ale je hutny az fondanovy. Ja som vsak uz casto jedla torty, kde bol korpus tmavy, ale pritom bol urcite len kakaovy, a bol lahky nadychany. Ale ja ked robim kakaovy, vzdy ho mam bledy aj ked dam vela kakaa. Alebo poznate nejaku znacku kakaa co ho zafarbi skoro az do cierna? Lebo aj ked sa da vela kakaa, zvykne sa kolac tak dobre nezdvihnut, kedze kakao je tazsie. Alebo ako to dosiahnem, lahke cesto ako bublanina a pritom velmi tmave? Dakujeeeem
