Ako varit salko bez plechovky?
Pozrite si aj
a nejaku nerezovu nadobu nemas...? my mame doma taku staru nadobu na vyrobu sunky...do toho by som to naliala a uvarila...asi blbost...no niekto tu pisal ze karamelizuje salko priamo v kastroly...treba na miernom plameni a trva to -sice menej ako v hrnci ale predsa treba viac miesat aby to neprihorelo...no neviem co poradia ostatne dievcata
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ja som to raz skúšala a hniec letel do koša aj so salkom. Skús variť v zaváracom pohári. Ja tak robím domácu paštétu, v malých pohároch i veľkých, a nepraskol mi nikdy ani jeden. Varím ich cca 3 hodiny a je to okolo 80-90 °C. Pomaly voda bubloce, nie klokočom. Snáď som pomohla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
niektorá z dievčeniec tu raz písala, že sa jej raz neuvarilo salko v plechovke a že ho jednoducho praštila na teflonovú panvicu a tam akože osmažila, a bolo to super, odvtedy vraj nevarí, ale robí ho na panvici, rýchlejšie, jednoduchšie a lacnejšie. keď ho máš dosť, tak možno stojí za odskúšanie. ja som to ešte nestihla, ale mám to v pláne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kamarátka varieva salko v mikrowlnke, dá do silik nádoby nechá prevrieť, vychladiť, a znova nechať prevrieť a prechladiť 2 x,treba vyskúšať, potom daj vedieť ako si dopadla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Takze mam odskusane...a som nadsena z toho!!!! Salko som vyliala do teflonovej panvice...Stale som ho miesala na miernom ohni. Behom 10 min...bolo huste ako to uvarene z plechovky, chut rovnaka...akurat farba nebola taka hneda...ale len slabo hneda...fakt vyborny sposob varenia. Dakujem vam vsetkym za rady!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dostala som velke mnozstvo salka, v plastovej flasi. Casto robim kremy zo salka, ktore varim 2-3h...lenze toto nema plechovku, tak by som chcela vediet, ci sa da nejak skaramelizovat. Skusali ste varit salko tak, ze ste ho vyliali do misky a dali nad vodny kupel? Zkaramelizuje to? Dakujem za rady!