reklama

Ako spravit dobrú čokoládu

lusyv , 18. 02. 2010 - 12:32

reklama

Vie mi niekto poradit alebo pridat presný recept na čokoládu? Mám robit tortu ktorú zákazník chce celú poliatu čokoládou. Problém je ten že tá čokoládová poleva je bud príliš riedka alebo velmi hustá a rýchlo tvrdne. Chcela by som aby povrch aj boky torty boli krásne hladké. Robit to chcem s pierkom ako to tu už niekto spomínal ale neviem presné pomeri na čokoládu. Dakujem.

Pozrite si aj


reklama


reklama

sona7, Št, 18. 02. 2010 - 13:03

ja robim cokoladu 1 ceru,20dkg cukor praskovy,5dkg kakaa,nad parou,ked chces aby cokolada mala lesk, dobre ju vymixuj ponornym mixerom alebo v mixery ,noze nie slahat...
nech sa dari...

pexeso, Št, 18. 02. 2010 - 13:32

250g polevy/klasické dukátiky/ a 1dcl oleja zohriať pokým sa všetka poleva nerozpustí a do tohto pridať zvyšných 250g polevy. tak ostane poleva na torte krásne lesklá. tortu polievam priamo na podložke rovnomerne od stredu až po okrajoch pokým sama čokáda nestečie dole. hneď tortu preložím na podnos. nijak boky neupravujem. torta nesmie byť príliš studená,lebo čokoláda rýchlo schne. http://www.tortyodmamy.sk/?q=okruhle-torty/klasika-6

chcem sa spýtať, či dukátiky zohrievate nad parou aj s olejom a či tých zvyšných 250 g dukátikov pridať ešte nad parou alebo po odstaveni a len primiešať? ďakujem pekne...

pexeso, Pi, 19. 02. 2010 - 13:12

vôbec nezohrievam nad parou. buď priamo na ohni v hrnci a rýchlo zamiešam, odstavím. alebo mám ešte jednu takú špeciálnu misku priamo na ohrev čokolády v mikrovlnke. ten istý postup na dve minúty/zaleží od nastavenia výkonu mikrovlnky/, ale to musím každých 40sekúnd premiešať.a zabudla by som, tie zvyšné dukátiky pridať až po odstavení-tým sa docieli to, že poleva bude po vychladnutí leskláKvietok petraÚsmev

naozaj Vám veľmi pekne ďakujem...Kvietok ...skúšam veľa piecť, ale nikdy sa mi nedarí urobiť peknú a nelámajúcu sa pri krájaní polevu...Smútok ...ale oddnes sa to dúfam zmení...

pexeso, Pi, 19. 02. 2010 - 13:36

ak by sa náhodou nedarilo alebo podarilo kľudne mi napíš aj na mail. Slnko petraÚsmev

a ak nevadí ešte sa spýtam, či chvíľu čakáte, kým trošku poleva stuhne alebo ju hneď vylievate na tortu?

pexeso, Pi, 19. 02. 2010 - 17:31

polevu lejem vlažnú, ale nie studenú. nechám ju úplne samovoľne stiecť po bokoch a hneď preložím. ak je torta veľká a mám problém s prekladaním, tak si popod tortu podložím silikón, tak keď poleva stečie, počkám kým stuhne, orežem pri kraji a silikón odstánim. z neho potom poleva stuhnutá ide pekne dole a môžem ju ešte použiť.Kvietok Torta petraÚsmev

Pexeso,

citam si tu tvoj postup na coko polevu a chcem sa opytat, pises ze polievas tortu priamo od stredu az k okrajom, prosim ta s cim to uhladzujes, ak uhladzujes? co tie boky? Alebo to naozaj nechas iba ztiect dole? ta tvoja torta je krasna!
Idem robit dve torticky a jednu chcem mat poliatu cokoladou ak by druha torta co bude potiahnuta z MMF nechutila. Bude to moja premiera tak to nechcem pokazit. dakujem.

pexeso, Pi, 09. 04. 2010 - 17:34

nechám čokoládu stiecť až dole, a ak náhodou je niekde miestečko bez čokolády, mám takú špachtličku od tupperware a s ňou rýchlo čokoládu zdola hore po torte natriem, tak aby som neporušila celistvosť. niekedy to ale nejde od ruky hlavne keď je torta príliš vychladená a čokoláda rýchlo tuhne. a ďakujem za pochvalu....petraÚsmev

lusyv, Št, 18. 02. 2010 - 14:08

super, velmi pekne dakujemZlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce aj si rýchlo napíšem do mojej knihy recept. Vdaka ste superBozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam

Korona, Pi, 19. 02. 2010 - 18:38

aj ja robím polevu ako pexeso, tiež používam dukátiky a riedim olejom, poleva sa neláme a je pekná lesklá. Ja zohrievam čokoládu nad parou, ale to už vyskúšaš sama ako sa ti bude zdať lepšie. Veľa zdaruÚsmev Úsmev Tlieskam Tlieskam

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama